Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Taky nezapomen, ze tady, pokud nezijes vyloženě v rodnem městě, taky to neni taková hitparada i když stále v CR, bydlime ted na malem městě napůl cest k me i manzelovo rodine.
Samozrejme tu mame nejake známe, ale neni to ono a cas videt se s kamarády/ky z rodných mest je bida.
Marodime my, oni, prace, jarnaky maji deti v jiny termin, cerpat letni dovolena taky nejde casto ve stejny termin, covid kdy se nesmelo mimo okres a my zijeme v jinem okrese než jedna i druha rodina, kamaradi…
Dneska jsme po 3 letech taky sami, jsme to tedy pojali jinak, do tmy jsme procházeli zoo, pak mensi nakup, udelala jsem občerstvení a posedime s detmamohli jsme pozvat mistni zname, ale nejak to neni ono.
Takze za me, se Ti tohle muze stat v menší mire i v CR.
To je ale jine, hodne dela ten jazyk, to ze pokud ho neovladas fakt dobre, tezko se vyjadris jak potrebujes, kulturni odlisnosti a v neposledni rade, ze jsi cizinec pro ostatni.
Myslím, že pocit vykořenění dělá hlavě to, že rodiče nejsou naživu. Já totak cítím také, byli pevný bod - kořen, který už není.
Ahoj, já se cítím vykořeněná. Problém je ten, že tady máme úžasné přátele, lepší životní úroveň a dobré zaměstnání. Chybí mi domov, doma mi chybí domov v zahraničí. Máme zatím miminko, tak uvidíme, jak se to vyvine časem..
Ovšem, podle mého názoru, pokud jsi velmi nešťastná, tak by na to partner reagovat měl. Měli byste najít kompromis, nebo cestu, jak tvé neštěstí vyřešit. U nás to bude buď to stěhování, nebo trávení 2-3 měsíců v Česku (neplacené volno tu není problém). Jinak partner je spokojený, já jsem rozpolcená, přesto chce najít řešení ke spokojenosti všech.
Uplne vim, jak se citis, ja jsem 9 let v Anglii (puvodni plan byl pouze rok
), kazdy rok jsem si rikala, ze bych se chtela vratit (taky jsem z Prahy), ale mela jsem tu pritele a naivne jsem si myslela, ze spolu zustanem, ted spolu mame malou holcicku, ale spolu uz nejsme a v podstate jsem tu na vsechno zustala sama, na odjezd to ted opravdu nevidim, jeji otec tu ma velkou rodinu a vsichni ji miluji. A s kamosema to mam podobne, uz to neni to same, jako predtim. A zkratka i po tech letech si tu spis pripadam, ze tu jsem na dovolene ![]()
Taky nezapomen, ze tady, pokud nezijes vyloženě v rodnem městě, taky to neni taková hitparada i když stále v CR, bydlime ted na malem městě napůl cest k me i manzelovo rodine.
mohli jsme pozvat mistni zname, ale nejak to neni ono.
Samozrejme tu mame nejake známe, ale neni to ono a cas videt se s kamarády/ky z rodných mest je bida.
Marodime my, oni, prace, jarnaky maji deti v jiny termin, cerpat letni dovolena taky nejde casto ve stejny termin, covid kdy se nesmelo mimo okres a my zijeme v jinem okrese než jedna i druha rodina, kamaradi…
Dneska jsme po 3 letech taky sami, jsme to tedy pojali jinak, do tmy jsme procházeli zoo, pak mensi nakup, udelala jsem občerstvení a posedime s detma
Takze za me, se Ti tohle muze stat v menší mire i v CR.