JEN gympl
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Neferah ale teď už bc máš ne?
No já vidím že to o titulech není. Já učím TV děcka i tak, protože jsem dodelavala školu a to teď stačí když učíš na zs. Řekla jsem to a zatim si mě stejně nechají no…
A jako tím že jsem školou prošla a troufám si říct jsem jinak šikovná a mám řadu kurzu -opravdu hodně tak si myslím, že jsem dobrá učitelka. Děcka to baví, mám moderní přístupy atd… Právě bych časem rada do té školky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@den93 tak jestli vis, ze chceš tu školku, a není vhodný čas na VŠ, jdi do té maturity.
Držím pěsti. A mas teda už konkrétní? Jeden čas jsem se o to také zajímala, mam trochu přehled. Ale teda v rámci mého bydliště
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@den93 Mám, ale je mi k ničemu a dodělala jsem ho z povinnosti. S odstupem času to vidím jako zbytečnou investici. Znalosti z bakaláře vůbec nepoužívám a jsem mimo obor. Kdybych teď hledala novou práci, tenhle bc titul pro ně bude úplně nerelevantní. ![]()
A co jsem viděla spolužáky, dost jich skončilo jen s gymplem nebo mimo obor jejich vš. Jen pár opravdu pracuje v tom, co vystudovali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
@den93 tak jestli vis, ze chceš tu školku, a není vhodný čas na VŠ, jdi do té maturity.
Držím pěsti. A mas teda už konkrétní? Jeden čas jsem se o to také zajímala, mam trochu přehled. Ale teda v rámci mého bydliště
Napisi ti zprávu. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že je to jen o šikovnosti a schopnosti daného člověka. A taky o určitém sebevědomí. Pokud k tomu budete přistupovat stylem mám JEN gympl, tak na Vás tak lidi budou tak nahlížet. Já jsem začala po gymplu rovnou pracovat, do toho jsem později začala studovat VŠ. Nakonec jsem ale usoudila, že biflování a opisování na zkouškách mě nenaučí tolik, jako se naučím, když budu makat fulltime. A měla jsem pravdu.
Mimochodem v mém okolí je minimum vysokoškoláků, kteří pracují ve svém oboru, pokud nepočítám lékaře a právníky.
Nikdy nevíte kam Vás vítr zavane. Nedělejte si těžkou hlavu ze školy, věnujte se sobě, ostatní přijde samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Neferah právě… Já to vidím stejně. Vím že nechci stejně učit celej život na zs. Tak si říkám že bych pak mohla jít do školky.
V mém oboru bych nedělala… A kdybych k tomu měla dodělavat Mgr… Bych asi nedala no. Když vidím jak mi teď bylo.
Ta SS si myslím že se bude dát zvládnout líp… A jednou. Kdo ví… Teď se musím trochu vyklidnit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když budou mít VŠ všichni, bude to vůbec ještě nějaká záruka něčeho? Sama mám „jen“ gympl a vypracovala jsem se do vedení firmy, takže se nijak menecenna necítím. Ve firmě, kde je titul víc, než co umíš nebo čeho jsi schopná a ochotná dosáhnout, bych pracovat nechtěla. To je samý teoretik, než aby si vykasal rukávy a klidně se po večerech „dovzdelal“, aby splnil co je potřeba nebo dosáhl na svojí další metu. U některých vysokoškoláků mi přijde, že už mají „splněno“ tím titulem, co „musí“ být, ale chybí jim ta dravost se pak dál vypracovat výš. Jak to někdo psal nikdy nevíš, kam tě život zavane. Určitě neplatí, že kdo nemá VŠ jakoby nebyl. Přeju ti hodně štěstí. ![]()
Jinak omlouvám se za chyby, jsem už 20 let mimo ČR… než se do mě někdo pustí, že dovzdelat se by u mě nebylo na škodu… ![]()
- Citovat
- Upravit
@den93 Ahoj, taky mám jen gympl. Studovala jsem medicínu, ale ve 4. ročníku jsem se totálně zhroutila. I když jsem se tam různě vracela, rozkládala, přerušovala… tak se mi to už kvůli špatné psychice a opakovaným hospitalizacím nepovedlo dodělat. Práce jsem zkoušela různé, ale musím mít zkrácený úvazek, protože plný nezvládám. Dělala jsem třeba v kavárnách, výtvarných potřebách, pracovníka v sociálních službách (mám rekvalifikační kurz). Ale je fakt, že mě nejvíc naplňovala medicína, ale přesně, jak píšeš, kdybych tam šla znovu (jakože moje psychika stejně není ok), tak bych si to musela celé platit, vůbec jakoukoliv VŠ a předměty, i když jsem měla samé jedničky, by mi už neuznali, protože uběhlo od zkoušek více, jak 10 let. Chtěla bych jít ale někdy na VOŠ, ale ještě se na to necítím. Tobě moc držím palce, ať se ti podaří dodělat ten 2letý pajdák a můžeš dělat s dětmi, když tě to baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muzes najit dobrou praci a muze se ti darit ve vlastnim podnikani, inteligentní asi budes, tak jen mit odvahu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@den93 píše:
ano:)
Ja bych dala lecbe cas a pak se prihlasila na VS pedagogickou, ne soukromou.
- Citovat
- Upravit
Taky jsem to nedávno řešila a řeším stále. Gympl bez VŠ je prostě k ničemu
, vš bych se snažila dokončit za každou cenu i s tím pajdákem co všichni podceňují se budeš mít líp než jen s gymplem. Je škoda bojovat o pozici prodavaček s gymplem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit