Jaký způsob je nejlepší na zhubnutí?
- Fotoalbum (1)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jaký způsob je nejlepší na zhubnutí?
Ahoj všem,
po druhém porodu jsem velice přibrala. Zkoušela jsem jídelníček podle
Havlíčka. Zhubla jsem 6 kilo za 2 měsíce. Pak se váha zastavila. Tato
váha byla pro mě přijatelná a tak jsem to tak nechala. Za čas jsem
přibrala ještě víc než jsem vážila předtím. Když jsem nasadila znovu
jídelníček, už to nešlo. Zkoušela jsem i chvíli jíst nizkosacharidově.
Zhubla jsem asi 3 kila, ale pak už mi to vůbec nechutnalo. Zkoušela jsem
podle výživové poradkyně jídelníček. Zhubla jsem asi 3 kila. Pak se to
zaseklo a už to nešlo nic zhubnout. Tak jsem zase jedla „normálně“. Pak
jsem ještě zkusila jíst málo a častěji, ale měla jsem pořád hlad.
Tak bych ráda nějakou radu, co Vám funguje. Potřebuji dát dolů
15 kilo. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Nežrat!
Hýbat se a baštit jen do max kalorií, výpočet si udělej na internetu podle své váhy. A protože se zázraky nedějí, musíš zhubnout, to je matematická jistota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Bugaboo píše:
Low carb
To jsem chvíli zkoušela, ale nedávám to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Je to pár dní co jsem tohle psala v nějaké jiné diskuzi doporučuji se kouknout na stránku Michal Josef
Thot, myslím že tam najdeš všechny informace k hubnutí, tedy ke zdravému
hubnutí, nečekej žádný ditey typu 10 kilo za měsíc ale postupne, zdravé
a hlavně udržitelné zhubnutí. Má na stránkách kalkulačku kde si
vypočítává jakej příjem by jsi měla mít a pak jen stačí aplikace
kaloricke tabulky a naučit se správně jist
kdyby jsi chtěla nějak poradit klidně napiš
SZ. Jo a ještě jedna věc, není tak důležité kolik kg a jestli vaha stojí
nebo klesá ale důležité jsou cm. Já mám třeba váhu stejnou už asi
3 tydny ale co se týče cm a velikosti oblečení tak to jde sakra znát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Taky jsem s jídelníčkem od Michala Thota zhubla za čtyři měsíce 15 kilo. Do toho jsem ale teda docela dost cvičila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jez, co ti chutná a co je po ruce, ale jez toho o trochu míň.
Mně vždycky různé univerzální jídelníčky připadaly divné. Jak kdyby lidé nebyli v jídle strašně rozdílní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zhubnout naporad známé změnit jídelníček a životní styl napořad, nějaký jídelníček na 6 týdnu je knicemu.. Prostě jist méně než doteď, málo pečiva, málo cukru, cvičit, běhat, plavat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
1. potřebuješ porozumět proč přibíráš- kde máš hlavní zdroje přebytečného jídla a proč nejíš tak jak bys měla - vhodný poměr správných sacharidů, bílkovin, zdravých tuků a dostatek vlákniny.
2. potřebuješ pořádně spát a umět kompenzovat stres, protože stresové hormony v krvi vedou k ukládání tuků.
3. potřebuješ se pořádně hýbat.
A až posléze má smysl měnit jídelníček- jednak odstranit hlavní chyby ve stravování, pochopit jaké nenaplněné emocionální potřeby možná zajídáš a naučit se je sytit jinak, než jen jídlem a postupně měnit jídelniček tak, aby byl vyvážený a udržitelný.
Věčnáma dietama od kterých si bdueš slibovat zázračné hubnutí, bez nutnosti měnit životní styl (pohyb, to jak ne-řešíš stres a zátěž, spánek), si jedině zničíš metabolismus a staneš se věčnou dietářkou v kolečku přísnost na sebe - neudržitelná dieta - selhání- pocity viny - přejídání - jojo efekt - přísnost na sebe - neudržitelná dieta- selhání - pociti viny - přejídání - jojo efekt…
Jinak pokud sis někde na internetu stáhla „jídelníček od havlíčka“, tak to s tím výživovým poradcem Petrem Havlíčkem nemá nic společného, protože ten jaksi žádný univerzální jídelníček nemá a je drahý právě proto, že s klienty pracuje individuálně a učí je proměnit životní styl tak, aby nedrželi dietu, ale žili tak, aby se jejich tělo dostalo do zdravého stavu - tj. vhodná váha a vhodná kondička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@badaboom píše:
Hýbat se a baštit jen do max kalorií, výpočet si udělej na internetu podle své váhy. A protože se zázraky nedějí, musíš zhubnout, to je matematická jistota.
Nemáš pravdu. Příjem a výdej energie opravdu nená univerzální návod. Kdyby to tak bylo, tak by nebyla většina obézních funkčně podvyživiná.
Laické shrnutí třeba tady (ano, je to anglicky, v češtině se málkdo obtěžuje psát komplexnější podložené texty, protože se na to málo kliká. Slíbit další nereálný zázrak je z hlediska médií daleko lepší)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Bugaboo píše:
@Adriane jak dlouho a duvod konce???
Asi dva měsíce. Mě k snídani nechutná vejce, šunka, zelenina ani jogurt. Nejvíc mi vyhovuje žitný cnackebrot. Oběd maso + zelenina je ok. Ale večeři nemám moc čas ani sílu vyvařovat a tak třeba sýr, šunka, hermelín a vejce na všechny způsoby + zelenina bez přílohy jsem nemohla po čase ani vidět. Když si dám j večeři 3 cnackebroty, nebo krajicek chleba, stačí mi to. K tomu šunku, druhý den sýr, třetí vejce, a spoustu obměn… mám pokaždé změnu. Ale jeden den jíst jen sýr, druhý jen šunku a třetí jen vejce nejde. A když jím jeden den šunku, sýr + hermelín a zeleninu, druhý šunku, sýr+ vejce a zeleninu, třetí vaječná placka a pořád dokola tak to leze krkem. Vyvařovat fakt nebudu. Stačí že musím po večerech vařit manželovi oběd na druhý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@MrsNorris píše:
Jez, co ti chutná a co je po ruce, ale jez toho o trochu míň.Mně vždycky různé univerzální jídelníčky připadaly divné. Jak kdyby lidé nebyli v jídle strašně rozdílní.
Když jím o něco míň mám hlad, ale nehubnu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Happy22 píše:
Je to pár dní co jsem tohle psala v nějaké jiné diskuzidoporučuji se kouknout na stránku Michal Josef Thot, myslím že tam najdeš všechny informace k hubnutí, tedy ke zdravému hubnutí, nečekej žádný ditey typu 10 kilo za měsíc ale postupne, zdravé a hlavně udržitelné zhubnutí. Má na stránkách kalkulačku kde si vypočítává jakej příjem by jsi měla mít a pak jen stačí aplikace kaloricke tabulky a naučit se správně jist
kdyby jsi chtěla nějak poradit klidně napiš SZ. Jo a ještě jedna věc, není tak důležité kolik kg a jestli vaha stojí nebo klesá ale důležité jsou cm. Já mám třeba váhu stejnou už asi 3 tydny ale co se týče cm a velikosti oblečení tak to jde sakra znát
Přečtu si to, děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Ou píše:
1. potřebuješ porozumět proč přibíráš- kde máš hlavní zdroje přebytečného jídla a proč nejíš tak jak bys měla - vhodný poměr správných sacharidů, bílkovin, zdravých tuků a dostatek vlákniny.2. potřebuješ pořádně spát a umět kompenzovat stres, protože stresové hormony v krvi vedou k ukládání tuků.
3. potřebuješ se pořádně hýbat.
A až posléze má smysl měnit jídelníček- jednak odstranit hlavní chyby ve stravování, pochopit jaké nenaplněné emocionální potřeby možná zajídáš a naučit se je sytit jinak, než jen jídlem a postupně měnit jídelniček tak, aby byl vyvážený a udržitelný.
Věčnáma dietama od kterých si bdueš slibovat zázračné hubnutí, bez nutnosti měnit životní styl (pohyb, to jak ne-řešíš stres a zátěž, spánek), si jedině zničíš metabolismus a staneš se věčnou dietářkou v kolečku přísnost na sebe - neudržitelná dieta - selhání- pocity viny - přejídání - jojo efekt - přísnost na sebe - neudržitelná dieta- selhání - pociti viny - přejídání - jojo efekt…
Jinak pokud sis někde na internetu stáhla „jídelníček od havlíčka“, tak to s tím výživovým poradcem Petrem Havlíčkem nemá nic společného, protože ten jaksi žádný univerzální jídelníček nemá a je drahý právě proto, že s klienty pracuje individuálně a učí je proměnit životní styl tak, aby nedrželi dietu, ale žili tak, aby se jejich tělo dostalo do zdravého stavu - tj. vhodná váha a vhodná kondička.
Děkuji, něco na tom bude, stres, málo spánku i málo pohybu prostě
mám. Spánek a pohyb je ok jen o víkendu, v týdnu to reálné není.
Jídelníček od Havlíčka byl sestry dělaný na míru, vážili jsme stejně.
A zhubla jsem. Ale pak se to zastavilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Jaký dárek pro Čecha žijícího v cizině
- Covid pozitivní-léky-jaké?
- Jakou obruč hula hoop
- Jaký substrát pro zeleninu?
- Jakou vodu pijete v prvním trimestru?
- Nejlepší dudlík pro batole