Jsem samoživitelka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jsem samoživitelka?
Ahoj maminky, můžete mi prosím někdo říct jak to je? Jsem samoživitelka, když mám zapsaného otce v rodném listě?
Podle naší úřednice ze sociálky ne, ale příjde mi nelogické, když s námi otec dítěte nežije a jen proto, že je zapsaán v RL tak nejsem samoživitelka??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
kattkka píše:
Pokud spolu nezijete a mas soudne dane alimenty tak jsi.
No soudně dané není zatím nic, jedná se mi o porodné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Majkla píše:kattkka píše:No soudně dané není zatím nic, jedná se mi o porodné…
Tak mas smulu.jste posuzovani spolecne.A urednice mela pravdu.Musis to mit soudne dane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:Majkla píše:Tak mas smulu.jste posuzovani spolecne.A urednice mela pravdu.Musis to mit soudne dane.kattkka píše:No soudně dané není zatím nic, jedná se mi o porodné…
Ahaaa, tak děkuju moc za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim jak ted, ale o porodny si mohla zadat az do roka od narozeni, takze by se to dalo stihnoud soudne vyresit, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo bys mohla jeste do porodu zazadat o alimenty, nejdriv zazadat o predbezne opatreni, to se musi vyridit tusim do tydne a pak se urci datum soudu.
Po dobu co budes na materske, muzes zazadat i o vyzivne na sebe. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky Majklo,
na úřednici se vyprdni. Samoživitelka jsi!
Až se malý narodí, zajdi si na sociálku - obor péče o rodinu nebo něco v tom smyslu a tam ti dají vzor jak napsat „Návrh na úpravu rodičovské zodpovědnosti“. To si napíšeš, napíšeš že po otci chceš alimenty, že spolu nežijete, že dítko chceš do své péče a že za výbavičku za dítko chceš tolik a tolik. Odneseš to k soudu, oni ti tam pifnou razítko - to máš jako potvrzení a s tím pak půjdeš na sociálku u ÚP - kde se klasicky vyplácí porodné, dávky na děti…
Napíšeš čestné prohlášení, že s otcem dítěte nežiješ a že tě nezajímá co on dělá a nedělá a pokud se vlezeš do té jejich hloupé hranice pro samoživitelky tak ho dostaneš ![]()
Držím palečky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nikita066 píše:
Ahojky Majklo,
na úřednici se vyprdni. Samoživitelka jsi!
Až se malý narodí, zajdi si na sociálku - obor péče o rodinu nebo něco v tom smyslu a tam ti dají vzor jak napsat „Návrh na úpravu rodičovské zodpovědnosti“. To si napíšeš, napíšeš že po otci chceš alimenty, že spolu nežijete, že dítko chceš do své péče a že za výbavičku za dítko chceš tolik a tolik. Odneseš to k soudu, oni ti tam pifnou razítko - to máš jako potvrzení a s tím pak půjdeš na sociálku u ÚP - kde se klasicky vyplácí porodné, dávky na děti…
Napíšeš čestné prohlášení, že s otcem dítěte nežiješ a že tě nezajímá co on dělá a nedělá a pokud se vlezeš do té jejich hloupé hranice pro samoživitelky tak ho dostaneš
Držím palečky
Bohuzel takhle to fungovat nebude stim cestnym prohlasenim.Urco budou chtit papir o alimentech a o svereni do pece.V pripade ze se prijem pocita z aktualnioho stavu takze pokud ted ma materskou tak z te ale prictou ji k tomu alimenty.Takze bud ji to vyjde nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne ne Nikita má pravdu, stačí mít podanou žálobu u soudu o alimenty. Nemusí se čekat, až soud proběhne, to může trvat třeba rok.
Otázkou je, pokud jen s mateřskou na porodné dosáhne, ale s alimentama ne, přesto si myslím, že by to porodné vracet nechtěli.
- Citovat
- Upravit
Porodné ve výši 13 tis Kč se bude vyplácet pouze na první dítě a jen v případě, že příjmy obou rodičů nepřekročí 2,4 násobek životního minima. Tj. pokud čistý příjem rodiny přesahuje 16 992 KČ měsíčně nedostanou porodné. U maminky, které je samoživitelka se hranice snižuje na 10 752 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jeste mne napadlo, ze bys mohla zazadat na socce o paragraf (bohuzel si nepamatuji jaky) o neposuzovani manzela jako osobu zijici ve spolecne domacnosti, ale to vyzivne na dite musis mit urcene a pak nesmis dosahnout tech 10 752 Kč.
Ale nevim jestli se to nevztahuje jenom na sezdane.
Pokud jste svoji, musis mit prinejmensim podanou zadost o rozvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terulka píše:
No jeste mne napadlo, ze bys mohla zazadat na socce o paragraf (bohuzel si nepamatuji jaky) o neposuzovani manzela jako osobu zijici ve spolecne domacnosti, ale to vyzivne na dite musis mit urcene a pak nesmis dosahnout tech 10 752 Kč.
Ale nevim jestli se to nevztahuje jenom na sezdane.
Pokud jste svoji, musis mit prinejmensim podanou zadost o rozvod.
Tery oni ae manzele nejsou vubec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se zeptat za jaké období se počítá příjem obou rodičů,aby mohlo být vyplaceno porodné? Myslím jestli se počítá roční příjem anebo jen za čtvrtletí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky je to jak jsem psala výše. Podat k soudu „Návrh na úpravu rodičovské zodpovědnosti“, takže alimenty přijit nastačí a to čestné prohlášení vytiskne úřednice a člověk tam dopíše pouze jména a data narození. Dneska jsem byla na soudě i sociálce ![]()
JJ a jak píše Katka, matka s dítětem se musí vejít do příjmu 10 752 Kč za každý měsíc z posledního čtvrtletí.
Jo a porodné se počítá za období posledního uzavřeného čtvrtletí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit