Jaký čas je lepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
27.3.17 10:20

Zimní - středoevropský, je přirozenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
27.3.17 10:22

Letní, protože je déle vidno a více se toho venku na zahradě stihne udělat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
27.3.17 10:26

Nejsem si jistá, který je ten správný a přirozený, ale tento jarní přechod nenávidím, mě prostě ta hodina chybí!!! Včera o půl 8 světlo jak ráno a děti už měli jít málem do postele… Mě se začínalo chtít spát až o půlnoci a za chvíli abych vstávala. :roll: Podzimní změna mi nevadí, tam mám čas navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
27.3.17 10:34

Zimní je pro mě lepší. Nesnáším, že je vidět pomalu do půl 10 jak tu někdo psal. Přijde mi to už moc, a nepřirozený. Nejen, že je vedro na padnutí, ještě k tomu světlo, takže se prostě nemůže ani ochladit, když furt pere sluníčko. Spát se nedá. Taky nesnáším, když mě lidi furt tahají ven, že je přece venku tak krásně a dlouho vidět. Mám svůj stereotyp a ten nezahrnuje pobývání venku do pul 10 jen kvůli letnímu času :(. Práce se neptá, spát se musí, a toto mi k tomu nepomáhá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
27.3.17 10:35
@Quinn7 píše:
Zimní je pro mě lepší. Nesnáším, že je vidět pomalu do půl 10 jak tu někdo psal. Přijde mi to už moc, a nepřirozený. Nejen, že je vedro na padnutí, ještě k tomu světlo, takže se prostě nemůže ani ochladit, když furt pere sluníčko. Spát se nedá. Taky nesnáším, když mě lidi furt tahají ven, že je přece venku tak krásně a dlouho vidět. Mám svůj stereotyp a ten nezahrnuje pobývání venku do pul 10 jen kvůli letnímu času :(. Práce se neptá, spát se musí, a toto mi k tomu nepomáhá :(

jo a taky spím o hodinu mín, což je pro mě dost velký šok. Jsem sova a najednou když vím, že budu spát třeba jen 5 hodin místo 6 tak to je peklo. Ale nedokážu se dokopat dřív. S tím opět souvisí, že ještě v půl 10 straší ten žlutý flek tam nahoře. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
27.3.17 10:36

@j.a.n.i1

Jo, mi vadí denní světlo. Jsem sova. K tomu nesnáším horko a léto obecně.

A, i když si v posteli čtu, chodím spát s manželem, který vstává brzy, tedy chodí si lehnout brzy. A ležet v posteli, když je venku světlo, ptáci švitoří, manžel se převaluje, protože taky nemůže usnout (ale nevydrží v obýváku dívat se na televizi, na to je zase moc unavený) - je to prostě prapodivný stav.

Mám to úplně stejné jako @hehehe a @Quinn7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
27.3.17 10:39

@Apaji Tak prostě jdi spát později, nějak nechápu, kde je problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
27.3.17 10:43

Zimni by mel zustat stale. K cemu mi v lete je, ze rano bude driv svetlo a diky tomu se bude vecer driv stmivat. Radeji budu, kdyz se bude stmivat co nejpozdeji aby clovek mohl drepet venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
27.3.17 10:44
@Bondgirl007 píše:
Je mi celkem jedno ktery, ale hlavne aby byl jen jeden a nehybalo se s nim :roll:

Naprosto souhlasím. Ale když už, tak raději letní, mám ráda dlouho světlo večer. K čemu je mi světlo ve čtyři ráno (a když by zůstal zimní, tak skoro ve tři :nevim: )?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
27.3.17 10:45
@AndelaCerna píše:
Zimni by mel zustat stale. K cemu mi v lete je, ze rano bude driv svetlo a diky tomu se bude vecer driv stmivat. Radeji budu, kdyz se bude stmivat co nejpozdeji aby clovek mohl drepet venku

Tak to je ale při letním času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
27.3.17 10:49

@j.a.n.i1

Mám ráda svůj klídek, kdy je ticho, všechno se zklidní - takhle řvou venku bandy děcek, hospodský kravál a „zábavy“ - to všechno souvisí. A i já ráno musím být trochu použitelná, mám energii na práci doma jen dopoledne (to souvisí s mým chronickým onemocněním). Odpoledne to u mě rapidně klesá, takže když si pospím do 10 hodin a pak zjistím, že mám tak 2-3 hodiny na to se nasnídat, upravit, zajít do obchodu, pořešit nádobí, základní úklid, uvařit oběd - to není nic moc. V zimě dokáži u knihy (byť jako sova) usnout o to dříve, čím déle jsem v posteli (hlavně, že je tma, pak už je to jedno, prostě si čtu dokud se neunavím, někdy nedočtu ani kapitolu), ale teď jsem omezená světlem. V zimě dokážu vstát dobře vyspaná i kolem 7 hodiny ranní a to mám pak dobrý pocit, kolik jsem udělala práce. Mám paradoxně v zimě mnohem více energie a elánu než v létě.

V létě dokonce trpím depresemi. Jsem zdechlá, unavená, podrážděná - je mi v létě a v letním čase prostě hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
27.3.17 10:55

@Apaji Ale ty bandy děcek venku řvou protože je světlo a teplo a ne protože někdo posunul čas… ano, já chápu, že jsi otrávená z léta, ale je to z léta či z dlouhého období světla, nikoliv ze změny času, protože ty děcka tam budou ječet úplně stejně, když bude hezky, bez ohledu na to jestli hodiny budou ukazovat 7, 8, 9 nebo třeba 10…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
27.3.17 11:00

Nesnášim letní čas, zrušila bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
27.3.17 11:05

@j.a.n.i1

Ano, ale mě tlačí ten nepřirozený čas do postele, protože je prostě po 21. hodině, a manžel jede do práce na 6 hodin ráno. A přijede na oběd po 14 hodině. Jsem prostě omezená časem. A musím se tomu přizpůsobit alespoň rámcově.

Tady na vesnici děcka bez rodičů nelítají, takže až zalezou dospělí, zalezou i děcka, a kupodivu musím říct (že kromě víkendů, ale to je mi jasné a nijak to neřeším), že po setmění rodiče s menšími dětmi zalezou. Puberťáci vesměs za zábavou odtáhnou do města. Pak se zdejší hospodští snaží o „diskotéky“ - to je jiné kafe. To duní na celou ves, protože léto a protože zábava a protože nikdo v létě přece nespí a nikdo nechce mít v létě v noci otevřená okna po celodenním vedru :zed: - ale po tom zákonu ohledně kraválu po 22. hodině se to tu asi uklidní.

Jsem prostě pro to nechat přirozený středoevropský čas. V jedné části Austrálie zavedli letní čas na 4 roky, potom vyhlásili referendum, lidi to nechtěli, tak ho zase zrušili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
27.3.17 11:05

No já radši teda zimní.. Jako večer když je světlo, je sice fajn, ale zase to i to víc venku žije.. Mám ráda, když je v sedm večer klid, prcka uložím ke spánku, a máme klidný večer. V létě ješte v devět slyším děti venku, jak si hrajou s míčem.. :roll: Nic proti tomu, ale prostě v devět by měl být už klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová