Jít na pohřeb?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76675
24.11.19 22:24

No jen tolik, že na pohřbu se určitě nikdo hádat nebude, to se děje jen ve špatných filmech - možná se v rodině zhádají před pohřbem, ale při pohřbu fakt ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4463
24.11.19 22:26

Šla bych. Je to to poslední, co pro něj můžeš udělat. Zvlášť když nejde manžel. Příjemné to není, ale patří to k životu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@stinga při pohřbu zřejmě ne, ale před ním nebo něm se obávám že jo

• Citovat
  • Upravit
53518
@Anonymní píše:
Chci se zeptat. Manželův strejda má v týdnu pohřeb.. Manžel je na cestách takže se nezúčastní. A teď mám dilema zda mám jít alespoň já nebo ne. Strejdu jsem znala, byl to hrozně moc hodný pan, ale bohužel nemoc nad ním vyhrála a bohužel nás opustil. Nejhorší je, že své druhé dítě přežila i jeho maminka (necelých 90 let) která se snad pohřbu zúčastní. Problém je trošku, že se strejdovou manželkou nikdo moc nevychází a obávám se že dojde minimálně k hádce, protože maminka chce svého syna dát na hřbitov kam chodí za manželem, manželka svého manžela chce úplně někam jinam.. No bude minimálně hádka. Na pohřbu bude i sestra zemreleho. Mám dilema jestli se zúčastnit nebo ne. Hlídání pro syna nemám, druhý syn bude ve školce. Bojím se jestli to zvládnu přeci jen jsem nikdy na pohřbu nikomu nebyla takže nevím ani co to obnáší. Mám to z ruky, ale za poslední rozloučení mi to za to stojí. Už jen, abych byla opora pro tchyni a pro její skoro 90 letou maminku. chtela bych tedy znát názor který z Vas to mají za sebou.
Šla bych, pokud by tchyně řekla, že potřebuje tvou podporu. Ostatní se dozvíš. Nejbližší příbuzní sedí v první řadě, někdy si nepřejí kondolence - to by měl říct ten uvaděč z pohřebního ústavu nebo jestli jste už předem domluveni :nevim: Snad to proběhne v klidu, na pohřbu by byl fakt trapas se dohadovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565

Já bych šla. Pohřeb nic není, prostě tam půjdeš, po obřadu si vystojíš frontu na pozůstalé, vyjádříš jim kondolenci a je to. Předpokládám, že je v plánu nějaká smuteční hostina po občadu, takže spíš na hádku dojde až tam. Ale tam být nemusíš, nebo se tam nemusíš zdržovat. Jen být Tebou, tak se do sporu nepletu, nebude to dělat dobrotu - a navíc jsi „cizí“. I když chápu, že bys chtěla maminku podpořit.

Jestli jsem správně pochopila, že budeš mít mimino s sebou, tak jen dbej na to, že jak začne fňukat, musíš hned pryč - bylo by nevhodné ho nechat, aby rušilo obřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
24.11.19 22:28

Šla bych, pro mě je to jako úcta k zemřelému rozloučit se. Zvláště když manžel nemůže a tchýně a babička by potřebovala oporu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.19 22:30

@Slečna Ferka do sporu se rozhodne míchat nebudu, protože bych asi nenašla jedno slušně slovo.. Bohužel o to je to horší a jen, když si tak vše promitnu zpět tak je mi akorát tak do breku, ale to je jedno. To si každopádně musí vyřídit oni, já si můžu myslet své. Mám 15 mesicni dítko a právě si neumím představit, že by byl v klidu hold je to o tom buď a nebo přinejhorším bych musela čekat venku, protože mi potichu nevydrží.

• Citovat
  • Upravit
705
24.11.19 22:31
@Hanulínek píše: Šla bych, pro mě je to jako úcta k zemřelému rozloučit se. Zvláště když manžel nemůže a tchýně a babička by potřebovala oporu. :hug:

souhlasim👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
24.11.19 22:34

Pred rokem se me ptal kamarad, jestli mu půjdu na pohřeb. To jeste nevedel jak moc vazne je nemocný :( A kdyz pred půlrokem zemrel, tak to pro me byla samozřejmost i kdyz jsem měla doma 14denni dcerku(hlídal manžel). Jj, je to úcta k zemrelemu a to posledni, co pro nej můžeš udelat! :andel: :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
24.11.19 22:35
@Anonymní píše: ................. Mám 15 mesicni dítko a právě si neumím představit, že by byl v klidu hold je to o tom buď a nebo přinejhorším bych musela čekat venku, protože mi potichu nevydrží.

Tady se děti řeší tak, že s nimi zůstává rodič blízko vchodu- úniku ven, nebo pokud se to týká blízkého pozůstalého, svěřuje prcka někomu známému u dveří (samozř. předem domluveného), no a nebo dítě brečí a věř mi, že nebude jediné.
Dudlík, či laskomina/hračka sebou je výhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.19 22:41

@Hanulínek tchyně s babičkou to budou snášet strašně špatně, protože se nemohli absolutně k ničemu vyjádřit ba naopak manželka zemřelého si přijde pouze pro peníze na celý pohřeb maminku zemřelého (skoro 90 let) vyhodí z bytu, protože ještě před úmrtím manžela stihla vše nechat napsat na sebe a své děti i přes to, že byla jistá domluva se kterou zemřely souhlasil. Budou vselijsky výčitky apod. Což Teda upřímně na takový věci opravdu nejsem a bojím se, že to nedám ba naopak abych na tom nebyla hur jak tchyně. Takové věci snasim dost spatne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.19 22:44

@Hanulínek tak určitě malému něco vezmu.
Tak to už vím kdo semnou u dveří bude (tchyně) :,(

• Citovat
  • Upravit
78
24.11.19 22:46

Ahoj, určitě jdi. Pohřeb je taková jistá společenská nutnost, kterou musíme jednou za čas každý překousnout. Nebožtíkovi to už nepomůže, ale tvoje účast může pomoci jeho i tvým blízkým. A možná právě dítko bude pro tebe takové kulišácké řešení - na pohřbu budeš, ale protože bude neklidné, budeš muset odejít ven. A neboj, určitě se hádat nebudou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.11.19 22:47
@Anonymní píše:
@Hanulínek tak určitě malému něco vezmu.
Tak to už vím kdo semnou u dveří bude (tchyně) :,(

Já mám syna staršího a hlídala mi sestra. A taky ten poslední pohřeb byl trochu v třaskavém duchu. Ale nikdo se nepral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
24.11.19 22:52

A nepovozila by kamarádka venku, co bude obřad? Pokud není domluveno něco extra, tak většinou je běžný obřad tak 15 - 20 minut. Alespoň dle mých zkušeností. Tam se hádat nebudou, na hostině být nemusíš a kdybys byla, tak když půjde do tuhého, můžeš jít do ústraní, třeba i kvůli miminku. Jinak pokud ti byl strejda blízký, asi bych šla. Ale je to jen na tobě, jak to cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí