Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milé dámy, před lety jsem potkala úžasného muže a provdala jsem se za něj. Můj manžel má ve vlastní péči syna, kterého tedy vychováváme spolu. Je tu někdo kdo je ve stejné situaci? Nemyslím tím ženy, které jsou macechami na poloviční úvazek a partnerovo dítě vidí jednou za 14 dní. Vím, že to také nemají jednoduché, ale jsou v jiné situaci než já. Potřebuji si popovídat s někým, kdo vychovává nevlastní dítě na plný úvazek tj. každý den bez přestávky.
Tím myslím jedno (plus jedno dospělé) dítě doma „na furt“, dvě další děti na víkendy.
Super. Já jsem macechou už 7 let. Tehdy mi bylo 25 let a chlapečkovi bylo 10. Už byl dost starý na to aby mě přijal jako mámu a tak jsme spolu bojovali o tátu
. Dneska mu je 17. Je to puberťák ale myslím si, že mě tak nějak „bere“.
Hlásím se do klubu, vyvdala jsem dvě manželovy děti (9 a 10let), má je předběžně v péči, ale už léta se o ně soudí. K tomu máme vlastniho skoro dvouleťáka a mimi na cestě. Jeto občas záhul ![]()
@Xverunka píše:
Tím myslím jedno (plus jedno dospělé) dítě doma „na furt“, dvě další děti na víkendy.
taky dobrý, a jak to zvládáš?
Nejsem dobrá ve vedení diskuze. Už dva roky hledám nějakou diskuzi na téma jsem macecha. Většinou je tohle téma vedené někým kdo měl macechu a vzpomíná na ni velmi špatně nebo s ní má problémy. Já chci být dobrou macechou, chci být oporou pro všechny děti které žijí v mé domácnosti a myslím si že žádná z nás nechce být zlou macechou z pohádky.
Já jsem to zažila, manžel měl v péči dceru, když jsem se k nim přistěhovala, bylo jí 16. U nás to ale nedopadlo, holka mě naprosto nesnášela, kde mohla udělala nějaký naschvál, odmítala mě zdravit natož se mnou jakkoliv komunikovat. Přes moji velkou snahu, aby to fungovalo, prostě to nešlo. Moc nechybělo a šli bychom s manželem od sebe. Pak jsem otěhotněla a holka se odstěhovala k mámě, docela jsem si oddechla. Ale mrzí mě, že to takhle dopadlo, mohla s námi klidně bydlet…ale to by musela být normální
Teď už bydlí s přítelem a jezdí k nám jednou za pár měsíců, asi jí táta nechybí ![]()
@markytka7 To netřeba
Myslím že o macešství budeš vědět víc než já, jáv tom plavu teprve 4 roky. Mmch, jak jste s manželem ke klukovi přišli? Rozhodl se sám, nebo to bejvalka nedávala a sebrali jí ho? U nás se děcka rozhodly víceméně samy, plus manželově bejvalý kapku hrabe, takže udělala pár věcí, který se sociálce a soudu moc nelíbily a bylo to ![]()
@CokeLady My si ze slova macecha s děckama děláme prču ![]()
@markytka7 Jo hele a máš vlastní děti? Myslím bio-děti
To je totiž věčný téma, jak se chovat aby ani bio ani nebio nepřišly zkrátka..
Já mám bio
chlapečka (22 měsíců). Můj manžel má 2 syny s bejvalkou. Mladší zůstal s mámou a starší chtěl k tátovi. Více-méně s tím nebyl problém.
4 roky je taky slušná doba. Pro mě to byla doba, kdy jsem přemýšlela o tom, že to vzdám
a uteču. Dneska jsem ráda, že jsem to neudělala.
Ahoj, taky máme v péči manželova syna, je mu 14, dcera 12 zůstala s mamkou, takže tu máme jen na ten poloviční úvazek
a spolu máme 19-ti měsíční holčičku