Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já si vždy vzpomenu na Zoufalé manželky. Ja jsem zastánce českych jmen, ale tohle se mi líbí
@verjanku píše:
Není náhodou Jessica Parker?
Jojo, Sarah Jessica Parker ![]()
Já si vždy vzpomenu na Zoufalé manželky. Ja jsem zastánce českych jmen, ale tohle se mi líbí
@terkulina píše:
A jáke se vam libi klucici jmeno? nejake cizi
To bude ale tvoje dite, ne nase. Ja bydlim v zahranici a budeme davat ceske jmeno, ktere ale neni exoticke a nebude mit s tim nikde problem, jako hacky a carky a vyslovi ho i cizinec dobre.
Hlavně ať jméno voní cizinou a exotikou
U mamky na vsi je Rafael, Enrique a Fernando… všichni jsou trošku opálení, takže exotika umocněna ![]()
A jaký bude příjmení? Mně se to docela líbí
Ale je fakt, že tady v Česku se na to budou dívat hodně skrz prsty. Já mám doma Amálii a i na mě se dívají divně, a to je to kalsický starý český jméno ![]()
@terkulina píše:
A jáke se vam libi klucici jmeno? nejake cizi
a proč chceš cizí jméno?
Mě se líbí mnoho cizích jmen, ale prostě né pro české dítě ![]()
Mě se strašně líbí jména Benjamin a Nathaniel…zkáceně bych mu říkala „Nejt“, ale bohužel mi to tenkrát neprošlo tak je malý Matyáš. Parker mi připadá jako jméno pro koně, ale popravdě pokud se líbí tobě, tak ho dítěti dej. ![]()
Myslím, že bude oblíbený, protože pero od Parkera by chtěla každá druhá…
@terkulina a jaké máte přijmení? Podle toho vybírat.. proč hned cizí? My máme Alexe. Není častý, je tak trochu domácký i cizí a zároveň je i v českým kalendáři. Splňuje to všechno ![]()
Parker- do Ameriky mozna dobry. Ale jsou tam 2 „R“. Vybirej taky podle prijmeni. Jestli bude mit ceske prijmeni, tak se to nehodi. Me se taky libi nektere cizi jmena, ale nema smysl dite za kazdou cenu odlisovat, aby byl jiny. ![]()