Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky a všichni kdo zavítáte sem do diskuze
doporučíte nějakou dovču k moři s dětmi? Kam jedete nebo kde už jste byli? Ceny jsou letos dost šílené, tak pokud možno za slušný peníz
Díky a hezký den ![]()
Myslis, ze ted jeste neco slusneho sezenes? Ja mam za to, ze letos bylo uz v unoru pozde, takze bohuzel tedy radu nemam.
Řecko. Já a dcera, bohužel placeno jako za dospělou, 32 tisíc na 11 dní s polopenzí.
Kdybych mel skym taky bych nekde letel a urcite se da sehnat treba na posledni chvilku byva v akci ruzne zajimave desitnace
@B4RC3LON4 píše:
Kdybych mel skym taky bych nekde letel a urcite se da sehnat treba na posledni chvilku byva v akci ruzne zajimave desitnace
Existuje cestovatelská seznamka, můžeš se k někomu přidat.
No s dětmi asi nic moc neseženeš. Tedy něco asi jo, ale to ti musí být jedno do jaké destinace, oblasti a hotelu to bude.
![]()
My za týden a fous odlétáme do Turecka, dovolenou jsem zařizovala někdy v lednu a už tehdy mi v cestovce říkali, že pro rodiny s dětmi „už“ toho moc není…
Je tedy pravda, že máme odlet z Brna, což je zúžený výběr sám o sobě.
My pojedem s miminem na podzim do Slovinska, sice levně, ale dost na punk - spaní ve stanu, vaření na vařiči…
těžko říct, jestli je to to, co hledáš. Za mě je to nejlepší dovolená, co může být, ale nemá to tak každý.
Právě se válíme v Řecku, all inclusive, 48 tisíc/týden, koupila jsem to pár dní před. Ale musím říct, že letos je to extrémně přebraný a drahý, takže příště raději first minute. Jo 2 dospělí, 2 děti.
@Anonymní píše:
Existuje cestovatelská seznamka, můžeš se k někomu přidat.
kez by to bylo tak jednoduche
Neřeším, bud sezenem nejaky last k mori a kdyz ne, tak mame more na zahrade a vykoupem se tam a budem výletit po okolí, takze na pohodu, taky neřeším jestli u more jidlo nebo ne - deti uz jsou velke a zvládnou samy neco uklohnit…nebo jestli hotel nebo apartmán, jen to musí byt letecky, autem se mi nechce plahočit k moři, to dame maximalne tak Rakousko, Slovensko, Německo a Polsko kolem hranic..
My letos v červenci 11 dní Baleáry 2+2 s all inclusive za skoro 90tis., vynahrazujeme si poslední 2 roky. Měli jsme hodně požadavků - krátký transfer z letiště, jídlo pro dietní omezení, větší apartmán s oddělenou ložnicí, kuchyňkou i terasou/balkonem, ale v nízkopodlažním objektu, písečnou pláž do 5min. z hotelu, hezké vyžití pro děti. Sama jsem zvědavá, většinou jsme jezdili na dovolenou v červnu po vlastní ose a podstatně levněji, ale letos potřebujeme vykrýt prázdniny, takže s červnovou dovolenou už bychom to volno dohromady s manželem nedali.
Levně jsme jezdili autem po vlastní ose Slovinsko, Chorvatsko, Balt (Polsko i Německo), nejlevněji jednoznačně vyšlo jet po německé dálnici na sever k polskému Baltu.
Zrovna jsem sondovala na letní prázdniny a u cestovek byly nejlevnější nabídky do Egypta a Tuniska (ale bude tam docela teplíčko, že), jinak jsem zběžně prohlédla i low cost letenky a taky se dají sehnat, někam doletět a uprchnout se tam, třeba jsem viděla Řím, který je přímo u moře. Jinak často taky jezdíme autem a hledám na poslední chvíli podle počasí, buď mobile home nebo stan, nebo nějaký penzion. A pak i třeba postupujeme přískoky vpřed - například Rakousko, Itálie, Mt Blanc, Švýcarsko, nebo jak se nám chce a jak je to praktické. Takže já nikdy nemám vážnější problém něco vymyslet. Možností je spousta a už jsme taky párkrát kempovali u bahňáku v okolí. Akorát jak děti rostou, začínají být náročné.
Chorvatsko more teď, pak přesun Slovinsko do hor k řece a k vrcholkům.