Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tvoje spolužačka evidentně má někde nějakou velkou bolest v sobě, úplně se jí nedaří rozumět tomu, co se děje kolem ní a reagovat běžným způsobem.
Nemusí to být nic z psychiatrických diagnoz. Může trpět natolik, že už se to kvalifkuje na nějakou z šuplíčků duševních nemocí, ale to ti nikdo po internetu neřekne, stejně tak ti to nikdo reálně neřekne ve škole. Od rozdávání diagnoz je pouze lékař.
To co od tebe potřebuje je přijetí i když prostě je odlišná od běžného davu, to aby si ji nevychovávala, nesnažila se ji změnti a spíš se jí snažila prozumět.
Vlastně to co chceš od lidí okolo sebe i ty, ne?
Jestli jí opravdu někdo šikanoval, pak může být přecitlivělá na každou sebe menší kritiku a může v mnohém načítat útok na vlastní osobu, např.: Ráda ti pomůžu s učivem. A v její hlavě se to přeloží takto: Říká mi, že jsem úplně blbá. Jak dlouho byla šikanovaná, tak dvakrát tak dlouho se to může srovnávat při vhodné terapii nebo ve vstřícném prostředí. Nečekej změnu hned.
Zdravím, asi před 3měsící jsem se seznámila s novou spolužačkou na třední škole. A přijde mi že by mohla mít nějakou poruchu. (vám že mi do toho nic, Ale jelikož s ní musím trávit čas tak by jsem to ráda věděla.)
je jí 20 let a přijde mi že se chová jako malé dítě. když se jí snažím pomoci s učivem dostane histerák začne vyvádět a kolikrát se i rozbrečí že byla šikanovaná a že jí přijde že se jí vysmívám. (a já se jí jen snažím pomoci) kolikrát když nemluvíme (např o hodině) z ničehonic začne mluvit, ale já vůbec nevím o čem je to jako kdyby začala v půlce vyprávění (mluví o někom, ale vůbec nevíte o kom)
polovinu času si do sešitu píše nějaké blbosti a tím blbosti myslím opravdu blbosti je schopná celou stránku popsat jen o tom proč jí kámoška poslala zprávu bez smajlíka nebo proč jí někdo neodepisuje (a v tom popisování jsem kolikrát zahledála že si i sama odpověděla.
na internetu jsem hledala něco co by mi mohlo pomoci ale nic jsem nenašla netušíte někdo co by to mohlo být? nebo jestli jsem jen paranoidní.