Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Pokud zrovna nedavam boticky, tak ma puncosky a na tom protiskluzove ponozky
@Theodora92 píše:
Syna mám sice ještě malýho - 6 měsíců, ale taky to budu dělat tak, jak píše většina. Ven samozřejmě pevné, kotníčkové boty a na doma ponožky. Ale máme všude plovoučky, sice v pokojíčku bude koberec, ale dítě běhá všude, jak jste to řešily vy, kdo máte doma plovoučky? Nechci používat capáčky, myslíte, že budou stačit jen teplejší ponožky? Capáčky mi zas přijdou moc měkké a tu nožku má taky jakoby ochuzenou od vnějších podnětů, podobně jako v pevnějších botkách na doma.. Co myslíte?
@Anemary píše:
Ahoj, tak ja jsem zase nekde cetla, ze dite ma za den vystridat troje boty(?)-necetli jste to taky nektera? Jinak se ridim tim, co mi rekla doktorka na neurologii- vsechny boticky se musi v prvni tretine ohybat-podrazka a maji byt kotnickove do tri let. Doma chodi maly vetsinou bez, ptz si je sundava.
No tak když na to někdo má.. ![]()
Já bych to brala spíš naopak - co nejvíc chodit bez bot (naboso, v ponožkách)!
Muj syn zacal chodit v 11 mesicich, doma chodi do ted naboso, pokud na studene nozky, dam mu jeste na puncochy ponozky. Ven nosil kozene pevne botky a v horku kozene pevne, ale vetraci sandalky. Na zimu mel jedny botky na suche zipy, ale pevne a jedny kotnikove snerovaci, ale stejne toho v zime moc nenachodil. Papuce doma mame, ale bereme je jen na navstevy, kde neni koberec nebo je chladno od zeme nebo do hernicky.
Nikdo ti nerekne, co je nejlepsi, konecne rozhodnuti musis udelat sama.
@LadyTommy píše:
Pokud zrovna nedavam boticky, tak ma puncosky a na tom protiskluzove ponozky
Děkuju, asi to tak taky udělám ![]()
Našla jsem pěkně napsaný odborný článek o zdravém vývoji dětské nožičky a zásadách správného obouvání:
http://www.fyzioklinika.cz/…-detske-nohy
Třeba to někomu pomůže v rozhodování ![]()
@Theodora92 píše:
Syna mám sice ještě malýho - 6 měsíců, ale taky to budu dělat tak, jak píše většina. Ven samozřejmě pevné, kotníčkové boty a na doma ponožky. Ale máme všude plovoučky, sice v pokojíčku bude koberec, ale dítě běhá všude, jak jste to řešily vy, kdo máte doma plovoučky? Nechci používat capáčky, myslíte, že budou stačit jen teplejší ponožky? Capáčky mi zas přijdou moc měkké a tu nožku má taky jakoby ochuzenou od vnějších podnětů, podobně jako v pevnějších botkách na doma.. Co myslíte?
Máme plovoučky/dlažbu po celém bytě krom pokojíčku a malé stačí ponožky s protiskluzem. Tedy spíše stačily, od jisté doby si ponožky sundá a chodí naboso, tak ji nechávám. To samé dělala s papučema
@Theodora92 píše:
Já kvůli tomu dávám někdy capáčky, jinak mívá hodně studené nožky. Punčocháče pod tepláčky nedávám, osypává se pak potničkama. Dávat dvoje ponožky mi přijde taky naprd, to musí taky utlačovat nožku
.
@Theodora92 dcera ma tenhle styl capaku viz. foto. Jsou kozeny a mekky. Je to v podstate jak silnejsi ponozka, jen neklouzou.
@Theodora92 souhlasím… je to jedno co se tepla týče, ale našemu malému se třeba lépe chodí ( do nedávna jen pokusy kol. nábytku a tak)v punčoškách + pr.sk. ponožkách, než v capáčcích ![]()
Jinak ja jsme na jaro koupila zatim jedny boty a jeste planuji mokasiny ( viz obrazky). Dcera mi rezignovala chodit v pevnych botech
.
Mozna je to jen kozackami
![]()