Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano, u sestry se jejím bohatstvím ukázal pravý charakter. Nenávidí mě a děti nesnáší.
Když se mi narodila dcera, tak od nich nic nedostala..
Bez nich mi bude líp.
V nouzi mi nikdy nepomohli
Hele, velice dobře znám…utnuto, klid pohoda, lépe se nám žije, doporučuji.
@Anonymní píše:
Taky se snažím hezky oblíkat, peněz moc nemám, protože otec detí na děti celý minulý rok neplatil…Bylo to strašné, jedenkrát jsem neměla ani na chleba.
Rodiče se nikdy nezeptali, jestli nepotřebuji pomoct a jak to zvládám.
Vyškrtnu je ze života, abych si zachovala psychické zdraví.
Víš o tom, že za otce neplatiče teď platí výživné stát a vymáhá to pak po nich sám? Musíš si o to požádat. Je to jen do nějaké výše, ale lepší než nemít na chleba.
@biedronka105 píše:
tohle je, jestli tě to uklidní mnoha rodinách více než časté, bohužel…rodič který dělá rozdíly mezi dětmi si je nezaslouží vůbec.
No nevím, já myslela, že je to normální, pak jsem vidĕla vidím u kamarádek, že mají hezké vztahy s rodiči a vzájemně si pomáhají.
Mrzí mě to
@Anonymní píše:
No nevím, já myslela, že je to normální, pak jsem vidĕla vidím u kamarádek, že mají hezké vztahy s rodiči a vzájemně si pomáhají.
Mrzí mě to
Normální to není, časté ale ano..mcoz je horší. Sama bych mohla vyprávět a manžel taky…takže vím jak se cítíš a proto radím, vypustit problémové lidí ze života, jen té brzdí v rozvoji.
@Anonymní píše: Žiji po rozvodu sama s 2 dětmi.
Peněžně vycházím tak tak, nekouřím, nepiju, netahám si chlapy. Žiji v nájemním bytě, jako jediná z rodiny.
Sestra o mně prohlašuje, že jsem troska a prý, že děti jsou chudáci. Můj otec prohlásil, že v nájmech bydlí jen lůza.
Finančně nebo i jinak mě nijak nepomáhají, ale neustále kritizují a říkají, jak mám žít.
Mám toho už dost, stále jsem brala ohled na to, že je to rodina, ale asi úplně utnu kontakt, protože mě jen dostávají jen do deprese.
V rodině máte trosky a lůzu, to mají pravdu. Jenže jsou to oni sami.
Sama nějak vyžiješ, která ženská to umí, když má ještě dvě děti?
Která ženská vydrží bez alkoholu?
Nájemní bydlení je prostě sílící trend, kterému se nelze vyhnout, v nájmech bydlí i lidé vydělávající statisíce korun měsíčně? Přinese tvůj otec domů třeba dvěstě tisíc měsíčně, když mluví o lůze?
V rodině byste se měli vzájemně podporovat, ne odsuzovat. Omezil bych kontakt na nezbytné minimum.
@tatrovka píše:
Víš o tom, že za otce neplatiče teď platí výživné stát a vymáhá to pak po nich sám? Musíš si o to požádat. Je to jen do nějaké výše, ale lepší než nemít na chleba.
Otec dětí je v zahraničí, ale už platí
@biedronka105 píše:
Normální to není, časté ale ano..mcoz je horší. Sama bych mohla vyprávět a manžel taky…takže vím jak se cítíš a proto radím, vypustit problémové lidí ze života, jen té brzdí v rozvoji.
Jsem z toho dost psychicky na dně, ale asi nejvįc z toho, že rodinu mám, ale je to jako bych žádnou neměla.
Jen mĕ sráží ke dnu.
Poslala bych je do patřičných míst a dál se s nima nebavila.
@Anonymní píše:
Ano, jsem z nich za celé ty roky v depresích.
Dětství jsem mĕla hrozné a matka mi vždy nezapomněla připomenout, že mě nechtěla a má jen sestru za hvězdu, já jsem byla vždy odstavená na vedlejší kolej..
Nezbyva, nez se od nich opravdu trhnout, v zajmu tvyho dusevniho zdravi.
Je mi te lito. Ale bude pak lip, neboj!
@Zumpa píše:
V rodině máte trosky a lůzu, to mají pravdu. Jenže jsou to oni sami.Sama nějak vyžiješ, která ženská to umí, když má ještě dvě děti?
Která ženská vydrží bez alkoholu?
Nájemní bydlení je prostě sílící trend, kterému se nelze vyhnout, v nájmech bydlí i lidé vydělávající statisíce korun měsíčně? Přinese tvůj otec domů třeba dvěstě tisíc měsíčně, když mluví o lůze?
V rodině byste se měli vzájemně podporovat, ne odsuzovat. Omezil bych kontakt na nezbytné minimum.
Otec má důchod a ještě si chodí přivydělávat, někdy mi koupí nějakě jídlo, asi aby utišil svoje svědomí a potom to v zâhy vyčte, ale já to po něm nikdy nechtěla.
Mojím dětem, když chþějí po něm třeba dàrek, tak to taky hned vyčte.
Já už ho vůbec nepoouštím do bytu a neberu mu telefon.
Nestojí mi za to.
Ale někdy, když nejsem doma, tak mu děti otevřou a pak jim tady taky vyčítá a řve po nich.
@marcellia píše:
Nezbyva, nez se od nich opravdu trhnout, v zajmu tvyho dusevniho zdravi.
Je mi te lito. Ale bude pak lip, neboj!
Jà jsem zdravá, ale kvůli nim mívám deprese a to pramení i z toho dĕtství.
No, dám jim Sbohem a bude líp
@Dara90 píše:
Poslala bych je do patřičných míst a dál se s nima nebavila.
Ano, to udělám.
Vše na usmíření jsem vyzkoušela a vycházela vstříc, avšak je to stále stejné.
Je mi 43 let a trpím už odmala.
Vždy jsem si poradila i bez jakékoliv pomoci
Týjo, to slyším prvně že jsem lůza páč bydlím v nájmu.
To bych taky mohl říct že kdo vydělává pod 80 tak je nemakačenko a kripl. ![]()
Se divím, že jsi je neposlala do řitě už dávno. Já jsem celkem hovado, udělal bych to jen jak by něco takového vypustili z hub. ![]()
Příspěvek upraven 20.04.23 v 09:36
@Anonymní píše:
Jsem z toho dost psychicky na dně, ale asi nejvįc z toho, že rodinu mám, ale je to jako bych žádnou neměla.
Jen mĕ sráží ke dnu.
Taky to tak mám a žiju i bez nich. Je to o tom se umět spolehnout sam na sebe a věřit si. Když si budeš věřit, zjistíš že fakt citové upíry nepotřebuješ.
@biedronka105 píše:
Taky to tak mám a žiju i bez nich. Je to o tom se umět spolehnout sam na sebe a věřit si. Když si budeš věřit, zjistíš že fakt citové upíry nepotřebuješ.
No já si právě věřím málo, nevím jak na to vyzrát