Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Jogrr píše:
Nejvyhodnejsi je byt fit a radne se postarat.
Přesně takovou radu jsem potřebovala. Díky!
![]()
@Anonymní píše:
Přesně takovou radu jsem potřebovala. Díky!![]()
Sorry, z podstaty veci vycurankum a dojickam
neradim, budes muset googlovat podminky, dny a procenta u obou davek ![]()
@Jogrr píše:
Sorry, z podstaty veci vycurankum a dojickam
neradim, budes muset googlovat podminky, dny a procenta u obou davek
Hele, věř tomu nebo ne, ale já nebyla 20 let na neschopence a ošetrovné jsem taky ještě v životě necerpala. Až teď. Proto se možná blbě ptám, protože o tom vím naprosté h*vno. Ale znovu ti děkuju za reakci. ![]()
Dojicka a vycuranek v jednom. ![]()
Jaká dojička
, píše, že chce být doma ze synem.. Taky to v práci řešíme všichni zaměstnanci
, dojiči nejsme.. Jen se něco děje vážného, někdo má malé děti, nemocné atd.. Fakt dneska místo rady toto?
@Sisi666 píše:
@JogrrJaká dojička, píše, že chce být doma ze synem.. Taky to v práci řešíme všichni zaměstnanci
, dojiči nejsme.. Jen se něco děje vážného, někdo má malé děti, nemocné atd.. Fakt dneska místo rady toto?
Diky za podporu. ![]()
Očividně Jogrr nikdy v životě nebyla a ani nebude nemocná a její dítě také ne. A pokud by se tak náhodou stalo, nebude dojit stát a jako vycuranek zadat o ošetřovné nebo nemocenskou neboť daně platí z lásky ke státu.
Jako reakce některých fakt raději bez komentáře. ![]()
Záleží jestli schválí prodloužení placeného OČR z 9 dní na tu dobu co budou zavřený školy a školky. Zatím být tebou tak zůstanu na neschopence.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz. Jsem druhý týden nemocná, tedy na neschopence. Bohužel po skončení mé nemoci (cca za týden) budu nejspíš nucena zůstat dál doma se synem, z důvodu uzavření škol. Má otazka- je z nějakého důvodu „výhodnější“, abych zůstala doma co nejdéle na neschopence a nemusela tak po skončení žádat o ošetřovné nebo je to jedno a po skončení mé neschopenky navážu na ošetrovné? Děkuju moc.
Co vím, tak neschopenka i ocr je 60% platu, a vzhledem k tomu, že to ocr ještě neprodlouzili, tak bych zůstala na pn. A věř mi, nejsi žádná dojička ani vychcanek, jak píše Jogurt, jde to o to postarat se o dítě a ne sosat od státu. By mě zajímalo, jak si Jogrr přestavuje „radne se postarat“, asi strčit babičce ![]()
Nevím jak je teď placená nemocenská, ale asi stejně jako OCR a prozatím je jen 9 dní. Dnes by se o tom mělo jednat jestli prodlouží. Tak pak uvidíš ![]()
Hele, nikdo nezpochybnuje radne cerpani nemocenske nebo ocr, ale spekulovat, co je financne vyhodnejsi je vycuranstvi a snaha podojit stat co nejvice. O tom zadna.
Verim, ze zkusenych v obou oblastech je jen v teto diskusi dost, vzdyt vycurankovstvi a pridruzene kvality jsou pro vetsinu naroda zcela normalni a bezna zalezitost.
@Jogrr píše:
Hele, nikdo nezpochybnuje radne cerpani nemocenske nebo ocr, ale spekulovat, co je financne vyhodnejsi je vycuranstvi a snaha podojit stat co nejvice. O tom zadna.
Verim, ze zkusenych v obou oblastech je jen v teto diskusi dost, vzdyt vycurankovstvi a pridruzene kvality jsou pro vetsinu naroda zcela normalni a bezna zalezitost.
Zdravím dámy, jenom chci říct, že nejsem žádná " dojicka", ale teď jsem v situaci kdy je pro mě finanční situace špatná. Jsem matka samozivitelka. Moje matka je pozitivní na covid, naštěstí má lehký průběh.
Ja teď budu nucena být v karanténe i se synem ( 1.trida), v pondělí mamka bude volat svému lékaři co a jak. Dnes ji přišla SMS.
Takže se chci zeptat
Každopádně ať budu na OCR či na nemocenské tak stejně musím být doma.
Jenom podotýkám, že jsem nikdy nebyla na OCR ( vždy mi hlídala syna matka pokud byl nemocný). To že teď je situace jaká je, tak přijdu o peníze, o bonusy v práci atd. Tak pokud mám možnost jít na OCR za lepších finančních podmínek, tak půjdu.
Dekuji za odpověďi… ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím dámy, jenom chci říct, že nejsem žádná " dojicka", ale teď jsem v situaci kdy je pro mě finanční situace špatná. Jsem matka samozivitelka. Moje matka je pozitivní na covid, naštěstí má lehký průběh.
Ja teď budu nucena být v karanténe i se synem ( 1.trida), v pondělí mamka bude volat svému lékaři co a jak. Dnes ji přišla SMS.Takže se chci zeptat
- mohu jít se synem na OCR, i když od středy se otevírají školy, za podmínek 70%? Nebo od středy pouze 9 dní na OCR a za 60%? A jak je to o státní svátek 17.11.
- nebo musím jít na nemocenskou?
Každopádně ať budu na OCR či na nemocenské tak stejně musím být doma.
Jenom podotýkám, že jsem nikdy nebyla na OCR ( vždy mi hlídala syna matka pokud byl nemocný). To že teď je situace jaká je, tak přijdu o peníze, o bonusy v práci atd. Tak pokud mám možnost jít na OCR za lepších finančních podmínek, tak půjdu.
Dekuji za odpověďi…
Myslím si že ošetřovné do konce karantény
Ahoj, mám dotaz. Jsem druhý týden nemocná, tedy na neschopence. Bohužel po skončení mé nemoci (cca za týden) budu nejspíš nucena zůstat dál doma se synem, z důvodu uzavření škol. Má otazka- je z nějakého důvodu „výhodnější“, abych zůstala doma co nejdéle na neschopence a nemusela tak po skončení žádat o ošetřovné nebo je to jedno a po skončení mé neschopenky navážu na ošetrovné? Děkuju moc.