Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Chtěla bych požádat látkující maminky o radu, jaké kalhotkové pleny se osvědčily. Používám klasické čtvercovky našich maminek, vždy dvě a navrch svrchňáky PUL Popoliny. Chtěla bych k tomu nějakou snadnější variantu v podobě kalhotkovek - ven na odpoledne, popř. na noc (v klasice je za tři hodiny durch, i když svrchňáky to udrží), dnes je ale na výběr tolik značek, že nevím, do čeho investovat. Měla jsem spadeno na Pandy od Popolini kvůli nízké ceně, ale ty jsou prý dost malé (špunt už má pět měsíců). Taky nechci už moc utrácet, další dítě zatím neplánuji.Takže
1. jaké kalhotkové p., které nejsou moc drahé, se vám osvědčily? Na netu se mi zamlouvaly flanelové Baby Lucy nebo Lolipop softee mikrovlákno- jsou dobré?
2. co dát na noc, co vydrží až do rána? Zatím dávám jednorázovku, vím, že diskuse už na toto téma je, ale je v ní tolik příspěvků, že jsem z toho nebyla moc moudrá
3. Koupit i svrchňáky ve velikosti L? A jaké - PUL nebo fleece, vlna? Máme toje „emkové“ PUL Popolini do 10 kg, zdají se mi na pohyb pro starší takové nepodajné a taky nevím, zda je budeme po dosažení 10 kg ještě potřebovat?
Díky za Vaše reakce
Lurin píše:
Chtěla bych požádat látkující maminky o radu, jaké kalhotkové pleny se osvědčily. Používám klasické čtvercovky našich maminek, vždy dvě a navrch svrchňáky PUL Popoliny. Chtěla bych k tomu nějakou snadnější variantu v podobě kalhotkovek - ven na odpoledne, popř. na noc (v klasice je za tři hodiny durch, i když svrchňáky to udrží), dnes je ale na výběr tolik značek, že nevím, do čeho investovat. Měla jsem spadeno na Pandy od Popolini kvůli nízké ceně, ale ty jsou prý dost malé (špunt už má pět měsíců). Taky nechci už moc utrácet, další dítě zatím neplánuji.Takže
1. jaké kalhotkové p., které nejsou moc drahé, se vám osvědčily? Na netu se mi zamlouvaly flanelové Baby Lucy nebo Lolipop softee mikrovlákno- jsou dobré?
2. co dát na noc, co vydrží až do rána? Zatím dávám jednorázovku, vím, že diskuse už na toto téma je, ale je v ní tolik příspěvků, že jsem z toho nebyla moc moudrá
3. Koupit i svrchňáky ve velikosti L? A jaké - PUL nebo fleece, vlna? Máme toje „emkové“ PUL Popolini do 10 kg, zdají se mi na pohyb pro starší takové nepodajné a taky nevím, zda je budeme po dosažení 10 kg ještě potřebovat?Díky za Vaše reakce
ahojky, se znackou ti neporadim, ale jukni sem, bezi tu slevova akce na plenky: http://www.odmaminky.cz/…ostredek-84/
Levné neporadím. Já mám nejraději z www.sijemdetem.cz Cena nic moc, ale jiné bych už nechtla. Stačilo mi jich pár - na cesty, na doma jsou stejně nejrychlejší čtverce.
Noc - u nás neobstály samostatně žádné kalhotkové, do všech musím přidat bambusový babyIdea prefold.
Svrchňáky - já mám ráda vlněné. Na spaní na noc natahovací, na léto samodoma pletené, jsou tenší, ale drží dobže. Na den na zapínání Swaddlebees, jsou krásně štíhlé, na objemější kalhotkovky ale malé. V zimě jsem používala Longies, i místo kalhot.
Ahoj, z kalhotkovych na noc se mi osvedcuji Tots Bots bambusky na suchy zip, pokud je potreba, da se pridat prefold.
Jinak hodne mam rada od Haipa Daipa Pastelky, ty jsou sice na snapku, ale jsou hodne variabilni, dlouho vydrzi a jsou mekke.
Dale mam rada plenky od Anavy, jsou krasne heboucke.
Jako svrchnaky pouzivame PULky i vlnacky, fleec nepouzivam, pry proteka, takze ty nemam… Zatim mame od Imse Vimse a Popoliny a spokojenost…
HD Pastelky jsou fajn, ale zkusila jsem je nedavno na kluka samotné, ten chobot jde už přehnout jen jednou. V této variantě to naevydrželo ani jedno čurání, kluk neměl svrchňáky a proteklo to až na zem. Takže jedině dovycpat nějakou vkládačkou - ale to zas zvyšuje celkovou cenu plenky.
Ono holt u látkovek většinou platí, že cena roste s kvalitou
Já mám nejradši anavy, ale ta cena je teda vyšší. Baby lucy flanel mám tři a skoro je nepoužívám, jen když už nic jiného nemám… Jsoutvrdé, objemné a málo sají. To si radši poskládám čtverec. Těch kalhotkových anavy mám 8, na přebalování venku apod to stačí bohatě.
Na noc dávám většinou právě anavy nebo vycpanou zavazovačku, ale skoro vždy je ráno suchý, tak je jedno co dám za plínu. A svrchňáky teď používám téměř výhradně vlněné… jinak mám ráda ještě anavy flísáky a imse Pulky
pomeranca píše:
Ono holt u látkovek většinou platí, že cena roste s kvalitouJá mám nejradši anavy, ale ta cena je teda vyšší. Baby lucy flanel mám tři a skoro je nepoužívám, jen když už nic jiného nemám… Jsoutvrdé, objemné a málo sají. To si radši poskládám čtverec. Těch kalhotkových anavy mám 8, na přebalování venku apod to stačí bohatě.
Souhlasím. Kalhotkovky jsem navíc venku používala jen v zimě - s longieskama jako kalhoty. A pak na noc.
V létě mám na ven raději kapsoky nebo AIO/SIO - nemusím zapínat dvoje kalhotky (plenku a svrchní). Zvlášť když už jsem dával dítě občas čurat na trávu.
Ahoj, cenove levne tez neporadim, napisu jen me 3 favority
Sijemdetem.cz
Anavy.cz
Kisy
Na noc davam kalhotkove pleny( momentalne nej sijemdetem a baby beehinds )s Baby idea vkladackou a navrch vlnaky. Pulky nepouzivam,takze vic neporadim ![]()
Ahoj,
pokud chces levne, doporucuju Baby Lucy, ale ne flanelky, ale velourky nebo jeste lepe bambusky. Pres den tak, jak jsou, na noc muzes pridat nejaky twofold nebo prefold, treba od Baby Lucy, ten mam a je prijemny.
Jinak bych samozrejme doporucila Anavy nebo Kisy, ale ty uz nejsou tak levne. Na noc Anavy (pripadne s dovycpanim), Kisy mi prijdou, ze min nasajou.
Svrchnaky - jak jsem zacala pouzivat vlnaky, uz se k PULkam nejak nemuzu vratit. Pouzivala jsem PULky Baby Lucy - levne a spolehlive. Co se tyce vlnaku, levnejsi jsou asi primo z vlny, ty upletove jsou vetsinou drazsi. Ja mam vlnaky od Desconhecidy z fler.cz, drzi dobre, ale me kousou (i kdyz dite si nijak nestezuje, ja s nima mam problem). Pak mam vlnaky od Kisy z fler.cz a ty jsou skvele funkcne - udrzi hodne, jsou velke, ze do nich das i zavazovacku s klasickyma plenama apod. Doporucuju i merinostar kratke i dlouhe, me nejoblibenejsi jsou Baby idea shorties - ty merinostar a Baby Idea jsou v podstate i misto kalhot a krasne vypadaji.
Taky pouzivam fleecaky od Anavy, s nima jsem taky spokojena, kdyz nejsou vlnaky, davam je i na noc a v pohode.
Toz tak
…
Evucha
Baby lucy jsou bohužel dost málo savé, za mě ani bambusky nestály za to ![]()
Na noc jsme používali bamboo extra a bumhugger, ale obojí ještě dovycpané vkládačkami bambusovými od baby idea, takže v konečném důsledku celkem drahé.
Pokud chceš něco levnějšího, tak doporučuju pohledat na fleru třeba, prodávají se látkové kapsové pleny, vycpeš stávajícím materiálem, ale budeš ho mít v hezkém obalu a snadno oblíknutelný. Pokud jsi trochu zručná, tak na sijemdetem.cz je jednoduchý střih volně ke stažení na kapsovou plínku a když to hodně přeženu, tak budeš mít náklady třeba stovku za kus, ale klidně méně, já mám doma například kapsovou plínku šitou ze starého nátělníku a dvou čtverových plínek
A jak hezky slouží ![]()
Holky díky za tipy. A kde nejčastěji nakupujete? Krom toho Fleru. Je někde ještě větší výběr než na ekoplenách.cz?
L.
Dříve na www.branakdetem.cz , ale už mi tam několikrát naprdli. Ted většinou na www.latkovky.cz
valkil píše:Čast nějaké zboží nemají, ikdyž je psáno skladem. V kAMENNÉM OBCHODĚ JSOU prodavačky neochotné sůvy.
Na branka detem mam objednano, a chtela bych si tam pujcit i nostiko na dite. Muzu vedet s cim Te nastvali?
Tak k odpurcum branykdetem se rada pridam
komunikace otresna( emailova), napisou mame skaldem a potom cekas mesic…kdybych nezvedla telefon sama a neobvolala si to,tak nektere veci jeste ted nemam
v brane uz nikdy nenakoupim. Dokonce jsem jiz jednou i psala stiznost a NIKDO se nenamahal ani s odpovedi
ci hloupou omluvou
osobne jsem ji teda nikdy nenavstivila a ani to nehodlam podstoupit ![]()