Jsem těhotná v 16

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149018
31.8.16 19:09
@fashion_victim83 píše:
To neni žádná výhra. Jaky vztah k vlastnímu diteti muze mit matka, kdyz prbni dva roky se o dite stará babicka? Nebo s nim byly doma obě?

Proč by k němu nemohla mít normální vztah? Asi jako podnikatelka která se vrací do práce a dítě jí hlídá chůva třeba. Jaký je to rozdíl když matka studuje a k dítěti se každé odpoledne vrací?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
31.8.16 19:10

@fashion_victim83

holčina chodila dopoledne normálně do školy a odpoledne ho měla nastarosti. Podle mě to byla výhra, bylo to ideální řešení té situace. Nebo jak bys to chtěla řešit jinak? Když pro tu holku bylo nemyslitelné, aby šla na potrat? Jo moralizovat a říkat „tak neměla roztahovat nohy“ dokáže každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
31.8.16 19:10
@fashion_victim83 píše:
Prášky muze svagrova brát poctivě x let, staci aby do ctyr hodin od brani tabletky mela prujem/zvracela (kvůli nemoci, migrene, nevolnosti) a účinnost klesá a mela by se do konce cyklu chránit jinak. I v dobre víře si nemusi vybavit, ze tehdy a tehdy ji bylo blbe a řekne, ze to nefunguje.

Pak je ale taková antikoncepce polovinu doby neúčinná a je otázka, jestli to za ta zdravotní rizika vůbec stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
31.8.16 19:54

@fashion_victim83

jo a skončí se základním vzděláním? To je podle tebe výhra? Většinou, když se z procesu vzdělávání vypadne, tak už se zpět těžko vrací. Její maminka si zaslouží poklonu za to, že dcerce pomohla to takhle vyřešit. Dcera bude mít dítě a i šanci uplatnit se jinak, než jako uklízečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
31.8.16 20:47

Koukám že jste všechny stoprocentní

Tak vám opravdu tleskám :potlesk: Že se nestydíte.16 ti letá holka v těžké situaci si sem přišla pro radu od zkušených matek a vy se tu na ní sesypete jak hyeny. Co tím (vy ženský, co jste chytré až na půdu) chcete vlastně říct, že jste se v 16 ti letech chovaly uvědoměle a zodpovědně? Nebo že jste přišly o panenství až po studiích? žádná antikoncepce není stoprocentní a jsou i ženy, co jí mít nemohou-jako například já. Sami jste evidentně nedospělé, když se tu navážíte do dítěte. A asi máte problém sami se sebou, když se vysmíváte jiným. :nevim: Hlavně že se tu každou chvilku objevují anonymy typu: (a upozorňuju že je píšou dospělé ženské) „Jsem těhotná a nevím s kým“ nebo „Podvádím manžela“, „Mám milence“. Všechny se určitě chováte příkladně že :lol: Tak si raději hledtě sami sebe, aby jste neroztahovali nohy kde nemáte a raději se jděte věnovat dětem :jazyk: Bude sranda až některé z vás přijde domů vaše náctileté dítě těhotné. To bude prča, to se zasmějete :lol: Hezký příklad ve vás mají děti. Chudák holka, chtěla radu od dospělých a místo toho se dočkala bandy slípek.

A ty se holka drž. Je to těžká situace, ale není bezvýchodná. Promluv si s mamkou o možnostech, zajdi si na sociálku, tam před tebou dveře nezavřou. Studium se dá také řešit. Promluv si o tom s ředitelem ve škole, určitě ti vyjde vstříc. Nejsi první ani poslední, které se tohle stalo. Teď je důležité, aby jsi dodělala školu. I s dítětem se to dá. Promluv si se svým klukem, s jeho rodiči. Hlavně to nenech plavat, protože jste na to byli dva, tak ať se taky stará. Výbavičku si můžeš pořídit levně za pár korun po bazárcích. Zeptej se po příbuzných, jestli by ti něco nevěnovali. Bez peněz taky nebudeš, budeš mít rodičák, není to bůhví co, ale jsou maminky co z toho dokáží vyžít. Najdi si nějakou skupinu maminek, které v takové situaci jsou nebo byli, poradí ti. Poradí ti i na gynekologii. Dítě je velká zodpovědnost, budeš muset plnit jeho potřeby, stojí to spoustu energie a peněz, tak se snaž, aby na tebe bylo jednou hrdé. S individuálním plánem se to dá zvládnout. Nebude to med, ale dá se to. Sepiš si, co vše budeš potřebovat zařídit, nakoupit, udělej si nějaký plán. Hlavně nekoukej na ostatní jak se na tebe dívají. Holka, která tohle zvládne je frajerka…už se prostě stalo, tak nepřemýšlej nad tím co by kdyby a koukej dopředu. Já otěhotněla v 21 a také na mně některé ženy koukaly jako na exota-asi záviděly ;) Ano, měla jsem školu za sebou, bylo to něco jiného, ale byla jsem taky mladá. Přeji ti hodně štěstí a držím pěsti, ať to vše zvládneš, ať máš zdravé miminko a doděláš školu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
31.8.16 20:50

U nas na stredni se individuální plan nedával. Rekli jasně hned na prvni informační schůzi, ze škola neni pro nactilete matky ani aktivní sportovce. Trend, aby dite melo dítě nikdo podporovat nebude. Pokud se to stane, jsou dvě možnosti, bud dvouleté přerušení nebo chodit do školy a o dite se prostě bude starat nekdo jiný. Mozno vyuzit zákonné přestávky na kojení, coz by se novorozenec asi urval hlady, v zakone je to myslim po 4 hodinách nebo at nekdo pendluje s kocarkem pred školou a kojit o přestávce. Jak praktické a přínosné pro mimco :mrgreen:

Byla tam holcina, co porodila v červenci, v zari normálně do skoly.Jina v květnu, na vedeni ji vypočítali, ze muze zustat doma do konce června, povolili uzavreni známek driv, v zari do školy. Potom jedna rodila v listopadu, byla doma tri týdny. Slo o integrovanou školu s ruznymi obory. Přerušení studia nevyužil nikdo, co jsem tam byla já. Všechny dite převedly na um a putovalo po rodině, kdo měl právě čas.
Jedinou útěchou byla shovívavost některých vyucujicich v jednotlivých předmětech.

Ja jen, ze ne vsude jde ten proklamovany individual.uz je to řádka let, ty holky maji dávno další děti. Samy přiznávají, ze ten vztah k prvnímu je jiný, necim osizeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.16 20:53

Dobrý den chtěla sem se zeptat, 16.dubna jsem měla nechráněný sex, přerušovanou soulož, stalo se to 16.dubna. MS od té chvíle byla normální, ale při každé ms se mi zvětšily prsa, což se mi normálně nestává. A mám takový divný pocit, jako kdybych těhotná byla, ta menstruace mě, ale mate. Je možné abych byla těhu? Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
44199
31.8.16 20:53

Důvod, proč zadna nevyužila přerušení, nebyl ani tak strach, ze by se je studiu nevratily.Ale protože nám uz vyhrožovali statnimi maturitami, i kdyz potom ještě pár let nebyly. Chtěly co nejdriv dostudovat, aby je to nepotkalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
31.8.16 21:14
@fashion_victim83 píše:
@edyta tak Edyto, ja máslo na hlavě nemam. Neplati vzdy „Podle sebe soudím tebe“.Se sexem jsme zacala v prvaku na vysoke, byt jsem byla atraktivni (delala jsem modelku),prášky jsem brala poctivě na hodinu presne, takze ochránit jsem se dokázala taky. Nikdy jsem partnera (vcetne předchozích) nepodvedla, milence nemam a nohy jsem nikdy neroztahovala jen tak. Takze si klidne muzu na těhotnou šestnáctku pohlížet jako na nedockave decko, ktere se neumi chránit. Navic v úvodní otázce ma hemz o tom, ze její matka na rodicak jit nemuze či co, takze si snad i mysli, ze okoli ji ma tahat z průšvihu nebo co. Jakoze je tehotna, na potrat nechce, ale idealne ji budou rodice podporovat, matka půjde na materskou a ona si dodala školu. Takze se x lidi obětuje pro její předčasne libido.

A napadlo tě že je teď vyděšená co dál? Je jí 16.Zvažuje možnosti, neví teď kudy kam. Neví jak to chodí, dítě nikdy neměla, neví co to obnáší. Asi o tom s mámou mluvila a ta logicky musí do práce, když teď bude živit o jedno dítě navíc. A proto se ptala co má dělat, že máma jí v tomhle nepomůže, tak tu chtěla radu od dospělých co těď, když na to bude sama, co má dělat aby to zvládla, to není otom, že by to na někoho chtěla hodit, všichni jste jí tu odsoudili, biť chtěla jen radu, jak zvládnout školu a dítě. Mně připadá že ani jedna z vás nebyla náctiletá puberťačka. Jak by jste v 16 ti mysleli vy???Logicky by jste se obrátili na rodiče. Víš málokterá holka přijde o panenství ve věku kdy ty. Už to tak prostě je. A v tomhle věku dítě nedomyslí následky. Třeba jí toho máma o sexu moc neřekla. Třeba neměla peníze na antikoncepci. Proboha už SE STALO, je v tom a snaží se najít neřeší. Nechápu z čeho usuzuješ, že čeká, že jí z toho někdo bude tahat? Jen konstatovala jak to je. Stejně by se jí někdo zeptal, jestli jí třeba někdo nemůže pomoc.Jen napsala jak to je a proto hledá řešení. Ona snad napsala "no jsem těhotná a máma po mně chce abych se starala, to je voprus, ještě musim do školy, to je taky voprus. Prášky jsem nebrala, na co taky "??? Ono je lehký soudit, ale těžký poradit… :nevim: Myslím si že se dějí i horší věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.8.16 21:18
@fashion_victim83 píše:
@edyta tak Edyto, ja máslo na hlavě nemam. Neplati vzdy „Podle sebe soudím tebe“.Se sexem jsme zacala v prvaku na vysoke, byt jsem byla atraktivni (delala jsem modelku),prášky jsem brala poctivě na hodinu presne, takze ochránit jsem se dokázala taky. Nikdy jsem partnera (vcetne předchozích) nepodvedla, milence nemam a nohy jsem nikdy neroztahovala jen tak. Takze si klidne muzu na těhotnou šestnáctku pohlížet jako na nedockave decko, ktere se neumi chránit. Navic v úvodní otázce ma hemz o tom, ze její matka na rodicak jit nemuze či co, takze si snad i mysli, ze okoli ji ma tahat z průšvihu nebo co. Jakoze je tehotna, na potrat nechce, ale idealne ji budou rodice podporovat, matka půjde na materskou a ona si dodala školu. Takze se x lidi obětuje pro její předčasne libido.

Edita má zjevně pro roztahování noh v 16 pochopení. Představ si, že tak ale každý v tomto věku nedělá. Asi je podle Tvých měřítek trapný nebo staromódní. Dítě má dítě se všemi negativy, co nedospělé mateřství nese. Když neuhlídala sebe, jak chce se zodpovědností vychovávat dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
31.8.16 21:23
@Burj Chalifa píše:
Edita má zjevně pro roztahování noh v 16 pochopení. Představ si, že tak ale každý v tomto věku nedělá. Asi je podle Tvých měřítek trapný nebo staromódní. Dítě má dítě se všemi negativy, co nedospělé mateřství nese. Když neuhlídala sebe, jak chce se zodpovědností vychovávat dítě?

Dobrý koment - k zamyšlení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
31.8.16 21:23

@fashion_victim83 Jen ti povím jeden příklad přímo z naší rodiny.Moje babička otěhotněla ve 14 ti letech. Děda se sice postaral, postavil velký dům, ale bylo jí to ze všech stran vyčítáno. To její dítě vychovávala nějaký čas její máma. A tím že jí to bylo vyčítáno, tak to dítě neměla moc ráda. Neměla ráda ani své další děti. Byla neskutečně zapšklá a zlá. Možná že kdyby s ní bylo jednáno jinak, myslím tím že by to brali tak že už se prostě stalo a život jde dál a nemlátili jí to pořád o hubu, tak by třeba měla k dětem hezký vztah. Takže rýt do té holky, je pěkná blbost, protože by mohla jednou tomu díděti vyčítat, že jí zkazilo život, biť si za to může sama-to uznávám. Ale tohle udělá s psychikou hodně. Ona potřebuje podpořit, ne pošlapat. čas už nevrátí a říkat jí, to já jsem měla sex až, to já jsem byla zodpovědná…tyhle řeči jí nepomůžou. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
31.8.16 21:25

@edyta

Děda kaňour :pankac: kdyby to její matka brala stejně, tak je babičkou v mém věku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
31.8.16 21:25

Kdyby tak selhávala antikoncepce těm snažilkám, které X (XY) let nemohou počít, to by byly panečku diskuze…nebo vlastně ani nebyly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.8.16 21:29

Jednodušší lidé mají často děti velmi záhy, protože nějaké výraznější intelektuálnější obzory nemají. Je to samozřejmě dáno sociokulturní úrovní rodiny. Nejvíce je mi líto toho dítěte, protože to to odnese nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí