Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Jsem na konci 20tt a trpim zacpou. Ne ze bych byla nadmuta, ale treba 3-4 dny nemam potrebu jit na velkou. Dneska sem byla asi po trech dnech konecne na velke a kdyz jsem se utirala, vsimla jsem si, ze mam na ritnim otvoru boulicku. Hemeroidy jsem uz jednou mela, takze jsem se osprchovala a ohmatala ho, abych zjistila, jestli jde o vnejsi, nebo vylezlej vnitrni (zadnou bolest necitim, nekrvacim, jen to trochu svedi). Kdyz jsem na nej trosku zatlacila, zjistila sem, ze neni mekkej, jako ten, co jsem mela minule, ale ze ma v sobe jakoby hrudky, nebo kulicky, nebo jak to popsat. Trochu me to rozhodilo, tak se chci zeptat, jestli je to vubec hemeroid? Meli jste to nekdo taky? A pokud je to hemeroid, da se v tehotenstvi vubec lecit, nebo musim cekat, az po porodu? Budu kvuli tomu muset rodit cisarem? Dr ma tento tyden dovolenou, takze tam muzu jit az v pondeli. Vim, ze mam hodne otazek, ale tehotna jsem poprve a v tehotenstvi sem hemeroidy do ted nemela. Dekuji za odpovedi ![]()
Zřejmě to bude hemeroid. To rozhodně není důvod k císaři ![]()
Ideální je sprchovat se tam ledovou vodou 3× denně a koupit gel z dubové kůry a tím to potírat. Je to dobrý dělat i preventivně.
@Dice dekuju. Poprvy mi dal dr jen nejake cipky, ale to uz je asi 5 let zpatky. Ten gel urcite koupim ![]()