Jaký hrnec na pomalé vaření

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
robínek
Extra třída :D 13534 příspěvků 07.01.18 20:50
Jaky hrnec na pomale vareni

Rada bych si pořídila hrnec na pomalé vaření. Už jsem přečetla spoustu informaci i recenzí, ale porad si nejsem jistá znackou a typem. Potrebovala bych: objem alespoň 5,7 litru, funkci časovače a hlavne vypnutí, moznost orestovani v te same nadobe (takže buď, aby se ta nadoba dala postavit na elektricky sporák, nebo aby se to dalo orestovat v tom hrnci). Budu rada, pokud mi nekdo napise zkusenosti s nejakym konkrétním typem, jak dlouho ho používá a co v nem všechno pripravuje. Diky. :kytka:

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

Reakce:
 
Puchatka
Kecalka 179 příspěvků 07.01.18 21:13

Ja doporucuju litinovy Staub. Jsou velke, dokonale na smazeni, vareni, peceni. Dostala jsem ho asi pred tremi lety na Vanoce a nesundala ze sporaku. Jsou i na indukci. Delam v nem vse a prave na pomale peceni nebo na vyvary je jako delany. Cena odpovida kvalite, ale stoji za to. Maji napr na kulina.cz

 
bibi2233
Kecalka 438 příspěvků 11 inzerátů 07.01.18 21:14

Doporučuji facebookovou skupinu „Pomalý hrnec & zdravé vaření“, tam jsou recenze na konkrétní typy, recepty, fotky, diskuze, prostě všechno :-) A dobře poradí.

 
robínek
Extra třída :D 13534 příspěvků 07.01.18 21:16
@bibi2233 píše:
Doporučuji facebookovou skupinu „Pomalý hrnec & zdravé vaření“, tam jsou recenze na konkrétní typy, recepty, fotky, diskuze, prostě všechno :-) A dobře poradí.

Dik, o teto skupine jsem cetla, ale nemam FB, proto pisu sem.

 
Lucaluc1
Kecalka 345 příspěvků 07.01.18 21:18

Ahoj! Ja taky nutne potrebovala pomaly hrnec… jednou jsem v nem udelala nejake veprove ve slanine, bylo to moc dobre… jenze… proste varit neco tak dlouho, kdyz clovek chodi do prace, ma 2 deti, deti maji krouzky, ja mam nejake aktivity, no co ti budu povidat… pouzivam ho na vareni knedliku v pare jenom, to je super, ale stal kolem 6.tis, takze by klidne stacil paracek. U nas jsou to vyhozeny prachy proste.

 
robínek
Extra třída :D 13534 příspěvků 07.01.18 21:20
@Puchatka píše:
Ja doporucuju litinovy Staub. Jsou velke, dokonale na smazeni, vareni, peceni. Dostala jsem ho asi pred tremi lety na Vanoce a nesundala ze sporaku. Jsou i na indukci. Delam v nem vse a prave na pomale peceni nebo na vyvary je jako delany. Cena odpovida kvalite, ale stoji za to. Maji napr na kulina.cz

Dik, ale asi jsem se nevyjadrila přesně. Chci elektrický hrnec. Vařím vyvary, peču maso pri nizkych teplotach a uz kvuli tomu nechci mit zaplou troubu nekolik hodin. Taky potřebuju, aby se to samo pohlidalo, když nejsem doma.

 
Dana V
Kecalka 437 příspěvků 07.01.18 21:22

Na pomale vareni doporucuji Anovu. Koupila jsem manzelovi k Vanocum a zatim maximalni spokojenost, maso vynikajici

https://anovaculinary.com/…sion-cooker/?…

 
robínek
Extra třída :D 13534 příspěvků 07.01.18 21:22
@Lucaluc1 píše:
Ahoj! Ja taky nutne potrebovala pomaly hrnec… jednou jsem v nem udelala nejake veprove ve slanine, bylo to moc dobre… jenze… proste varit neco tak dlouho, kdyz clovek chodi do prace, ma 2 deti, deti maji krouzky, ja mam nejake aktivity, no co ti budu povidat… pouzivam ho na vareni knedliku v pare jenom, to je super, ale stal kolem 6.tis, takze by klidne stacil paracek. U nas jsou to vyhozeny prachy proste.

Tak ja jsem zvyklá neco dzsit v troubě treba 7 hodin, dělá se to pres noc. Ale chci proste usetrit elektriku, nezapinat celou troubu. Taky aby to mělo časovač, samo se to zaplo a vyplo.

 
robínek
Extra třída :D 13534 příspěvků 07.01.18 21:25
@Dana V píše:
Na pomale vareni doporucuji Anovu. Koupila jsem manzelovi k Vanocum a zatim maximalni spokojenost, maso vynikajicihttps://anovaculinary.com/…sion-cooker/?…

Dik, ale to je sous vide, že? To taky ne, ale dik.

 
Lucaluc1
Kecalka 345 příspěvků 07.01.18 21:27

@robínek no to by ten nas asi tvoje pozadavky splnoval. Ma to redtovani, peceni, pomale vareni, vareni v pare. Casovac, udrzovani teploty az na 4 hodiny. Da se nadoba vyndat a dat na sporak. Je to CrockPot.

 
robínek
Extra třída :D 13534 příspěvků 07.01.18 21:31
@Lucaluc1 píše:
@robínek no to by ten nas asi tvoje pozadavky splnoval. Ma to redtovani, peceni, pomale vareni, vareni v pare. Casovac, udrzovani teploty az na 4 hodiny. Da se nadoba vyndat a dat na sporak. Je to CrockPot.

Jaky typ prosim? Zkousela jsi v tom restovat, jako primo v tom hrnci? Ma to funkci, ze se to samo vypne? O necem jsem totiz cetla, že to ma casovac, ale nevypíná.

 
ekira5
Závislačka 4042 příspěvků 07.01.18 21:32

Ja mám crock pot, má display s časovačom, dva stupne varenia, udržiavanie teploty po dovarení tuším hodinu, vyberateľnú keramickú nádobu. Dá sa použiť na zapekanie a na varenie je k nemu podložka aby nepraskol. Ale bojím sa ho dať na varnú platňu. Práveže keď som chodila do práce a mala málo času som ho používala najviac. Zapla keď som odchádzala a bolo uvarené keď som prišla :mrgreen: a kľudne som v ňom varila aj v noci. Ráno som si zabalila obed so sebou. Ale treba si zvyknúť tie chute sú výraznejšie ako pri klasickom varení.

 
robínek
Extra třída :D 13534 příspěvků 07.01.18 21:34
@ekira5 píše:
Ja mám crock pot, má display s časovačom, dva stupne varenia, udržiavanie teploty po dovarení tuším hodinu, vyberateľnú keramickú nádobu. Dá sa použiť na zapekanie a na varenie je k nemu podložka aby nepraskol. Ale bojím sa ho dať na varnú platňu. Práveže keď som chodila do práce a mala málo času som ho používala najviac. Zapla keď som odchádzala a bolo uvarené keď som prišla :mrgreen: a kľudne som v ňom varila aj v noci. Ráno som si zabalila obed so sebou. Ale treba si zvyknúť tie chute sú výraznejšie ako pri klasickom varení.

Právě, ty keramické nadoby na plotnu asi ne. Potřebuju to maso atd.ale před dusenim orestovat, jsem náročná, ale zas lina to restovat v jinem hrnci a pak to přendavat, nesnasim nadobi… :mrgreen:

 
robínek
Extra třída :D 13534 příspěvků 07.01.18 21:37

Ja mam prave pocit, ze u nas moc velky výběr neni. Ale nevadilo vy mi objednat něco ze zahraničí.

 
Lucaluc1
Kecalka 345 příspěvků 07.01.18 21:37

@robínek ja se ti zitra na presny typ podivam. Restovat se da primo v nem, na casovaci nastavis jak dlouho, jde to po minutach, pak se to vypne urcite. Varim takhle ty knedliky :lol:
Ja si proste neumim predstavit, ze necham doma zaply hrnec a odejdu na x hodin :nevim: cely den bych trnula, ze horime. Ale docela me ta diskuze povzbudila, ze bychmu jeste dala sanci. :oops:

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Naučte se cizí jazyk během mateřské. Snadno a bez učebnice

Domluvit se anglicky nebo francouzsky, než půjde vaše dítě do školy? Za dva... číst dále >

Vzpomínáme: Kdo nechal sestru jíst mouchy a kdo chutnal žížaly?

Když jsem u nás v kanceláři řekla, že chystám článek o příhodách z dětství,... číst dále >

Články z Expres.cz

Andrea Pomeje mluví o rozvodu a Jirkovi vzkazuje: Jdi se léčit!

Andrea Pomeje se konečně rozhoupala. Pět měsíců poté, co doslova vyhodila... číst dále >

Zdravotní stav Menzela se nezlepšuje, jaké změny provedla jeho žena Olga?

Kolem režiséra Jiřího Menzela (80) je opět rušno, podle dostupných informací... číst dále >

Články z Ona Dnes

Zdravý jídelníček: stačí tři porce, důležitá je pravidelnost a složení

Český národ stále tloustne, každý druhý člověk u nás trpí nadváhou. Na vině... číst dále >

Přijali jsme čtyři děti, všechny měly těžký začátek, říká pěstounka

Myšlenka na pěstounství se mnou vyrostla, říká paní Helena. Když už... číst dále >


Reklama