Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můžeš být jen přetažená z fyzické a psychické námahy. Dala bych si pár dní relax, řešila jen to nejdůležitější (práce), nebo na pár dní s partnerem pryč, s polopenzí penzion.. Uvidíš. Když se to nezlepší, řešila bych s praktikem, zvážila konzultaci u psychiatra. Nedělám z nikoho blázna, ale současná složitá doba někdy žádá medikamentózní podporu, a není se za co stydět.
Tak se doma o vsechno nestarej, vykasli se na kazdodenni uklizeni a nebehej jak blazen. To telo si potrebuje proste odpocinout, jak psychicky, tak fyzicky. A dej si do poradku spanek, jinak budes vyrizena porad.
Trošku uber určitě. Ať už s domácností nebo s tím během. Můžeš být fakt jen fyzicky unavená a přetažená.
Ubrala bych s tím úklidem, hodinu a půl každý den uklízet mi přijde zbytečné. A běhat nemusíš každý den, pravděpodobně jsi i fyzicky pretazena. Organismus potřebuje i odpočinek. Sestra běhá maratony a taky mívá volné dny na regeneraci.
A kdybys neběhala denně 10 km, tak by ses mu nelíbila? Máš toho moc, zapoj přítele do péče o domácnost a zvolni, jsi přetažená. S vyhořením není sranda. ![]()
@SAJ píše: Více
Tak z poloviny venčí psa a občas vynese tříděný odpad… ptá se, jestli nechci pomoci, ale když vidím, jak to vždy odflákne, aby si honem honem mohl jít dělat svoje…
@Zuzulezabka píše: Více
Mně přijde ale, že při tom běhu odpočívám (fyzicky asi ne, ale hlava ano), že dělám něco jen pro sebe… dnes jsem se vzbudila opět naprosto unavená. ![]()
Spíš vidím jako problém ten tlak - splnit si v práci, splnit si běhání, abys náhodou pro přítele nepřibrala, uklidit, aby přítel nepindal, že je bordel. Ufff. A co bys ráda dělala, kdybys nic nemusela řešit? Kdyby neměl přítel blbé poznámky, že tlusté ženské jsou fuj a hlavně abys nebyla tlustá Ty?
@Freeandwild píše: Více
Asi jo. Hrozně cílím na to, mít vše v pořádku, splněné, do puntíku uklizené.
Kdybych si mohla vybrat? Asi bych chtěla chodit s kamarádkama ven, plánovat svatbu, dítě… nic z toho nemám bohužel, tak se snažím mít pod kontrolou alespoň ten zbytek.
@Anonymní píše: Více
A proč jsi teda s tím přítelem, když nemáte stejné cíle, neplánujete spolu budoucnost a ani si nemůžeš dělat, co chceš? ![]()
Přijdeš mi chycená v pasti, není divu, že jsi unavená, přetažená. Cesta z toho ven je, ale určitě není jednoduchá.
Zajímavý obsah na instagramu - například fyziomluva, andy. fitfab, nevypustdusi, _bebalanced_ a další… ![]()
Ahoj, nevím, co se mnou je. Poslední dobou mi nedělá nic radost, jen splněné povinnosti. Starám se doma o vše, úklid, nákupy, vaření. Uklízím každý den cca hodinu a půl. Do toho chodím do práce, ve které mám trochu stres. K tomu všemu se snažím držet v kondici, abych pro přítele dobře vypadala, takže 5-6× týdně běhám, za ten týden cca 50km. Tento týden jsem byla na náročné služební cestě a od té doby se ne a ne vyhrabat z totální únavy, bolesti svalů, nic nechci, nic nejde, všechno je zbytečné. Chtěla bych se z toho vyspat, ale už delší dobu spím stylem, že se za noc třeba 5× vzbudím a k ránu (4:30 třeba) se jen převaluji. A teď cítím, že je mi vše jedno, nic nemá smysl a hlava mi vůbec nefunguje. Pověsila jsem si např. bundu na háček na klíče