Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky, jsem tu úplný nováček, jsem sice v 7.měsíci těhotenství, ale už vím, že bych chtěla používat látkové plenky. Zpočátku jsem byla rozhodnutá pro AIO Pop-In v kombinaci se sweet monkey. Ale po pročtení různých diskuzí jsem zjistila, že mi AIO asi nevydrží na druhé dítě vlivem častého praní. Takže uvažuju o pár kusech AIO v kombinaci s kalhotkovými plenkami s fleecovými svrchními kalhotkami. Zde je můj dotaz: Které kalhotkové plenky se vám osvědčily, aby nebyly tak objemné, neprotékaly a byly v pohodě i na noc? Jestli je nějaká podobná diskuze, pošlete odkaz, já ji nenašla. Děkuju ![]()
Diskuze - pojď se přidat tady https://www.emimino.cz/…y-sem-65151/
A odpověď za mě teda - jednoznačně Anavy - www.anavy.cz, i na noc. A pro starší dítě na noc Bamboo Extra od BabyIdea, ale musí se to ještě dovycpat něčím (za nás ideálně prefoldem na čtvrtiny).
Na Anavy jsem se taky dívala. Hlavně bych ráda, aby fakt vydržely na druhý dítě, protože ty plínky nejsou až tak levný tak než člověk zezačátku nakoupí nějakou sadu, se kterou si vystačí aniž by použil jednorázovky tak moc levná záležitost to není. Uvažovala jsem i o AIO Anavy, ale zase si říkám, že to asi moc nevydrží na to druhý…
AIO anavy mám jen jednu a nenadchla mě.
No já mám teprve první dítě
a většinu Anav používám teď půl roku, některé dýl, a některé mám třeba jen měsíc, takže těžko soudit.
Ale mám jednu anavu z druhé ruky (tuším že používám rok) a já jí používám tak 9m a zatím je v pohodě.
Ahoj ![]()
nedoporučuju Itti Bitti…jsou krásný, ale po nějaké době (třeba jen půl rok) se nějak odlepí ten PUL a ta plínečka šustí a bůhví jak potom drží.
Pop-in mám jednu,ale neymslím si, že vydrží z hlediska velikosti. Syn má 13 kg a už mu moc nesedí.
Anavek mám asu 25ks..nejstarší mají rok a půl. Jsou velmi dobré. To jak drží je dáno spíše kvalitou té vnější vrstvy (barevné). Některé potisky mám takové už jakoby jeté..myslím, že mi ta látka připadá tenčí. Některé jsou v pohodě.
DOufám taky, že na dvě děti vydrží..jinak by to byla sakra drahá sranda ![]()
ahojk
jak píše PetkaK v diskuzi ti holky určo poradí
jinak za mě já mám AIO Pop-in jsou skvělý pěkně drží na miminku a jsou to držáky co se týče savosti ale je fakt jak píšeš používáme je hodně a už 3/4roce mi přije že bambus už tolik nesaje
. taky bych volila kombinaci kalhotek+svrchňáčky i když my toto používáme minimálně.teď nejvíc máme kapsovky ty nám vyhovují maximálně ![]()
a souhlas s lolinkou itti bitti jsou sice krásný ale fakt tak jeden dva kusy na parádu jinak nic moc.jsou hezky úzký ale na „vajíčka“ nebo tekutý bobek hrůza a třeba my máme vel. L a ta MAxíkovi (18m 11kg) skoro není a to je hubeňuor
a taky se mi zdají ty vnitřní vkládačky dost tvrdý…
hodně štěstí při výběru ![]()
Já než Anavy mám raději Kisy nebo šijemdětem.
Ale každé díte jě jiné, každému sedí něco jiného. TAkže doporučuji koupit 1-2 plenky a zkoušet. Teprve, kdy žbude vyhovovat, tak dokoupit.
Lolinko a ty Anavy máš normální kalhotkový plínečky nebo ty AIO?
Takže to nemám přehánět, že od jedný značky koupím třeba 5ks, když mi budou připadat super? Mám právě strach z toho, že jak píšete, až se malej narodí, nebudou mu sedět nebo mu budou protíkat apod. A co pak s takovýma plínama? ![]()
nexxita píše:
Lolinko a ty Anavy máš normální kalhotkový plínečky nebo ty AIO?
asi 20 kalhotkovek a 5 AIO.
S AIO jsem spokojena, myslim, ze tam ten PUL vydrzi dobre, ale nesaji tolik, takze do nich vkladam jeste bambusovou nudli. Ale jinak jsem spokojena ![]()
Na doma pouzivame system kalhotkovka a svrchnaky. A AIO mam jen na chozeni ven.
Prodáš je na bazaru
anebo se rovnou dívej na nákup z druhé ruky (mimibazar, modrý koník) kup si jednu, vyzkoušíš a pak třeba dokoupíš novou když ti bude sedět.
Kisy jsou taky super ![]()
nexxita píše:
Takže to nemám přehánět, že od jedný značky koupím třeba 5ks, když mi budou připadat super? Mám právě strach z toho, že jak píšete, až se malej narodí, nebudou mu sedět nebo mu budou protíkat apod. A co pak s takovýma plínama?
Urcite ano. Je to rozumne.
Navic dneska ti vsechno z eshopu prijde do tydne, takze ten tyden (kdyby pliny chybely) na klasickych ctvercich vydrzis…stejne si myslim, ze pro nejmensi miminka jsou ty ctverce a zavazovaci plinecky nejlepsi. Prebalujes hodne casto, takze potrebujes celkem dost plinek. A tim, ze ty deti jen lezi, nemusi mit superstihly Itti Bitty a jiny…
Já od začátku jedu na obyčejných plínkách a bambusových KIKKO plenách,zezačátku nám bohatě stačily dvoje vlněné kalhotky,až co se dcerka začala víc hýbat,koupili jsme čtvery AIO kalhotky no name http://deti.aukro.cz/….html,které používám spíš jako svrchní kalhotky a dovnitř budˇobyč. čč nebo na noc a ven bambusku a mám ještě Thirsthiers svrchní kalhotky,ty zaručeně neprotečou.
Náklady mminimální a bohatě nám to vystačí ![]()
Jak to tak čtu - na novorozence je nejlepší novosklad? a do toho třeba nějakou bambusovou savou plínku? Jsem rozhodnutá, že budu kupovat separační plínky, abych si to trošku ulehčila
a pokud teda na doma zezačátku budu používat novosklad tak je jedno, který svrchní kalhotky? Měli by potom sedět na všechny kalhotkovky, ne?
berry4 píše:
Já od začátku jedu na obyčejných plínkách a bambusových KIKKO plenách,zezačátku nám bohatě stačily dvoje vlněné kalhotky,až co se dcerka začala víc hýbat,koupili jsme čtvery AIO kalhotky no name http://deti.aukro.cz/….html,které používám spíš jako svrchní kalhotky a dovnitř budˇobyč. čč nebo na noc a ven bambusku a mám ještě Thirsthiers svrchní kalhotky,ty zaručeně neprotečou.
Náklady mminimální a bohatě nám to vystačí
Začínám uvažovat o tom, že asi ze začátku budu používat čtvercovky na novosklad s nějakou bambusovou vložkou. Ono i to miminko v tom má menší prdelku, že? Než třeba v jednovelikostních kalhotkovkách. Já blázen totiž koupila už nějaký oblečky vel. 56 a 62, což mi některý maminky zavrhly, že mu to bude malý, že látkový plínky jsou objemnější. Tak nevím… ![]()