Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Klasika, se to zase zvrtne do směru, dej české jméno k českému příjmení - jinak dítě bude chudák ![]()
Jak kdyby holky nemohly pochopit, že to někomu jinému může znít normálně (třeba ta Charlotte Doubravová mě fakt zrovna uši netrhá)…
@Hamalka82 píše:
Mohu se jen zeptat zakladatelky,jestli vlastní normální,české příjmení???
No nevím jestli české, ale snad jo : Salačová…takže Tiffany Salačová mi nepřišlo špatný
Jé holky díky moc…no ještě je v záloze Eliška (ta teda byla původně number 1) a nebo Dominika, ještě Denisa je taky pěkná. No zajdu na matriku a zeptám se na to a budu se modlit aby tam nějaká ta kravka neseděla teda ![]()
Tak pokud by jako náhrada měla být Eliška, tak hlasuju určitě pro Tiffany
. Eliška mi přijde úplně nejvíc nejrozšířenější jméno tady v okolí…a čeho je moc… Jinak se mi ještě líbí ta kombinace Dominika Salačová
.
Tiffany je krásné jméno. U nás na vítání občánků byly dvě z celekm 13 dětí
. Takže krásné a oblíbené
.
RyBANA - vždyť já nic nekomentovala???!!! ![]()
Zeptala jsem se a bylo mi odpovězeno - to je celé… ![]()
@meduzza píše:
Nejlepší je zeptat se přímo na matrice kam spadá porodnice, kde chceš rodit. Mně na jedné matrice řekli, že musím poslat žádost Knappové a na matrice, kde jsem rodila řekli, že to v pohodě schválí. Tak nevím jak to mají udělané.
Mají to udělané tak, že pokud není jméno na seznamu, potřebují k tomu souhlas. Aby to měly podložené pro kontrolu, né proto, že je matrikářka kravka, která nechce dát někomu jméno. I pro tu matrikářku je jednodušší zapsat a vyprovodit vás ze dveří, určitě to nedělá pro svojí zábavu.
Jinak Tiffany se mi nelíbí (protože znám jednu Fany - tak asi asociace na ní
). Tiffany Salačová - proč né
![]()
@Kallkapa píše:
Mají to udělané tak, že pokud není jméno na seznamu, potřebují k tomu souhlas. Aby to měly podložené pro kontrolu, né proto, že je matrikářka kravka, která nechce dát někomu jméno. I pro tu matrikářku je jednodušší zapsat a vyprovodit vás ze dveří, určitě to nedělá pro svojí zábavu.
Ta která vystavovala rodný list jméno v seznamu viděla a to mi stačí.
Příspěvek upraven 29.05.12 v 19:26
@Hamalka82 píše:
RyBANA - vždyť já nic nekomentovala???!!!Zeptala jsem se a bylo mi odpovězeno - to je celé…
Však já nic neříkám
Padlo to holt na tebe no…bylas první ![]()
Je to fakt o libovůli matrikářky. Jsou některé, které jsou s to zapsat holčičce jméno Eimi nebo Aňa… A jiné dělají problémy i s docela normálními jmény.
Ahoj mam holcicku a jmenuje se Tiffany nemusite na matriku a pod. v pohode as se mimi narodi tak klasicky postupovat jako by jste davala české jmeno
@kacakaca píše:
Vloni dostaly toto jméno dvě holčičky v ČR, takže ho povolí určitě.
http://www.detijmena.info/rok2011/
Hm, tak koukám na rok 2010 a moje dítě tam není ![]()
Ahoj, muzu se zeptat jak to dopadlo? me se to jmeno moc libi, taky o nem premyslim
Ahoj,
my zrovna narazily na pěknou kravku a ta chtěla milión papírů a obíhání po úřadech a jelikož mi nebylo moc dobře a pak už si mě nechali v nemocnici a malá se narodila předčasně, tak jsme se na to vyprdli a dali jí normální jméno, ale mrzí mě to.
Kamarádka má Tiffany a úplně v pohodě na matrice. Takže opravdu záleží na koho narazíš