Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pajule25 píše:
Ahoj holkydělám si takový průzkum a zajímalo by mě jakou vodu pijete? Jestli balenou tak jakou? My doma pijeme Magnesii neperlivou už 2 roky. Poslední dobou máme neustálý pocit sucha v ústech a žízeň…a zdá se nám že je to tou Magneskou
Určitě by se neměla trvale pít jen mineralní voda. Základ je čistá voda.
My pijeme kohoutkovou, ale u nás je chuťově i kvalitou fakt dobrá. To není všude.
O se týče mineralek, tak ty se mají střídat. Zrovna Magnesia patří mezi hodně mineralizovane (hypertonicke) vody, pila jsem ji cíleně jen během těhotenství, ale to jen tak 2 sklenky denně.
Já piju jakoukoliv vodu,ale musí být perliva. Jinak se nenapiju a mam porad žízeň.
Balenou kupujeme jenom v lete na chatu, vetsinou Tomu. Jinak doma pijeme vodu z kohoutku.
@Pajule25 píše:
Ahoj holkydělám si takový průzkum a zajímalo by mě jakou vodu pijete? Jestli balenou tak jakou? My doma pijeme Magnesii neperlivou už 2 roky. Poslední dobou máme neustálý pocit sucha v ústech a žízeň…a zdá se nám že je to tou Magneskou
Vodu z vodovodu. Minerálku typu magnesia jen někdy skleničku.
primarne pijeme kohoutkovou vodu. na vylety mame mala baleni vody korunni. magnezia by se nemela pit na litry, ale doplnkove.
My nemáme dobrou kohoutkovou na chuť pro nás, na vaření ok, ale na pití „za studena“ kupujeme balenou- Saguro, Rajec, Aquilu… co se kde namane
@Ijen píše:
Balenou kupujeme jenom v lete na chatu, vetsinou Tomu. Jinak doma pijeme vodu z kohoutku.
stejně..
u nás jen kohoutková, občas na chuť ochucená Mattonka.
Pít denně na litry Magnézii, to se pokud vím nedoporučuje, obecně minerálky ![]()
minerálky nepít často. Obsahují minerály a to nutí víc a víc pít. Tělo má furt pocit žízně. Takže pokud nemůžete pít vodu z kohoutku, fajn, ale je to opravdu potřeba střídat. Ideálně tedy s normální vodou a to i neperlivou.
@Pajule25 tak magnesie je minerálka, to nemáš pít každý den na litry. Navíc je dobrý to střídat. A nejlepší je voda z kohoutku