Kakání do kalhotek - vrátit plíny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kakání do kalhotek - vrátit plíny?
Ahoj, dcerka má 24 měsíců. Přes léto se strašně opruzovala, tak byla jen v kalhotkách a postupně se povedlo odplenkovat, max. si cvrnkne, když je zabraná do hry. Ale úplně se nepočůrá. Obdobím znovupočůrávání už jsme uspěšně prošly. Ale problémem je kakání, kaká několikrát denně a velmi často se trefí do kalhotek, sem tam do plíny na spaní. Už mě to praní trochu zmáhá. Ona si neřekne, nebo řekně až po akci. Opravdu přemýšlím, jestli je už zralá, jestli nemám vrátit plíny. Bez plenek je tak od konce července.
Děkuji za rady
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Genovesa
cca před dvěma měsíci jsem úplně to samé řešila se synem, bylo mu 24 měsíců, čůral už na záchodě, nebo venku si taky řekl. Problém byl kakání, skoro vždycky se vykakal do slipů a pak dělal scény, co to tam jako má. Nebo si řekl, až když tlačil.
Všichni mi radili, abych se vrátila k plenám, to jsem moc nechtěla, tak jsem si řekla, že počkám max. měsíc a uvidím.
No a asi po 2 týdnech si začal říkat sám a od té doby se mu nikdy „nehoda“ nepřihodila.
Takže bych ještě chvilku počkala, kdyby to nevedlo k lepšímu, dala bych plínku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme to taky tak nějak, kluk má 22m, už teda chodil i kakat na nočník, ale ted se to nejak zlomilo a nechce. Takže je bez plíny, ale když chce kakat tak si sám přinese plínku že bude kakat a vykaká se do plíny. Taky tak trochu nevím co a jak.. Asi bych na tvém místě ještě chvíli vydržela jestli to není nejaký momentální rozmar..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera byla bez plen od cca 2 let, curani v pohode, ale kakani presne jak pises. Zacala kricet kakat, kdyz uz to lezlo ven… Trvalo skoro 8 mesicu, nez se to naucila spravne.. Myslim, ze to proste driv nepoznala.. Pak se to naucila za uplatky.. Kdyz se to povedlo, dostala za to cokoladu.. Pak chvili kakala na „povel“, vzdy kdyz dostala chut na cokosku
ale tak za mesic uz to slo i bez ni ![]()
Pleny bych nevracela, vydrz..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marmelada78 Kéž by si řekla o plínu, to by mi nevadilo. Ale ona to prostě tutlá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Majdula83 píše:To u nás fungovalo pouze na čůrání
Dcera byla bez plen od cca 2 let, curani v pohode, ale kakani presne jak pises. Zacala kricet kakat, kdyz uz to lezlo ven… Trvalo skoro 8 mesicu, nez se to naucila spravne.. Myslim, ze to proste driv nepoznala.. Pak se to naucila za uplatky.. Kdyz se to povedlo, dostala za to cokoladu.. Pak chvili kakala na „povel“, vzdy kdyz dostala chut na cokoskuale tak za mesic uz to slo i bez ni
Pleny bych nevracela, vydrz..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem stejný problém u obou synů. Starší kakal za kindervajco, ale koláč ve slipech jsme i tak měli často. Koupila jsem levné slipy. Doma jsem je přečváchla v ruce, než jsem je dala do koše na praní. Venku jsem znečištěné prádlo vyhazovala. K plenkám jsme se nevrátili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme s tím bojovali skoro rok po odplenkování než vzal na milost nočník na kakání
muselo mu to secvaknout v hlavičce samotnému, my dělali psí kusy a jemu to bylo jedno
Pleny bych rozhodně nevracela
- Citovat
- Upravit
@Genovesa my to nejdriv zkouseli ruzne bonbony a tak a myslim, ze to, ze to pak na cokoladu najednou zacalo fungovat bylo tim, ze k tomu sama dospela. Ona totiz ani nikdy netlacila - ani jako mimino, nikdy jsem na ni nepoznala, ze kaka. Proste najednou to bylo v pline/kalhotkach. I jsem to resila s doktorkou a rekla mi, ze do 3 let na to ma „narok“, ze je mala. A kdyby to nepreslo, ze ji posle na nejaky vysetreni, jestli ji funguje sverac.. Pak se to nastesti naucila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme něco podobného, když je nahatá, celkem to jde, když má kalhotky, tak hlásí, až když už to leze. Teď poslední dva dny už je to mnohem lepší, po několika týdnech, tak snad už to brzo dopilujem…
Za bobo dáváme šmoulí bonbon ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme to měli. Pak jsem zjistila že na to kakání chce soukromí
takže nočník měl schovaný za dveřma v pokojíku a nebo si s ním sám někam zalezl a nechtěl ať na něj koukám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás trvalo kakání do trenýrek skoro celý rok, bez plen je od druhých narozenin. Taky se střídalo období čůrání do nočníku a neustálého počůrávání. Plíny jsem kvůli kakání nevrátila, naštěstí kakal jen jednou, max. dvakrát denně, vždycky to zachytily trenýrky. Teď už asi tři týdny sám od sebe kaká do nočníku, konečně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jééé, to je téma přesně pro mě (sama jsm přemýšlela, že to založím)… zrovna dneska jsem byla venku pěkně vytočená. Malá se mi 2× počůrala a doma ještě pokakala a to jí to před tím tak pěkně šlo… Ale vracet plíny se mi nechce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky malá chodila čurát v pohodě, sama nebo si řekla, ale bobek vždycky do kalhot. My vydrželi, všude kam jsme jeli tak náhradní prádlo. Vydrželi jsme a vyplatilo se. Teď už i bobek jde kam má ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit