Kam aktuálně v Praze na prvotrimestralni screening
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj maminky/tehulky, prosim o radu, kam v soucasne dobe v Praze na prvotrimestralni screening vzhledem k pristupu, peclivosti,… Pred peti lety jsem v prvnim tehu byla u Apolinare, tehdejsi doktorka me tam poslala a vubec jsem to neresila. Neprislo mi, ze by to odflakli nebo ze by se ke mne chovali spatne. Ted jsem znovu tehotna, mam jineho doktora a ten na tema vhodneho zarizeni vedl sahodlouhy monolog. O Apolinari nemluvil moc hezky, ze to flakaji, nejsou dukladni. Obdobne se vyjadril vlastne i Motolu, Podoli, Thomayerce, Gennetu…Naopak vyzdvihoval dve soukroma centra -Profema a ProfiG2, tak jako znelo to, ze jen tady to udelaji dobre. Nechci zpochybnovat kvalitu techto zarozeni, ale trochu mi to zavanelo nejakym „soukromym“ zajmem. Jake mate zkusenosti, treba s tim Apolinarem nebo UPMD nebo prave s temi soukromymi zarizenimi? Je to ve „statnich“ zarizenich nejak zasadne horsi/lepsi?Predem diky a prosim o anonym, tehu je jeste hodne cerstve.
Ja byla v Profeme 2× a byla jsem moc spokojena. S odbornosti jinde
porovnat nemuzu, ale prostredi, pristup a poskytnute informace byly pro me
dostačující a odchazela jsem spokojena. diky prispevku z pojišťovny to ani penezenku
nebolelo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Byla jsem u Apolináře i v ÚPMD. Spokojenejší sem byla u Apolináře, čekala jsem kratší dobu než v Podolí a hlavně je to zadarmo. V Podolí sem zažila, že tam ty ultrazvuky dělaj mladí doktoři, kteří se teprve učí, kvůli tomuhle jsem tam jednou ležela 45minut, tý mladý doktorce vše trvalo sto let a musela si k sobě zavolat ještě jinou doktorku, jak sem tam dlouho ležela, tak se malý otočil a musela jsem tam kvůli tomu jít ještě jednou v 17.týdnu na potvrzení nosní kůstky. V Podolí sem čekala klidně dvě hodiny na ultrazvuk, u Apolináře sem byla v tomhle těhu dvakrát - jednou sem nečekala vůbec a podruhé tak hodinku a vyšetření trvaly 10-15minut-byl tam vždy zkušený doktor a měl to rychle hotový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Byla jsem v Hloubetine (nevim jak se to jmenuje, je to uz 6 let) a pak 2× na Bulovce. Na Bulovce mivaji skluz (treba kdyz Dr musi neco akutne resit na prijmu), ale jinak obe pracoviste v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nejspise tam bude zajem doktora abys sla do soukromeho centra. Slysela jsem
resit moji gyndoktorku se sestrou seznam pacientek, ktere odeslala do
spolupracujiciho centra (radsi nejmenuji, priplaci se tam) ja jsem mela screening v motole, byla jsem
spokojena, hrazeno kompletne z pojisteni.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
S Gennetem jsem neměla v prvním těhotenství dobré zkušenosti, takže jsem si pro prvosemestrální screening sama vybrala Podolí. V Gennetu bych to díky žádance od doktora kvůli věku měla zdarma, ale já si raději připlatila.
Dovolat a objednat se do Podolí je pěkná pakárna. Taky jsem přišla na
řadu asi o hodinu později, než jsem byla objednaná, ale doktorka byla
fantastická a pečlivá. Bylo vidět, že má velké zkušenosti. Byla u ní
mladší kolegyně na zaškolení, samozřejmě se ptala, zda by si to na mě
mohla taky „natrénovat“ a byla moc milá.
Vyšetření trvalo asi 20 minut, bylo hodně podrobné (např. moč
v ledvinách) a bylo mi vysvětleno, co a proč měří.
Pozor na jednu věc, na UTZ ve 20. týdnu se lze do Podolí objednat jen
v případě, že se tam zaregistrujete k porodu.
V 20tt jsem teda byla na UTZ v Gennetu, taky jsem čekala přes hodinu, ale
dost mi vadí jejich přístup k osobním údajům. Doktorka starší, přišla
mi pečlivá - nic neříkala a zdálo se, že kontroluje jen mozek, srdce a
končetiny. Viditelnost na UTZ mi přišla subjektivně horší (horší
přístroj?) a ani ne po 5 minutách jsem byla venku. Zprávu
o prvosemestrálním screeningu z Podolí jsem odevzdávala na recepci, kam se
pacienti zapisují před vyšetřením. Doktorka tuto zprávu u sebe neměla,
takže příště bych ji už nedala z ruky.
Z těchto dvou bych si jednoznačně vybrala Podolí.
Zkušenosti mám z podzimu 2019.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Výlety z Prahy,bez auta
- Hledám přátelství v Praze na společné venčení psů
- Praha Divoká Šarka - nova výstavba bytu
- Zubař v Praze za aspoň trochu rozumné ceny?
- Pozitivní screening - Ductus Venosus a PAPP-A
- Zubař Benešov/Praha
- Ženy z Prahy a okolí
Ahoj maminky/tehulky, prosim o radu, kam v soucasne dobe v Praze na prvotrimestralni screening vzhledem k pristupu, peclivosti,… Pred peti lety jsem v prvnim tehu byla u Apolinare, tehdejsi doktorka me tam poslala a vubec jsem to neresila. Neprislo mi, ze by to odflakli nebo ze by se ke mne chovali spatne. Ted jsem znovu tehotna, mam jineho doktora a ten na tema vhodneho zarizeni vedl sahodlouhy monolog. O Apolinari nemluvil moc hezky, ze to flakaji, nejsou dukladni. Obdobne se vyjadril vlastne i Motolu, Podoli, Thomayerce, Gennetu…
Naopak vyzdvihoval dve soukroma centra -Profema
a ProfiG2, tak jako znelo to, ze jen tady to udelaji dobre. Nechci zpochybnovat
kvalitu techto zarozeni, ale trochu mi to zavanelo nejakym „soukromym“
zajmem. Jake mate zkusenosti, treba s tim Apolinarem nebo UPMD nebo prave
s temi soukromymi zarizenimi? Je to ve „statnich“ zarizenich nejak zasadne
horsi/lepsi?
Predem diky a prosim o anonym, tehu je jeste hodne cerstve.