Jsem vykořeněná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.12.21 18:00

Taky nezapomen, ze tady, pokud nezijes vyloženě v rodnem městě, taky to neni taková hitparada i když stále v CR, bydlime ted na malem městě napůl cest k me i manzelovo rodine.
Samozrejme tu mame nejake známe, ale neni to ono a cas videt se s kamarády/ky z rodných mest je bida.
Marodime my, oni, prace, jarnaky maji deti v jiny termin, cerpat letni dovolena taky nejde casto ve stejny termin, covid kdy se nesmelo mimo okres a my zijeme v jinem okrese než jedna i druha rodina, kamaradi…
Dneska jsme po 3 letech taky sami, jsme to tedy pojali jinak, do tmy jsme procházeli zoo, pak mensi nakup, udelala jsem občerstvení a posedime s detma :nevim: mohli jsme pozvat mistni zname, ale nejak to neni ono.
Takze za me, se Ti tohle muze stat v menší mire i v CR.

• Citovat
  • Upravit
31.12.21 18:53
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
31.12.21 19:34
@Anonymní píše:
Taky nezapomen, ze tady, pokud nezijes vyloženě v rodnem městě, taky to neni taková hitparada i když stále v CR, bydlime ted na malem městě napůl cest k me i manzelovo rodine.
Samozrejme tu mame nejake známe, ale neni to ono a cas videt se s kamarády/ky z rodných mest je bida.
Marodime my, oni, prace, jarnaky maji deti v jiny termin, cerpat letni dovolena taky nejde casto ve stejny termin, covid kdy se nesmelo mimo okres a my zijeme v jinem okrese než jedna i druha rodina, kamaradi…
Dneska jsme po 3 letech taky sami, jsme to tedy pojali jinak, do tmy jsme procházeli zoo, pak mensi nakup, udelala jsem občerstvení a posedime s detma :nevim: mohli jsme pozvat mistni zname, ale nejak to neni ono.
Takze za me, se Ti tohle muze stat v menší mire i v CR.

To je ale jine, hodne dela ten jazyk, to ze pokud ho neovladas fakt dobre, tezko se vyjadris jak potrebujes, kulturni odlisnosti a v neposledni rade, ze jsi cizinec pro ostatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16432
31.12.21 20:14

Myslím, že pocit vykořenění dělá hlavě to, že rodiče nejsou naživu. Já totak cítím také, byli pevný bod - kořen, který už není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.21 22:37

Ahoj, já se cítím vykořeněná. Problém je ten, že tady máme úžasné přátele, lepší životní úroveň a dobré zaměstnání. Chybí mi domov, doma mi chybí domov v zahraničí. Máme zatím miminko, tak uvidíme, jak se to vyvine časem..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.12.21 22:40

Ovšem, podle mého názoru, pokud jsi velmi nešťastná, tak by na to partner reagovat měl. Měli byste najít kompromis, nebo cestu, jak tvé neštěstí vyřešit. U nás to bude buď to stěhování, nebo trávení 2-3 měsíců v Česku (neplacené volno tu není problém). Jinak partner je spokojený, já jsem rozpolcená, přesto chce najít řešení ke spokojenosti všech.

• Citovat
  • Upravit
26
1.1.22 00:01

Uplne vim, jak se citis, ja jsem 9 let v Anglii (puvodni plan byl pouze rok :D), kazdy rok jsem si rikala, ze bych se chtela vratit (taky jsem z Prahy), ale mela jsem tu pritele a naivne jsem si myslela, ze spolu zustanem, ted spolu mame malou holcicku, ale spolu uz nejsme a v podstate jsem tu na vsechno zustala sama, na odjezd to ted opravdu nevidim, jeji otec tu ma velkou rodinu a vsichni ji miluji. A s kamosema to mam podobne, uz to neni to same, jako predtim. A zkratka i po tech letech si tu spis pripadam, ze tu jsem na dovolene :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová