Jsem neustále na OČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
412
14.2.22 21:47

Přístup školek je naprosto šílený a neudržitelný.

Zakladatelko, nejsi v tom sama :hug: Drž se a hlavně před zaměstnavatelem neukazuj nějaké pocity viny - není to Tvoje vina, taková je prostě situace, bohužel. Buď ráda, že pracuješ ve školství, v soukromé sféře by byly tlaky ještě horší.

Myslím, že rodiče (zejména matky teda) skolkáčů a menších školáků to teď mají hodně podobný, ne každý má neustále k dispozici prarodiče na hlídání…a představa, že budeme strkat děti po kamarádkách, který toho mají vesměs taky plné kecky, jak tu někdo navrhoval, to je opravdu mimo mísu :roll:

Ale na školku bych teda být Tebou trochu dupla. U nás to někteří rodiče řešili tak, že obratem šli k pediatrovi, ten napsal vyjádření o tom, že dítě je zdravotně způsobilé a v takovém případě ho pak odmítnout nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
14.2.22 21:51
@matkabagristy píše:
pokud ctu pozorne tve prispevky, jsi zamestnana od zari 2021. Na rozdavani zkusenosti s nestandardni pracovni dobou je to malo.

Diky, ze me sledujes. Nekdo treba pracuje na protismeny a tak resi nemocnost deti. To jsem zase vycetla tady na emimcu. Taky by me to nenapadlo, protoze v mem okoli se na smeny nedela. Kazdy hleda reseni pro sebe. Ja jsem se jen sverila, jak to delam ja. Zamestnani s takovou pracovni dobou jsem hledala prave kvuli detem. Uvidim, jak budu uspesna pristi skolni rok. Jinak ja delala brigadne celou rodicovskou. Vlastne jsem uplne pracovat vubec neprestala. Ted zase nedelam naplno a doufam, ze jeste nejakou dobu nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.2.22 21:53
@topazio píše:
Průhledná rýma není nakažlivá.
Ale žlutá a zelená ano. Kašel samozřejmě také. V tomto tě chápu. Takto nemocné děti do školky nebo školy nepatří.

Je to přesně naopak. S tou rýmou…
Tohle je jen takový mýtus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
14.2.22 21:54
@mokkk píše:
Nejsi jediná. Leden týden karanténa, dva týdny nemocná. Únor (zatím) týden nemocná.. A tak je to každý měsíc. S nostalgií vzpomínám na dobu před covidem, kdy brali do školky děti s rýmou a svět byl ještě normální.. Dceři bylo pět a jelikož jsem s ní sama, bez muže a babiček, ještě jsem se do práce vůbec netroufla vrátit. Vaříme med z pampelišek a brzy se asi budeme i pást. To, že smrkající dítě nesmí do kolektivu činí mé dítě nevzdělavatelným a zřejmě ji budu muset i učit doma. Už se na to moc těším. Odpoledne trávíme při těchto „nemocech“ na zahradě. Teplotu a „skutečnou“ nemoc neměla roky.

A z čeho žijete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.2.22 22:13

Já tukam na dřevo. Tento školní rok u nás sice deti doma víc, ale z toho 3× karanténa a 2× nestovice.
Pak 2× dvoudenní viróza jednou týden doma s nějakým virovym bolením krku.
Ale já neznám ani tu skolkovou nemocnost, děti se drzely. A školka byla loni normální dítě s mírnou rýmou/smrkanim či občasným zakaslanim nikdo nevracel. Zase my nejsme rodice, co by cpali do školky vyloženě nemocné dítě. Takže pak nebyl ani problém udat dítě se sádrou.
Ze školy dle líčení děti vrací jen vyloženě „nepoužitelné děti“ - horečka, nonstop kašel, zvracení, bolest hlavy či jiný vyloženě akutní projev.
OCR si nebereme, holt si lezeme na nervy s dětmi v rámci HO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
14.2.22 23:38
@vejilka píše:
Ano máš pravdu. Tlak neustálé vyptávání, kdy si rodič přijde pro dítě. Kamarádku takto i kontaktují, když jsou ve škole prázdniny, jestli bude nechávat doma. To samé o prázdniny, kdy mají ve školce měsíc zavřeno. Že si potřebují vybrat dovolenou. To je třeba pro mě důvod, proč se mi nechce do dalšího dítěte. A od té doby, co chodí syn do školy, jsem jak v jiném vidění. Škola vychází rodičům maximálně vstříc. Družina se mě deb. ilně neptá, v kolik si přijdu pro dítě, necítím se blbě, když nestíhám a přijdu pro něj ve čtyři, neřeší se smrkání u jiných dětí atd

Je neskutečné, že kvůli ne/fungování MŠ se lidé rozhodují kolik a zda vůbec budou mít děti… no ale raději se bude ve vládě křičet, že dvouleté děti do školek/jeslí nesmí (dělo se před cca 3 lety).

Na druhou stranu, když se ženy dokáží mobilizovat kvůli kojení na veřejnosti, tak proč se sakra nedokáží mobilizovat kvůli fungujícím dostupným školkám/jeslím?! :think: sakra ženy matky, vždyť to jak se mateřské školy chovají máme do značné míry ve svých rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
15.2.22 06:42
@roba18 píše:
Je neskutečné, že kvůli ne/fungování MŠ se lidé rozhodují kolik a zda vůbec budou mít děti… no ale raději se bude ve vládě křičet, že dvouleté děti do školek/jeslí nesmí (dělo se před cca 3 lety).Na druhou stranu, když se ženy dokáží mobilizovat kvůli kojení na veřejnosti, tak proč se sakra nedokáží mobilizovat kvůli fungujícím dostupným školkám/jeslím?! :think: sakra ženy matky, vždyť to jak se mateřské školy chovají máme do značné míry ve svých rukou.

Jenže jako co uděláš? Kolik diskuzí už tady proběhlo třeba i na téma, že školky mají v létě skoro dva měsíce zavřeno a stejně se nic nezměnilo. Kdyby se mělo něco změnit, šla bych se mobilizovat hned.. Jak se chovají školky má v rukou zřizovatel a co řekne starosta, je u nás slovo boží. A proti ředitelce nepůjde, když si ji tam sám dosadil. Odhlásit dítě, aby je to zasáhlo a „museli zavřít“, to nikdo neudělá, když je desetkrát levnější než soukromá. Kdyby byly školky pod státem, něco by se asi dělat dalo, ale takhle si každý myje ruce.. Ani se nejde spojit proti něčemu, co je všude jiné. Jako dobře si to zařídili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
15.2.22 06:48
@Oriseka píše:
Diky, ze me sledujes. Nekdo treba pracuje na protismeny a tak resi nemocnost deti. To jsem zase vycetla tady na emimcu. Taky by me to nenapadlo, protoze v mem okoli se na smeny nedela. Kazdy hleda reseni pro sebe. Ja jsem se jen sverila, jak to delam ja. Zamestnani s takovou pracovni dobou jsem hledala prave kvuli detem. Uvidim, jak budu uspesna pristi skolni rok. Jinak ja delala brigadne celou rodicovskou. Vlastne jsem uplne pracovat vubec neprestala. Ted zase nedelam naplno a doufam, ze jeste nejakou dobu nebudu.

no, a ja to delala tak, ze jsem ve skolstvi pracovala na zkraceny uvazek, mela jsem moznost hlidani u manzela a dvou babicek. Jak to pomuze komukoli jinemu?
Chapes, ze kdyz jsme my dve mely/mame nestandardni podminky, je hloupe takto radit nekomu, kdo to tak proste nema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
15.2.22 06:56
@Burj Chalifa píše:
Jasně, zakázaná otázka u pohovoru. Ovšem pokud se nesmím ptát, nemusím ani dotyčného přijmout.

Ano, na to mas plne pravo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
15.2.22 07:06
@matkabagristy píše:
no, a ja to delala tak, ze jsem ve skolstvi pracovala na zkraceny uvazek, mela jsem moznost hlidani u manzela a dvou babicek. Jak to pomuze komukoli jinemu?
Chapes, ze kdyz jsme my dve mely/mame nestandardni podminky, je hloupe takto radit nekomu, kdo to tak proste nema?

Ja taky mohla jit na plny uvazek a koncit v 16hod. a nekdy v 17hod. Vydelat si skoro 3krat vic. Pak bych musela byt porad na OCR, protoze tolik hlidani nemam a zadne vzamne hlidani s nekym by mi nepomohlo. Se 2 skolkovyma detma jsem to vyhodnotila, ze by to proste nebylo dobre, ze bych v praci musela hodne chybet. Tak jsem si nasla zkraceny uvazek. Bylo to tezsi a musela jsem jit na nizsi pozici. Zkraceny uvazek a nebo flexibilni uvazky a HO- to jsou relevantni reseni pro rodice malych deti. Melo by jich byt vic a stat by je mel podporovat. Jeden treba dela brzy od rana a druhy rodic pozdeji do odpoledne-v peci se vystridaji. Nekdo tady napise treba protismeny a taky je to reseni a taky neni pro kazdeho. Napsat ho ale muze. Nekoho to treba inspiruje. Pro nekoho reseni neni. Deti vyrostou a on bude zas moci plnohodnotne pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
15.2.22 07:16

Cim to je, ze ty ceske deti jsou porad tak nemocne? :think: Jinak je to fakt des ten pristup ceskych skolek, nuceni k co nejdrivejsimu vyzvednuti, s kazdym kasilkem volat apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
15.2.22 07:43
@mokkk píše:
Jenže jako co uděláš? Kolik diskuzí už tady proběhlo třeba i na téma, že školky mají v létě skoro dva měsíce zavřeno a stejně se nic nezměnilo. Kdyby se mělo něco změnit, šla bych se mobilizovat hned.. Jak se chovají školky má v rukou zřizovatel a co řekne starosta, je u nás slovo boží. A proti ředitelce nepůjde, když si ji tam sám dosadil. Odhlásit dítě, aby je to zasáhlo a „museli zavřít“, to nikdo neudělá, když je desetkrát levnější než soukromá. Kdyby byly školky pod státem, něco by se asi dělat dalo, ale takhle si každý myje ruce.. Ani se nejde spojit proti něčemu, co je všude jiné. Jako dobře si to zařídili.

Ja delala ve skolce, ktera bezela cele leto. Byla otevrena 1 trida a ucitelky a deti se v ni vystridaly. Nebyl to zas tak velky problem. Alespon si ucitelky mohli vybrat dovolenou i mimo hlavni prazdniny. Deti nebylo moc. Hodne se bylo na zahrade nebo celkove venku. Kdyz se chce, tak vsechno jde. Je pravda, ze zrizovatel nebyla obec. Ja bych byla i pro delsi otviracku skolky, aby se vyresil problem lidi, co delaji dele. Bylo by to slozitejsi vymyslet, ale verim, ze by to slo. Zase ty ucitelky, co by delaly do pozdeji by prisly pozdeji nebo by treba nekdy mely volno. Flexibilnejsi davani/vyzvedavani deti do/ze skolek. Jenomze ono se nechce. Lidi jsou na neco zvykly a funguje to tak dlouho. Vzdy budou existovat i argumenty proti. On se clovek vsem nezavdeci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6350
15.2.22 07:48

I rýma je nemoc, nemocné dítě nemá v kolektivu co dělat. Je to stejné, jako když má např. vši 🙄, dnes se nic neřeší, umyju vlasy šamponem na vši a pošlu dítě do školy/ školky….hnidy? neřeším. To samé s rýmou, ráno vysaju (v případě školkáčka) a přes den? děj se co děj… smrkat z většiny neumí, že jsou ve školce hračky od nudlí, spolužáci poprskaní, učitelky, které mají také své rodiny, také děti, také “musí” chodit do práce - neřeším. Tomu malému prckovi není dobře, to mi taky nevadí? Když už teda neberu ohledy na ostatní…To zas nechápu já. Jak je vám když máte rýmu? 100% dobře? Chronická rýma nevznikne jen tak sama od sebe. A pokud je to alergie, vždy lze přinést potvrzení, že je dítě léčené s alergií a k rýmě je důvod, nikdo vám na to nemůže nic říct ;).

https://euc.cz/…uhy-a-lecba/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.22 08:07

Také mám školkové dítě, nicméně za celopu dobu chyběla jen dvakrát a to na týden. Nemocnost se nám celkem vyhýbá. Já teda posílám do školky i s průhlednou rýmou a lehkým kašlem, jsme oba pracující rodiče. Když má viŕozu tak je doma týden a střídáme se s mužem na HO. Ze školky mi ji vrtátili jen jednou a to s průjmem.

• Citovat
  • Upravit
6831
15.2.22 08:20

Já nevím, kdy tohle „terorizování“ rodičů začalo. Já když chodila do jesliček a máma do práce, tak se nějaká rýma neřešila. Já jsem kvůli tomu musela jít do práce až ve 4 letech. A stejně jsem celou školkovou docházku trnula. Je tady někdo, kdo si pamatuje dřívější školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová