Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
ahoj!
tak já tomu moc nerozumím,ale můj brácha je na ty detoxy expert. Jednou za čas si dělá očistu. Je to asi tak, že třeba dva dny vkuse pije jen vodu a jednou za 5 hod. si dá „štamprličku“, kt je složená z vymačkaného citrónu a rozdrceného česneku. Citron pry působí jako detox…já bych na to nebyla ![]()
Kamarádka konzumuje jednou týdně (konkrétně v pondělí
) jenom zeleninu, vodnaté ovoce a pije vodu. Prý jí to pomáhá udržovat si dobrou váhu a detoxikuje si organismus každý týden ![]()
No, na jaře je čas na detox ledvin (nedoporučuje se například detox jater, byla by oslabená). Ideální je začít pomalu, nejprve se musí pročistit vývodní potrubí
(střeva),jinak vše, co vyplavíš z těla, by se ti stěnami tlustého a tenkého střeva racelo zpět do oběhu. Takže bych dala týden „změkčování“ organismu. Jíst ovozel ideálně v syrovém stavu (kysané zelí, kořenová elenina, zkrátka sezónní a lokálně blízké organismu
), pít ovocné a bylinné čaje (jak již někdo psal - kpřiva, meduňka, mateřídouška, máta, možno drtek čekanka, nebo ze sušeného bio ovoce /jablíčka …/), ráno medocitronovou vlažnou vodu (lžička medu, plátek citrónu, zalít 200ml vlažné vody, ráno nalačno vypít). Je potřeba také zaktivnit tělo, chodit na procházky, DÝCHAT (na to lidé v poslední době tak nějak zapomínají …, kyslík čistí a detoxikuje organismus a mozek zvláště!), abys rozeběhla vylučovací a detox procesy v těle. No a na závěr, buď při novu nebo úplňku ideálně zařadit 2 dny „pruda“ detoxu, buď celý den na jablkách, nebo ovo šťávách (ideální jablko + mrkev, čersvé šťávy) a pít pít a pít. A nezapomenout, že na normální jídelák se najíždí postupně
jinak si naděláš v tělě pořádnou rotiku.
Hlavně, sama musíš poslouchat své tělo, detoxy nejsoou pro každého (normální průvodní jevy jsou bolest hlavy, rýma, zhoršení akné - jak se to dere z těla pryč). Někdo to nesnáší vůbec dobře a pak je dobr se postupně vracet do normálu… a detox neprodlužovat!
No, snad budu pochopena a ne ukamenována a snad jsem trochu pomohla.
Ahoj holky, je toho plné emimino, ale nic moc konkrétního jsem se nedozvěděla, zajímala by mě zkušenost někoho, kdo čištěím organismu prošel. nechci jíst žádné prášky, chtěla bych přírodní cestou.. jsem celkem podvyživená, bojuju s příjmem potravy, někdy je to lepší, někdy horší, raději se nevážím
a tak se bojím začít třeba jíst jen zeleninu a netučné atd, abych ještě víc nezhubla
Chceme mimušo, jenže to nějak nejde…akorát z toho našeho snažení mám rozházený cyklus…resp. ovu je furt stejně:14-15DC jenže MS má každý měsíc zpoždění. Testy mi sem tam zaduchaří a pak zase nic
Tak si tak myslím, že je to tím mým nezdravým stylem života-a můj manžel taky není žádnej bio propagátor
Zkrátka bych si chtěla pročistit tělo (Cajthamlovou na mě, fakt!
) a manžovi taky něco podsunout, ale smažený, mastný, chlast(ne moc často, ale když, tak rovnou ve velkém) a cigára mu od huby neutrhnu
Četla jsem o vitamínu E tak třeba to by se mi mohlo podařit do něj každej den nasypat
Pokud byste měly nějaké ZE ZKUŠENOSTI vyzkušené postupy, třeba i jídelníček pokud jste podle nějakého jely, budu moc ráda ![]()
@Anonymní píše:
potrebuju poradit. Rada bych zbavila sve telo vseho spatneho a trochu ho procistit, ale nikdy jsem to nedelala, tak jsem se chtela zeptat zda ma nekdo zkusenost s detoxem a pokud ano, tak prosim o nejake rady co a jak.
Tak to mě taky zajímá ![]()
Já si ted doma vyrábím čaj -,,ODJEDOVÁK" viz popis ve fotce. Na to, že je to čistící, tak mě i chutná. Zatím ho beru 3 den, tak uvidím jak se po té kůře budu cítit.
Jinak jsem si dělávala kůru dalším produktem ( ale k vůli reklamě nemohu zveřejnit ). To bylo taky moc fajn, úplně jsem na sobě cítila jak se pročistuji, své stavy mám dokonce popsané den po dni ![]()
Ahoj holky, tak taky přemýšlím ted nad nějakou detoxikací, ale nějakou ne drastickou, existuje něco přírodního?
Domulii zkus tbl. LipovitanS
je to přírodní ![]()
Jednou za čas si to vezmu, abych si pročistila tělo..protože občas zhřeším nějakou tou sklenkou, cigaretkou..
Honey to jsou tablety jestli se dobře dívám? Jak dlouho se to bere?
@Januliiik píše:
každé jaro týden piju čaj z mladých kopřiv
Koprivy se piji max 3 tydny, jsou na ocistu krve. Delel se nedoporucuje, udelat prestavku a pak se muze opet.
Je dobre pit caj, bud zvlast po tydnu koren smetanky, tyden koren pyru, a tyden koren lopucha. A muze se se to smichat a varit takhle.Vari se 1-2 lzicky na sklenici vody, chvili povarit, odtsat 15 min.2× za den a kura, jak dlouho chcete. Ocista jak vysita.Viz pusobeni bylinek v atlasu.
Ja jeste delam caj z listi boruvky, jsou na ledviny.
Na prasky z lekarny a pod nedam. VSadte, holky, na bylinky. Stridme jist, vyloucit maso, nebo conejmene, mleko. Treba 1× tydne udelat pust na vode.NEbo kdyz nemuzete vydrzet, tak jen cely den jabko, ci stavy cerstve, nebo kefir. PRoste odlehcit telu. Zadne moucne, cukr.
Krasne jaro!!!UZ je ve vzduchu!!!
@puntice píše:
No, na jaře je čas na detox ledvin (nedoporučuje se například detox jater, byla by oslabená). Ideální je začít pomalu, nejprve se musí pročistit vývodní potrubí(střeva),jinak vše, co vyplavíš z těla, by se ti stěnami tlustého a tenkého střeva racelo zpět do oběhu. Takže bych dala týden „změkčování“ organismu. Jíst ovozel ideálně v syrovém stavu (kysané zelí, kořenová elenina, zkrátka sezónní a lokálně blízké organismu
), pít ovocné a bylinné čaje (jak již někdo psal - kpřiva, meduňka, mateřídouška, máta, možno drtek čekanka, nebo ze sušeného bio ovoce /jablíčka …/), ráno medocitronovou vlažnou vodu (lžička medu, plátek citrónu, zalít 200ml vlažné vody, ráno nalačno vypít). Je potřeba také zaktivnit tělo, chodit na procházky, DÝCHAT (na to lidé v poslední době tak nějak zapomínají …, kyslík čistí a detoxikuje organismus a mozek zvláště!), abys rozeběhla vylučovací a detox procesy v těle. No a na závěr, buď při novu nebo úplňku ideálně zařadit 2 dny „pruda“ detoxu, buď celý den na jablkách, nebo ovo šťávách (ideální jablko + mrkev, čersvé šťávy) a pít pít a pít. A nezapomenout, že na normální jídelák se najíždí postupně
jinak si naděláš v tělě pořádnou rotiku.
Hlavně, sama musíš poslouchat své tělo, detoxy nejsoou pro každého (normální průvodní jevy jsou bolest hlavy, rýma, zhoršení akné - jak se to dere z těla pryč). Někdo to nesnáší vůbec dobře a pak je dobr se postupně vracet do normálu… a detox neprodlužovat!
No, snad budu pochopena a ne ukamenována a snad jsem trochu pomohla.
Jo, a stavy max denne 2,5 l.Jnak pit take vodu, nezapominejte. Stava je jidlone piti!!!Vodu se musi!!!
@Domulii píše:
Honey to jsou tablety jestli se dobře dívám? Jak dlouho se to bere?
Ano to jsou tablety, doporučuje se aspoň 2 měsíce, aby se výsledek poznal ![]()
Pro mě je todle nejlepší a nejjednoduší cesta, protože nějakž pití stáv, vody, kopřiv, jedení jen zeleniny nebo ovoce a nevím jaké všechny druhy dtoxu jsou, t není pro mě
Nevydržela bych to.
potrebuju poradit. Rada bych zbavila sve telo vseho spatneho a trochu ho procistit, ale nikdy jsem to nedelala, tak jsem se chtela zeptat zda ma nekdo zkusenost s detoxem a pokud ano, tak prosim o nejake rady co a jak.