Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
být tebou,tak si dám teplou sprchu,dobalím tašku a čekám na pravidelné kontrakce nebo prasknutí plodovky ![]()
nooo ja jsem taky začala chodit na velkou nak často a pak se to asi tak do 4 hodin rozjely bolesti..... ![]()
No, vypadá to,že se blíží - aspoň podle mé zkušenosti.
Taky jsem nikdy neměla žádné poslíčky, pak najednou šílený úprk na WC, kde jsem strávila delší chvíli a už to začalo.
Já ale teda porodila od oné návštěvy WC, při které už začaly kontrakce, do 3hod.
Držím palce, ať „brzy jedeš a brzy porodíš“ a hlavně ať je vše v pořádku ![]()
Já jsem úplně v pohodě,akorád mě to tlačí na velkou,a mám takový pocit zácpy,a když si sednu tak mám bolesti-křeč.Tak jen ležím a čekám kdy se po*eru
ráno jsem byla 2× v pohodě,ale odpoledne tlačím a nic.A pořád tlaky
zkusím tu sprchu.
Tak to já měla taky, stále se mě chtělo na velkou a pak čím dál víc a nešlo to a za chvilku jsem šla rodit, nevěděla jsem, že to byly vlastně už poslíčci. To pak byla rychlovka.
Podle mě se čistíš před porodem… někomu to jde, takhle krásně přírodně.. tělo se připravuje na brzký porod ![]()
Zsku to popohnat, vlez si do vany, masíruj bradavky…Taky jsem četla o tom, že se se tělo může před porodem čistit, takže je to možný signál blížícího se porodu…
A nebo opravdu zácpa, já v těhu chodila takhle zbytečně na záchod pořád…
Pokud jsi ještě vzhůru a nejsou kontrakce ani neprdla voda, snaž se spát. Já vím, že je z toho člověk celý zvejřený a už aby to bylo, ale takto můžeš taky prochodit celou noc a nic z toho a budeš akorát grogy a kdyby se pak porod rozjel, tak budeš mít zbytečně málo síly. I pár hodin stačí, já spala před prvním porodem 4h a pak jsem dalších 48hodin nespala (porod byl rychlovka, ale já pak byla jak elektrická veverka, furt jsem čučela na syna a nedokázala jsem usnout, protože jsem se bála, co kdyby se mu něco stalo
)
Může to být chystání na porod a taky to můžou být trochu netradičnější poslíky a porodíš třeba až za dva týdny. Takže hlavně klídek a nabírat síly, jak jen to jde, budeš je potřebovat ![]()
Joo, zakladatelko, teď jsem si uvědomila, že to co popisuješ mívám u MS a že takhle nějak u mě vypadali poslové…A ty jsem měla do 5.měsíce, takže porod to nevěstilo…
Ahoj mamky a
Jsem ze všeho jelen.Jsem prvorodička a k tomu 39tt.Abych pravdu řekla,už chci porodit.Nikdy jsem neměla žádné poslíčky.Jsem otevřená na 2 prsty.A dneska pořád chodím na velkou,ale kde nic tu nic.Jen ráno.Pořád mám vespod tlaky,no ani sedět nemůžu,protože mě chytnou křeče do břicha.Prosím,řekněte mi,že se blíží porod
nebo jestli mě ty tlaky budou trápit,tak se zblázním