Je to zánět spojivek?

2527
14.8.12 15:10

Je to zánět spojivek?

Ahojte,
chci se zeptat, zda by malý (6 měsíců) mohl mít zánět spojivek - včera jsme šli odpoledne ven a jen co jsme vyšli, začly mu slzet oči, mnul si je a zrudly mu. Začal plakat, taky mu teklo z nosu, ale nekýchal. Na pohotovosti nám řekli, že neví, co to je, na alergii to nevypadá, takhle malé děti jí prý nemají, tak nevím…dostali jsme Fenistil v kapkách. Dnes je to už lepší, opět jsme šli ven, pomaličku, a zase mu začly ty očička slzet (venku svítilo sluníčko, ale ne jemu do očí), pak je hned zavřel a začal plakat, tak jsme šli domů a doma v pohodě, má to jen trochu zarudlé uvnitř i okolo. Je to zánět spojivek nebo třeba citlivost na ostřejší světlo? Kapu mu Ophtalmo Septonex, ale moc si to nenchá, řve u toho jak tur…Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lenka76
14.8.12 15:14

Ahoj, podle me, kdyby mel zanet spojivek, tak by z ocicek tekl zluty hnis a ne slzy. zkus ten septonex, treba to ma jen podrazdeny..

• Citovat
  • Upravit
14.8.12 15:20

Ahoj, syn když má zánět spojivek, má zarudlé jedno oko a po spaní ho má zalepené hnisem, nejvíc ráno po celé noci. Musí na to mít antibiotik. kapky do očí a kape se i do zdravého oka. Předepisuje je má pediatrička ne bo na očním. Co řeknou na pohotovosti, to bych moc nebrala, u nás na pohotovsti jsou vždycky ty nejhorší doktoři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
14.8.12 17:31

A co myslíte že by to mohlo být? Nějaká přecitlivělost na světlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
15.8.12 07:47

A proč by nemohl mít nějakou alergii? Copak je nějaká hranice, od kdy může být člověk alergický? To je podle mě blbost :nevim: Tohle mi jako alergická reakce přijde, ale netvrdím, že alergii opravdu má. Ještě mě napadlo, jestli se mu neodráží třeba sluníčko nějak od boudičky, nebo nějaké hračky v kočárku, když hned zavírá oči. Má je pořád červené?

Jinak při zánětu spojivek bývá v očích hnis, jak psaly holky. Mívala jsem vždycky zarudlé koutky očí a ráno zalepené oči, kolikrát jsem je nemohla ani otevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
15.8.12 14:46

Nene, nic se mu neodráží, navíc tam má sluneční clonu a ještě slunečník…asi to alergie bude, z krevních testů mu vyšel silný alergický zánět v těle :-( v pátek nastupujem do nemocnice… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
15.8.12 21:15

To mě mrzí :( Ať je mu co nejdřív líp a brzo vás pustí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
21.3.15 12:37

@Kotatko77 Ahoj, bohužel jsme na to nepřišli…primář v nemocnici mi říkal, že takhle malá mimča prý nemají alergii na pyl (toho jsem se tenkrát bála), no a pak už se to neopakovalo :nevim: akorát měl snad do roka problém, když jsme z bytu vyšli ven na ostřejší sluníčko, tak mu začaly hned slzet oči. Jinak vše ok. Ale ekzém měl tehdy taky. Možná že i u vás to za pár dnů vymizí. A kolik mu je? Slyšela jsem, že někdy ty testy na alergie jsou falešně pozitivní nebo naopak negativní u malých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí