Jsem neustále na OČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2586
15.2.22 12:18

Já už jsem taky vyšťavená. Máme soukromou školku, ale poslední dobou uvažuji nad tím, že půjde do státní. Za poslední 2 měsíce to byl jeden úraz, kdy jsem dítě vyzvedávala v podstatě během půlhodiny od té doby, co jsem ho tam dala. (Ale pořád lepší, než když jsem přišla odpoledne a dozvěděla se, že ráno spadl a pajdá.) Pak v úterý SMS, že od středy do pátku není školka, protože není personál, děti nejsou v karanténě, není nárok na OČR. Tudíž jsem rychle alarmovala babičku. Další týden Po až St zkrácená pracovní doba do 15.30 (stále nejsou učitelky), ve středu ráno SMS, že čtvrtek a pátek není školka (opět není personál). Takže SOS druhá babička. V sobotu SMS? že ve středu Covid pozitivní dítě ve školce, máme hlídat příznaky, od pondělí je školka, ale přijímají jen zdravé děti (zdůrazněno). Takže v pondělí jsem si nechala syna doma, udělala antigen a dnes hurá do školky. Babičky jsou pracující, naštěstí mohou občas pracovat z domu. Já mám vždycky na týden dopředu naplánované služební cesty a v půlce týdne prostě nejdou popřehazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
15.2.22 12:32
@sakota píše:
Tak zavrene skolky- ucitelky maji 8 tydnu dovolene a nemuzou si ji vybirat presrok. tak co s tim? Nekdy si ji vybrat musi. Ale souhlasim, ze s nejakym proszridavanim, by se mesic v lete pokryt dal, ale pak by to byla hlidarna, ne nejaky velky vzdelavani. A taky na vyzvedavani neuznavam a nesouhlasim s nima, v tom jsme za jedno.

Kdyby byla otevrena skolka pres leto, tak by si ucitelky mohly zase vybirat dovolenou i pres skolni rok. O hlavnich prazdninach si treba nezalyzujes, ze. V kvetnu je ubytovani na dovolene levnejsi nez o hlavnich prazdninach. Jde to, kdyz se chce. Ve skolce, co bezela cele leto byly 3 tridy, 6 ucitelek+reditelka a pokryli se cele prazdniny 1 trida. Je to spis o zvyku. Ja myslim, ze nikomu z rodicu nevadilo, ze to nebylo zas tak vzdelani. Cervenec+srpen se ani ve skole neuci. Proste hlavne pobyt na zahrade+vylety a program spis taborovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
15.2.22 13:09
@Králičice píše:
Jsem taky máma věčně nemocných dětí, ale asi na rozdíl od vás to nevidím jako zákeřnost učitelek - to mé děti nejsou zdravé, to já jsem zodpovědná za jejich zdraví a učitelky na to mají v dnešní době právo..Mám na vás otázku. Jste ochotné nechat své rýmečkové dítě každý týden testovat? I teď? Protože on ani ten omicron není žádná sranda..

Určitě ano. Lepší by samozřejmě byl test ve školce, než abych s ní musela každou neděli někam jezdit, ale byla bych ochotná ji nechat klidně proti covidu i naočkovat, kdyby to znamenalo, že do té školky bude chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
15.2.22 13:47

@roba18 nedávno tady byla diskue o fabrice v JC kde dělník bral 40 k a vedoucí ( opravdu nemusejí mít VŠ často) bral 6 místné platy).
Vždyť prodavačky v Lidlu, kde Ti stačí základka má pomalu víc než ta učitelka v MŠ. No ta učitelka v MŠ aspoň tedy musí mít tu maturitu.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
15.2.22 13:53

@Hasinka u nás odvolávat školka rodiče v neděli večer, že nemá personál a na 2 týdny zavírá. Mala vesnicka školka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
41185
15.2.22 13:54
@Králičice píše:
Jsem taky máma věčně nemocných dětí, ale asi na rozdíl od vás to nevidím jako zákeřnost učitelek - to mé děti nejsou zdravé, to já jsem zodpovědná za jejich zdraví a učitelky na to mají v dnešní době právo..Mám na vás otázku.Jste ochotné nechat své rýmečkové dítě každý týden testovat? I teď? Protože on ani ten omicron není žádná sranda..

já si své rýmečkové dítko doma naprosto běžně testuju :think: pokud by to byla cena za normální průběh vzdělávacího procesu a možnosti účasti na kroužcích tak s tím nemám problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
15.2.22 14:06
@roba18 píše:
Co udělám? Je někde založená nějaká asociace rodičů skolkovych dětí? Řeší se toto téma na vládě, stejně jako se řeší veřejné kojení?Pokud vím, tak žádná taková asociace není. To je první věc, která by se měla udělat. Začít veřejně o problému mluvit. No a následně pak chtít jasná pravidla pro fungování. Nikde přeci není psáno, že MŠ musí spravovat jen obce, klidně se to může změnit. Jenže ke změně je potřeba diskuse a hlasitě o problému mluvit. A to se bohužel neděje. Raději se řeší, zda můžou ženy kojit v bance…

Tohle mě zaujalo - jako kdyby se ty věci tak nějak “udělaly samy” :) Kojení se veřejně řešilo ( i když asi ne zrovna na vládě) proto, že na začátku byla nějaká zapálená skupina lidí, kteří tomuhle věnovali svůj čas a energii a udělali z toho téma. Ohledně problému dostupnosti péče MŠ zatím zdá se žádná silná iniciativa nevznikla, což není chyba nikoho konkrétního, resp. je to chyba nás všech rodičů.
U MŠ je ještě trochu specifická situace v tom, že MŠ jsou většinou obecní, stát to toho, kromě zákonných podmínek provozu aj. příliš nezasahuje. V první řadě má tedy podle mě smysl tlačit na obec coby zřizovatele a řešit to na lokální úrovni. Koneckonců, na podzim jsou komunální volby, a taková dostupnost MŠ jako volební priorita - to by byl dneska trhák!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
15.2.22 17:09
@kocourGarfield píše:
Můžu se optat. Měly jste stejné pochopení pokud takhle třeba byla často učitelka vašich školních dětí na OČR?
My to zažili v první třídě u jednoho z dětí. Mladá učitelka mající školkove dítě a snad byla víc na OCR než ve škole. :nevim:
Ta třída pak měla smůlu i na dalšího učitele. Samozřejmě pak měli mezery ve vzdělání v některých předmětech. S tou třídou moc nikdo nepracoval jako s celkem, když třídní moc neměly.
Tak trošku na prd.

Zajistit výuku žáků je snad věc vedení školy a ne rodičů. Pokud jste měli pocit, že je výuka zanedbana, měli jste si s důkazy obrátit na vedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
15.2.22 17:18

@vejilka jasne ze se musi zeptat aby vedely, pro kolik deti budou varit🤦‍♂️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
15.2.22 17:27
@ZustanSeMnou píše:
Zajistit výuku žáků je snad věc vedení školy a ne rodičů. Pokud jste měli pocit, že je výuka zanedbana, měli jste si s důkazy obrátit na vedení.

Tak ono sehnat kvalitní záskok není vždycky jednoduché. Já jsem třeba jednou měla plánovanou hospitalizaci a následné marození na zhruba čtvrt roku, o kterém se vědělo rok (!) dopředu. Přesto se nám nepodařilo sehnat nikoho, kdo by mě na tu dobu ve škole zastoupil. Suplováním to plnohodnotně pokrýt nešlo, jsme malý kolektiv a kolegové mají volných jen pár oken v týdnu. Tak to bylo hlavně na asistentkách, aby si nějak poradily. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
15.2.22 18:06
@samida píše:
Holky tohle ale není vůbec pravda, nevím jak jste staré (já dost) a za mě teda v jeslích i školce probíhaly ranní filtry a do školky se ani náhodou dítě s rýmou, kašlem, nedej bože zavšivené (tak tehdy to byl opravdu průšvih) nedostalo. Možná proto to v pohodě fungovalo pro ty zdravé.Příspěvek upraven 15.02.22 v 09:13

Přesně tak. Synové chodili do školky, u dveří dvě učitelky, jedna promačkala mandle pod ušima či co, druhá koukla do krku tím lékařským dřívkem.
To by si dnes už nikdo nedovolil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
15.2.22 18:11
@lucad77 píše:
Tak ono sehnat kvalitní záskok není vždycky jednoduché. Já jsem třeba jednou měla plánovanou hospitalizaci a následné marození na zhruba čtvrt roku, o kterém se vědělo rok (!) dopředu. Přesto se nám nepodařilo sehnat nikoho, kdo by mě na tu dobu ve škole zastoupil. Suplováním to plnohodnotně pokrýt nešlo, jsme malý kolektiv a kolegové mají volných jen pár oken v týdnu. Tak to bylo hlavně na asistentkách, aby si nějak poradily. :nevim:

Když je kvalitně udělaná příprava, zvládne to oducit i asistentka U nás na škole asistentky na 1 st supluji bezne..
Jo, dlouhodobý zaskok, to už je něco jiného.
Přesto je to problém vedení, nikoli učitelů.
Vedení má zajistit, aby výuka byla kvalitní.
Kdo tedy za tebe suploval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
15.2.22 18:14
@ZustanSeMnou píše:
Když je kvalitně udělaná příprava, zvládne to oducit i asistentka U nás na škole asistentky na 1 st supluji bezne..
Jo, dlouhodobý zaskok, to už je něco jiného.
Přesto je to problém vedení, nikoli učitelů.
Vedení má zajistit, aby výuka byla kvalitní.
Kdo tedy za tebe suploval?

Nikdo no. Táhly to mé dvě asistentky, kterým jsem před odchodem připravila podklady. A vedení za to nemohlo, fakt se snažili někoho sehnat, ale když nejsou lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
15.2.22 18:33
@lucad77 píše:
Nikdo no. Táhly to mé dvě asistentky, kterým jsem před odchodem připravila podklady. A vedení za to nemohlo, fakt se snažili někoho sehnat, ale když nejsou lidi…

Sehnat pedagogy je úkolem vedení.
A nezlob se na mě, měli na to rok!
Kdyby někam napsali inzerát, věřím, že učitelka na mateřské nebo důchodkyně by to vzala.
Tohle fakt není tvoje chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
15.2.22 18:42
@ZustanSeMnou píše:
Sehnat pedagogy je úkolem vedení.
A nezlob se na mě, měli na to rok!
Kdyby někam napsali inzerát, věřím, že učitelka na mateřské nebo důchodkyně by to vzala.
Tohle fakt není tvoje chyba.

Inzerát samozřejmě byl, důchodci i matky na rodičovské z naší školy i okolních škol se oslovili, dokonce se žádal odbor školství na kraji, aby někoho sehnal. No nesehnal, ani za ten rok. Dopadlo to dobře, asistentky to skvěle zvládly. Jen jsem chtěla poukázat na to, že to fakt vždycky není jednoduché. Neexistuje žádná databáze učitelů „na telefonu“, kteří přiběhnou na požádání. Na dva, tři měsíce se nikdo nikam nehrne. A tuplem ne, pokud se jedná o sice časté, ale naprosto nepředvídatelné OČR jedné učitelky. Na což jsem vlastně původně reagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová