Jednoduchá vš :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10141
22.2.20 19:49
@Lucy75 píše:
@meduzza ano, jeden ročník byl „rozdílový“
dodělali jsme pedagogické předměty
a pak už za další dva roky Mgr… bylo to na MU, ale je to už skoro 20 let ;)
bakalářku i diplomku jsem odevzdávala ještě na disketě :mrgreen: :mrgreen:

Tak to jo, díky :). Na disketě :mrgreen:. To už je taky pár let :D, kde jsou ty časy :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.20 07:43
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Zakladatelko a jaký obor teď doděláváš?

Přírodovědeckou fakultu, ale nechci psát konkrétně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.20 07:44
@Santa Juana píše:
To bych si ale zjistila, jaké jsou poplatky za studium. Za mých časů, což už teda je 10 let, se platilo delší a taky tzv. další studium. Už to přesně nevím, ale myslím, že pokud se škola nedokončila, pricetly se semestry k tomu již absolvovanemu a pokud to překročilo 6 let, platilo se. Tak si zjisti, jestli to nebudeš mít dražší než ten statut studenta.Ale třeba už to zrušili…

Ano, to uz zrušili

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.20 07:46
@vokishka píše:
Tak hlavně sleva na dani, jízdné jakékoliv, vstupné kamkoliv.

Ano, o to. Všechno je drahé a takhle člověk aspoň trochu na něčem ušetří.

• Citovat
  • Upravit
24.2.20 07:56
@Anonymní píše:
Ano, o to. Všechno je drahé a takhle člověk aspoň trochu na něčem ušetří.

A nechceš jít raději do práce, tam si vydělat a nemuset blokovat místo někomu, kdo by tu školu přeci jen studovat chtěl? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.20 08:26
@DoktorkaZorkaHorká píše:
A nechceš jít raději do práce, tam si vydělat a nemuset blokovat místo někomu, kdo by tu školu přeci jen studovat chtěl? :think:

Já do práce chodím

• Citovat
  • Upravit
24.2.20 08:39
@Anonymní píše:
Já do práce chodím

Tak pak to nechápu. To máš tak málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
24.2.20 09:02

Co baňská? Tam je hlad po studentech.
Ale při dalším studiu se platí, alespoň máti platila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.2.22 08:20

Byť je to starší diskuze, třeba to ještě bude někoho zajímat.
Vystudovat dřív se dá cokoli. Já osobně jsem do ledna studovala 2 obory na VŠ, konkrétně práva a navazující magisterské, obor veřejná správa taky na právnické fakultě. Právě druhý obor jsem ukončovala o semestr dřív, takže ve 3. semestru. Prostě jsem si jen dala předměty ze 4. semestru do 2. a diplomku odevzdala o půl roku dřív. Teď plánuju ve zrychleném režimu dodělat i práva a statnicovat už v 7. semestru, místo v 10. Rozhodně to není o tom, že bych si to zaplatila, něco obešla nebo něco podobného, musím si to celé oddřít - tento semestr budu mít na právech místo 5 předmětů 10., zapsala jsem si předeměty z vyšších semestrů. V 10. semestru je pak už jen diplomka a státnice, takže odevzdam zase o půl roku dřív a můžu končit v 7. semestru. Po studiu dvou škol mi teď po ukončení jedné z nich zbývá čas navíc, takže chci skončit dřív, abych si mohla poslední rok mateřské užít opravdu jako mateřskou 😅 (za pár týdnů se mi narodí druhé, takže pokud se ti povede, měla bych statnicovat v jejich necelých 2 letech).. ale je to dřina, rozhodně ne žádná pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13231
20.2.22 08:41

@Aaajik tak ses nám tu pochlubila, ok. Stojí tě to čas a úsilí. Ale jako obecné doporučení je to k ničemu… Z nějakého důvodu je ten čas a rozložení zkoušek nastaveno. Možná máš zázemí a hodné dítě, které ti to umožňuje.
Z mého pohledu je něco jiného se naučit na zkoušky a umět to… Z tvého příspěvku mám pocit, že ti jde jen o ten papír a písmena před jménem. A jinak záleží i na volbě oboru. Nevím, jak zrychleně vystudovat třeba medicínu…
Nehledě na to, že 2 roky covidu a online výuky, dost to učení zjednodušilo. Odpadlo dojíždění, člověk si přednášky mohl pustit, kdy se mu to hodilo, třeba i opakovaně. V tomto byl covid na straně studentů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.2.22 09:21
@Magical-eyes píše:
@Aaajik tak ses nám tu pochlubila, ok. Stojí tě to čas a úsilí. Ale jako obecné doporučení je to k ničemu… Z nějakého důvodu je ten čas a rozložení zkoušek nastaveno. Možná máš zázemí a hodné dítě, které ti to umožňuje.
Z mého pohledu je něco jiného se naučit na zkoušky a umět to… Z tvého příspěvku mám pocit, že ti jde jen o ten papír a písmena před jménem. A jinak záleží i na volbě oboru. Nevím, jak zrychleně vystudovat třeba medicínu…
Nehledě na to, že 2 roky covidu a online výuky, dost to učení zjednodušilo. Odpadlo dojíždění, člověk si přednášky mohl pustit, kdy se mu to hodilo, třeba i opakovaně. V tomto byl covid na straně studentů.

Není to o chlubení, ale o tom, že když člověk něco chce a jde si za tím, tak to jde. Já škole věnují v podstatě všechen volný čas, samozřejmě mám hlídání a hodné dítě. Ale dotaz zněl, jestli je možné vystudovat školu rychleji, odpověď zněla - ano, je to možné, a dokonce i bez podplácení a podvádění. Co se týče těch povrchních znalostí - v tom asi problém nebude, vzhledem k tomu, že ze státnic i obhajoby jsem odcházela s pochvalou. Jde jen o to, že mě to neskutečně baví a nedokážu si představit, že bych nestudovala. Pro mě je škola koníčkem. Mimochodem - v tomto zrychleném režimu studuju práva. Většina spolužáků má ke škole minimálně praxi v advokátce nebo jinou práci, já místo toho mám víc objemu učiva v semestru.
Ne, vážně jsem se nechtěla pochlubit, jen ukázat, že to jde, ale musí se chtít a hlavně člověk musí mít schopnost dobře si zorganizovat čas a podporu okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13231
20.2.22 10:06

@Aaajik souhlasím s tím, že když se chce, všechno jde :palec:… nicméně v tom úvodním příspěvku šlo zakladatelce jen o papír, takže o nějaké touze po vzdělání tam asi nemůže být řeč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.2.22 10:20
@Magical-eyes píše:
@Aaajik souhlasím s tím, že když se chce, všechno jde :palec:… nicméně v tom úvodním příspěvku šlo zakladatelce jen o papír, takže o nějaké touze po vzdělání tam asi nemůže být řeč…

Jasný, ale na základě mých zkušeností, kdy je možné takto studovat i práva, si troufám tvrdit, že některé pseudoškoly vystuduje rychleji i totální flákač a člověk, který zrovna neoplývá studijním nadšením. Já třeba to mám přesně opačně - před dvěma týdny jsem udělala státnice na jednom oboru, za necelé 3 týdny mám termín porodu a místo abych tu vyšilovala kvůli porodu a chystala věci jak šílená, tak už si tisknu materiály do dalšího semestru, dělám náhradní plnění, píšu seminárku a pročítám učebnice. Zato nemám ani dochystanou tašku do porodnice :lol: není to o tom, že by pro mě byla škola přednější než děti, ale hned po dětech je to pro mě největší náplň života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
23.2.22 17:51
@Aaajik píše:
Byť je to starší diskuze, třeba to ještě bude někoho zajímat.
Vystudovat dřív se dá cokoli. Já osobně jsem do ledna studovala 2 obory na VŠ, konkrétně práva a navazující magisterské, obor veřejná správa taky na právnické fakultě. Právě druhý obor jsem ukončovala o semestr dřív, takže ve 3. semestru. Prostě jsem si jen dala předměty ze 4. semestru do 2. a diplomku odevzdala o půl roku dřív. Teď plánuju ve zrychleném režimu dodělat i práva a statnicovat už v 7. semestru, místo v 10. Rozhodně to není o tom, že bych si to zaplatila, něco obešla nebo něco podobného, musím si to celé oddřít - tento semestr budu mít na právech místo 5 předmětů 10., zapsala jsem si předeměty z vyšších semestrů. V 10. semestru je pak už jen diplomka a státnice, takže odevzdam zase o půl roku dřív a můžu končit v 7. semestru. Po studiu dvou škol mi teď po ukončení jedné z nich zbývá čas navíc, takže chci skončit dřív, abych si mohla poslední rok mateřské užít opravdu jako mateřskou 😅 (za pár týdnů se mi narodí druhé, takže pokud se ti povede, měla bych statnicovat v jejich necelých 2 letech).. ale je to dřina, rozhodně ne žádná pohoda

Tak pohoda mi to nepřijde - zrovna u práv je nezbytnost praxe při studiu, ideálně i výjezdy (ze kterých se prakticky nic neuznává) - pokud člověk nechce smrdět ve veřejné správě, nebo to nestuduje jen pro titul. :nevim: A dneska se většina studentů snaží vyjet za studium ideálně dvakrát, jinak to je na profesním životopise mínus a taky to studium prostě není ono, praxe taky od třeťáku celkem standard - jinak snad ani nejde o studiu práv hovořit, a pak to i často vyjde na delší dobu… Ale zvládnout studium práv za 4 roky s dětmi, výjezdy, praxí - to teda klobouček, to jsi skoro superžena. :) Ale jestli jsi to studium prodřepěla jen v ČR, bez nějakých dlouhodobějších praxí, tak jsi to hooodne ošulila, a rozhodně bych to nedávala jako příklad hodný následování. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41323
23.2.22 17:54
@tygrik89 píše:
@Berry77 Tohle uz je nanejvys trapny. FPR v Plzni ma reakreditaci na nejdelsi mozne obdobi (10 let) s plnym poctem bodu starou ani ne rok a jde o jednu z nejnarocnejsich skol. Co bylo pred 10 lety se delo naprosto vsude (slo o uznavani studia odjinud, zadne „kupovani“, a to predevsim pod taktovkou ministerstva skolstvi, ktere samo vydalo pokyn, ze se ma uznavat to ktere vzdelani). Ale chapu, ze to nezni tak zajimave, ani vtipne.

FPR jako právnická fakulta? ta v Plzni jako nejnáročnější škola? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko