Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chtěla jsem se poradit. Malý je kojený 8m jedlík (sní cokoliv a v jakémkoliv množství). Kojím 2× denně a v noci cca 3× ale někdy i víckrát! Večer dávám kaši plnou porci ale aby usnul stejně chce ještě i k prsu a pak jde v klidu spinkat. S Dr jsme se shodly že kaše jsou pro něj zbytečné, jelikož stejně nevydrží spát déle jak 2h. Nyní chci vynechat alespoň 1 kojení v noci tedy namísto těch cca 750ml mléka co má vypít by dostal jen 500 a tak si říkám - nemám zkusit tu kaši (kterou prostě vyžaduje ale asi jen proto že to není prso ale lžička, kdybych mu na ní dala brokolici sní to se stejnou chutí) nahradit jogurtem? Zase ale jsem četla a i naše Dr říká že cca do 12m pokud kojím je to pro něj poměrně zbytečná potravina (Dr říká 1 týdně a dost) a některé západní státy mají v doporučení také až po prvním roce, že bprý se jim to špatně tráví. Zas si ale říkám že ten vápník… myslíte že je to rozumné zkusit dát místo kaše jogurt? Nebo jak vy to děláte aby jste v noci nekojily, přes den jedl po 3h ovoce, zeleninu jak má a ještě zvládl těch 750ml? Přijde mi to nemožné!
Stačí mi že teď už může ty ryby těstoviny, abych dodržela všechna ta výživová doporučení, musel by snad jíst pořád?
Díky za radu ![]()
Moc si z tech doporuceni nelam hlavu… muj maly neji skoro nic krome mlecnych vyrobku (o rybe si muzu nechat zdat, maso sni jednou za mesic). kdybych si mela delat vrasky z tabulek, kolik ceho ma snist, tak me trefi.
jogurt klidne dej, to mu neublizi. az po roce se ma tvaroh.
Ty jó můj kluk má od 5 měsíců kaši večer každý den a jde v 9 spát a vstává třeba až v 7 pak dá mlíko a spí do 10 jé mu taky 8m. ![]()
@gina76 píše:
Ty jó můj kluk má od 5 měsíců kaši večer každý den a jde v 9 spát a vstává třeba až v 7 pak dá mlíko a spí do 10 jé mu taky 8m.
neprovokuj ty mene stastne ![]()
@Ali-Ali píše:
neprovokuj ty mene stastne
S tím naprosto souhlasím
Tyyy jo, jak se to dělá aby spal tak celou noc? Mě by stačilo od 11 do 4 radu prosííííím. Kaše jí a jí a jí ale on nejí on žere a to všechno a moc, kdyby mohl tak praskne ale spaní je pořád u nás problém. To je ale na jinou diskuzi ![]()
@Ali-Ali neboj on umí bejt taky pruda:))…spíš jsem to myslela tak že si neumim predstavit že by nejedl kaši..teď mu rostou zuby a má 39 horecky a taky jsem spala 2 hodiny
![]()
@Misulicka 1 nemas co…zas má reflux a já jen prevlikam a utiram už 8 měsíců blitky a obden převlikam postel
Abych v noci min kojila jsem cekala az miminko povyroste a nebude to proste vyzadovat.. ![]()
Ja nikdy nekojila podle tabulek, nebo doktorky, kojila jsem jak mela mala hlad, zizen..a cerpala maximalne z kojeni.net
Taky jak byla treba starsi jsem nemohla krmit jako bezne dite, podle rad doktorky, nebo tabulek.. holka mi sni asi 3×tolik co jine deti.. tak to by mi trpela hlady. je to maly otesanek, i kdyz na pohled hubenour..asi ma rychle spalovani po mamince ![]()
Ahoj,
nám kaše nepomohla, a malej kluk z dvojčat mi do 1,5 let vstával 5 x za noc a žijem:-))jogurt bych mu nedávala..a s jogurtem bílým jsme začínali v cca 10ti měsících…
Jinak s těmi tabulkami, určitě je to pravda že se to nesmí přehánět ale chci aby měl všechny ty vitamíny a tak a hlavně ten vápník, pořád se bojím aby neměl málo živin, on mi sice jí všechno a dobře ale ovoce (a vlastně i zeleninu s masem) jen převařené
No a jak se k něčemu dostane, slupne i to. Například hned našel kde se skrývá vánoční cukroví!
No jako žrout děsnej! Takže chci aby aspoň jedl správně ![]()
@Kiara28 No mě kojení v noci nevadí, naopak jsem ráda že mám malého u sebe a ne v postýlce
ale ono je na něm teď už prostě vidět že by chtěl spát u nás ale nevyhovuje mu to
Nejdřív je zlatíčko když se dostane do postele ale pak se začne roztahovat a převalovat a lézt a budit sebe i nás a nakonec plakat a když se pokusím dát ho pryč, začne ječet a chce mlíko, ale evidentně jen proto aby mohl zas do postele, není to hlad. Bohužel nás ale i „čmuchá“ v místnosti. Spí dokonale v postýlce dokud se nepřiplazíme do postele. Takže ho teď chceme pomalu přesout do pokojíčku ale to nepůjde pokud neodbourám to jedno kojení min. Už tedy přemýšlím čím ho tak nejlíp nacpat aby spal a aby hlavně nestrádal no
Je to věda ![]()
Rady na to nejsou, aby deti lip spali.. jsou deti spave, a deti nespave..
do toho zoubky..vse chce cas, nebojte bude dobre.. ![]()
Holka mela ruzna obdobi.. spavala treba od 21-4, pak mela obdobi ze se v noci budila i 7×, pak zase 20-7, ted ma 20 mesicu a spi asi 2 tydny od 21-8, na druhu vecere moc nezalezelo, co jsem vypozorovala.. spis se deti budi kuli zubum a separacni uzkosit.. cim driv jsem byla u ni, kdyz se probudila, tym driv hezky usnula.
Pevny nervy, je to boj, ale stoji nam to zato, ze jo, pockejte az vas zacnou pusinkovat ![]()