K zamyšlení - nespolehlivá hormonální antikoncepce?

4214
3.7.17 21:52

K zamysleni-nespolehliva HA?

Vzhledem ktomu, ze se tady hodně zmiňuje veta: selhala antikoncepce, dítě bylo neplánovaně. Která antikoncepce natolik selhává? :think: Vim, ze žádná antikoncepce není 100% jen se mi nikdy nestalo před početím a po porodu později, ze by mi někdy selhala antina.At mi bylo 16,17 nebo 25 let.Ale tady na emiminu je snad antikoncepce spolehlivá tak na 5%.
Proto me zajímá, která tak často selhává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.7.17 21:57

Myslim, ze se casto jedna bud o lez nebo vymluvu nebo i pravdu, ovsem zamlci se podstatne detaily. Protoze ucinky antikoncepce (prasky, telisko) jsou min. 99%. Akorat jsem cetla vyzkum, ve kterem stalo, ze velka cast zen (procento nevim, ale asi 40%?), zapomene kazdy mesic jednu ci vice pilulek. Nekdo ma prujem a zvraci, nekdo bere dva prasky po 48 hodinach. Pak jde spolehlivost rapidne dolu.

Kondom je take spolehlivy, pouzivali jsme ho 6 let a prasknul jednou.

Prerusovana souloz pro me neni antikoncepce.

• Citovat
  • Upravit
4214
3.7.17 22:01

Zamýšlela jsem se nad tím a ptám se, protože tady se často zmiňuje selhala antikoncepce, proto me zajímá jaký typ tak často selhává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13871
3.7.17 22:03

To, že se ti to nikdy nestalo neznamená, že se to nemůže stát nikomu. U kondomu se mi stalo myslím 2×, že prasknul. A navíc antikoncepce neznamená jen prášky, někdo může používat třeba nějaký ten gel, u kterého je spolehlivost nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.17 22:06

@Janiiska zajímalo by mě to samé, HA berou cca 8 let a nikdy nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
3.7.17 22:18

Žádná. Nejrizikovější je vždycky, vždycky, vždycky lidský faktor. ;) a že lidi nechtějí slyšet spílání na vlastní blbost, ale radši to hodí na prášky, to je koneckonců přirozené, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
3.7.17 22:25

Jak jsem omylem založila dvě diskuze, tak jedna píše, ze to může byt i gel, proti početí, který je méně spolehlivy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
3.7.17 22:26
@AnastazieB píše:
To, že se ti to nikdy nestalo neznamená, že se to nemůže stát nikomu. U kondomu se mi stalo myslím 2×, že prasknul. A navíc antikoncepce neznamená jen prášky, někdo může používat třeba nějaký ten gel, u kterého je spolehlivost nižší.

Existuje i gel proti početí a tomu se říká antikoncepce? :think: Ptám se ze zvědavosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
3.7.17 22:27
@Janiiska píše:
Vzhledem ktomu, ze se tady hodně zmiňuje veta: selhala antikoncepce, dítě bylo neplánovaně. Která antikoncepce natolik selhává? :think: Vim, ze žádná antikoncepce není 100% jen se mi nikdy nestalo před početím a po porodu později, ze by mi někdy selhala antina.At mi bylo 16,17 nebo 25 let.Ale tady na emiminu je snad antikoncepce spolehlivá tak na 5%.
Proto me zajímá, která tak často selhává?

Ja bych rekla, ze muze existovat dost casto selhani ve smyslu chyby lidskeho faktoru (nepresne davkovani, vyruseni ucinku jinymi leky, neucinnost pri gastrointestinalnich problemech a podobne). Selhani pri spravnem uzivani asi zas tak caste nebude, takze bud to zensky pouzivaj jako blbou vymluvu, nebo to vetsina zenskych neumi uzivat a nebo je tu koncetrace prirodnich ukazu, ktere antiko prebily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
3.7.17 22:32

@tronelka ale v takové velké míře? Donutilo me to, se nad tím zamyslet, ze by byla fakt nějaká antina, která je fakt nespolehlivá a ještě ji ktomu gynekologove predepisuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13871
3.7.17 22:39

Ano, pojem „antikoncepce“ neznamená jen prášky. Může to být kondom, náplasti a třeba i ten gel, pěny, pak i různé pesary, tělíska atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
3.7.17 22:40
@Janiiska píše:
@tronelka ale v takové velké míře? Donutilo me to, se nad tím zamyslet, ze by byla fakt nějaká antina, která je fakt nespolehlivá a ještě ji ktomu gynekologove predepisuji

Jako myslis nejaky spiknuti za ucelem zvyseni porodnosti :mrgreen:? Ja bych rekla, ze to bude spis ta zasterka, jak se vymluvit, ale mozna se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
3.7.17 22:55
@AnastazieB píše:
Ano, pojem „antikoncepce“ neznamená jen prášky. Může to být kondom, náplasti a třeba i ten gel, pěny, pak i různé pesary, tělíska atd.

Náplasti, pesary, tělíska ano, ale ze by gynekologove doporučovali méně spolehlive gely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
3.7.17 22:56

@tronelka právě nad tím se zamejslim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
3.7.17 23:10

Taky by mě to dost zajímalo, jak opravdu může selhat antikoncepce, když pomineme lidské selhání.
Ale myslím, že to bude hlavně chybným užíváním třeba prášků - nepravidelnost, zapomenutí, kombinace s antibiotiky, třezalkou, živočišným uhlím a já nevím, co všechno dalšího narušuje spolehlivost - je toho fakt hodně, až se divím, že za dobu, kdy jsem je užívala, jsem neotěhotněla.
Gelu jako takovému moc nevěřím - je potřeba se předtím delší dobu nemýt mýdlem (on i ona), tak si dovedu představit, že může být častá chyba tady.
Já jsem přišla na svět díky kondomu a to jsem s mamkou nějak nerozebírala, jak se to přihodilo, ale asi nic neprasklo, protože o tom delší dobu nevěděla a neměla podezření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová