Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
chci se zeptat, zda by malý (6 měsíců) mohl mít zánět spojivek - včera jsme šli odpoledne ven a jen co jsme vyšli, začly mu slzet oči, mnul si je a zrudly mu. Začal plakat, taky mu teklo z nosu, ale nekýchal. Na pohotovosti nám řekli, že neví, co to je, na alergii to nevypadá, takhle malé děti jí prý nemají, tak nevím…dostali jsme Fenistil v kapkách. Dnes je to už lepší, opět jsme šli ven, pomaličku, a zase mu začly ty očička slzet (venku svítilo sluníčko, ale ne jemu do očí), pak je hned zavřel a začal plakat, tak jsme šli domů a doma v pohodě, má to jen trochu zarudlé uvnitř i okolo. Je to zánět spojivek nebo třeba citlivost na ostřejší světlo? Kapu mu Ophtalmo Septonex, ale moc si to nenchá, řve u toho jak tur…Díky.
Ahoj, podle me, kdyby mel zanet spojivek, tak by z ocicek tekl zluty hnis a ne slzy. zkus ten septonex, treba to ma jen podrazdeny..
Ahoj, syn když má zánět spojivek, má zarudlé jedno oko a po spaní ho má zalepené hnisem, nejvíc ráno po celé noci. Musí na to mít antibiotik. kapky do očí a kape se i do zdravého oka. Předepisuje je má pediatrička ne bo na očním. Co řeknou na pohotovosti, to bych moc nebrala, u nás na pohotovsti jsou vždycky ty nejhorší doktoři…
A co myslíte že by to mohlo být? Nějaká přecitlivělost na světlo?
A proč by nemohl mít nějakou alergii? Copak je nějaká hranice, od kdy může být člověk alergický? To je podle mě blbost
Tohle mi jako alergická reakce přijde, ale netvrdím, že alergii opravdu má. Ještě mě napadlo, jestli se mu neodráží třeba sluníčko nějak od boudičky, nebo nějaké hračky v kočárku, když hned zavírá oči. Má je pořád červené?
Jinak při zánětu spojivek bývá v očích hnis, jak psaly holky. Mívala jsem vždycky zarudlé koutky očí a ráno zalepené oči, kolikrát jsem je nemohla ani otevřít.
Nene, nic se mu neodráží, navíc tam má sluneční clonu a ještě slunečník…asi to alergie bude, z krevních testů mu vyšel silný alergický zánět v těle
v pátek nastupujem do nemocnice… ![]()
@Kotatko77 Ahoj, bohužel jsme na to nepřišli…primář v nemocnici mi říkal, že takhle malá mimča prý nemají alergii na pyl (toho jsem se tenkrát bála), no a pak už se to neopakovalo
akorát měl snad do roka problém, když jsme z bytu vyšli ven na ostřejší sluníčko, tak mu začaly hned slzet oči. Jinak vše ok. Ale ekzém měl tehdy taky. Možná že i u vás to za pár dnů vymizí. A kolik mu je? Slyšela jsem, že někdy ty testy na alergie jsou falešně pozitivní nebo naopak negativní u malých dětí.