Karanténa - ošetřovné a nemocenská

Anonymní
16.3.20 00:21

Karanténa - ošetřovné a nemocenská

Ahoj, mám dotaz. Jsem druhý týden nemocná, tedy na neschopence. Bohužel po skončení mé nemoci (cca za týden) budu nejspíš nucena zůstat dál doma se synem, z důvodu uzavření škol. Má otazka- je z nějakého důvodu „výhodnější“, abych zůstala doma co nejdéle na neschopence a nemusela tak po skončení žádat o ošetřovné nebo je to jedno a po skončení mé neschopenky navážu na ošetrovné? Děkuju moc. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6879
16.3.20 00:22

Nejvyhodnejsi je byt fit a radne se postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.20 00:37
@Jogrr píše:
Nejvyhodnejsi je byt fit a radne se postarat.

Přesně takovou radu jsem potřebovala. Díky! :potlesk: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6879
16.3.20 00:56
@Anonymní píše:
Přesně takovou radu jsem potřebovala. Díky! :potlesk: :srdce:

Sorry, z podstaty veci vycurankum a dojickam
neradim, budes muset googlovat podminky, dny a procenta u obou davek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.20 01:05
@Jogrr píše:
Sorry, z podstaty veci vycurankum a dojickam
neradim, budes muset googlovat podminky, dny a procenta u obou davek :mrgreen:

Hele, věř tomu nebo ne, ale já nebyla 20 let na neschopence a ošetrovné jsem taky ještě v životě necerpala. Až teď. Proto se možná blbě ptám, protože o tom vím naprosté h*vno. Ale znovu ti děkuju za reakci. :hug:
Dojicka a vycuranek v jednom. :roll:

• Citovat
  • Upravit
705
16.3.20 01:05

@Jogrr

Jaká dojička :roll:, píše, že chce být doma ze synem.. Taky to v práci řešíme všichni zaměstnanci :zed:, dojiči nejsme.. Jen se něco děje vážného, někdo má malé děti, nemocné atd.. Fakt dneska místo rady toto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.20 01:15
@Sisi666 píše:
@JogrrJaká dojička :roll:, píše, že chce být doma ze synem.. Taky to v práci řešíme všichni zaměstnanci :zed:, dojiči nejsme.. Jen se něco děje vážného, někdo má malé děti, nemocné atd.. Fakt dneska místo rady toto?

Diky za podporu. :kytka:
Očividně Jogrr nikdy v životě nebyla a ani nebude nemocná a její dítě také ne. A pokud by se tak náhodou stalo, nebude dojit stát a jako vycuranek zadat o ošetřovné nebo nemocenskou neboť daně platí z lásky ke státu.
Jako reakce některých fakt raději bez komentáře. :roll:

• Citovat
  • Upravit
37066
16.3.20 03:12

Záleží jestli schválí prodloužení placeného OČR z 9 dní na tu dobu co budou zavřený školy a školky. Zatím být tebou tak zůstanu na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
16.3.20 06:50
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz. Jsem druhý týden nemocná, tedy na neschopence. Bohužel po skončení mé nemoci (cca za týden) budu nejspíš nucena zůstat dál doma se synem, z důvodu uzavření škol. Má otazka- je z nějakého důvodu „výhodnější“, abych zůstala doma co nejdéle na neschopence a nemusela tak po skončení žádat o ošetřovné nebo je to jedno a po skončení mé neschopenky navážu na ošetrovné? Děkuju moc. :hug:

Co vím, tak neschopenka i ocr je 60% platu, a vzhledem k tomu, že to ocr ještě neprodlouzili, tak bych zůstala na pn. A věř mi, nejsi žádná dojička ani vychcanek, jak píše Jogurt, jde to o to postarat se o dítě a ne sosat od státu. By mě zajímalo, jak si Jogrr přestavuje „radne se postarat“, asi strčit babičce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
16.3.20 06:59

Nevím jak je teď placená nemocenská, ale asi stejně jako OCR a prozatím je jen 9 dní. Dnes by se o tom mělo jednat jestli prodlouží. Tak pak uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.20 09:59

Dekuju holky. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6879
16.3.20 12:49

Hele, nikdo nezpochybnuje radne cerpani nemocenske nebo ocr, ale spekulovat, co je financne vyhodnejsi je vycuranstvi a snaha podojit stat co nejvice. O tom zadna.
Verim, ze zkusenych v obou oblastech je jen v teto diskusi dost, vzdyt vycurankovstvi a pridruzene kvality jsou pro vetsinu naroda zcela normalni a bezna zalezitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.20 22:32
@Jogrr píše:
Hele, nikdo nezpochybnuje radne cerpani nemocenske nebo ocr, ale spekulovat, co je financne vyhodnejsi je vycuranstvi a snaha podojit stat co nejvice. O tom zadna.
Verim, ze zkusenych v obou oblastech je jen v teto diskusi dost, vzdyt vycurankovstvi a pridruzene kvality jsou pro vetsinu naroda zcela normalni a bezna zalezitost.
:zed: :zed: :zed: :roll: :roll: :roll:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.20 20:35

Jsem v pasti - co teď?

Zdravím dámy, jenom chci říct, že nejsem žádná " dojicka", ale teď jsem v situaci kdy je pro mě finanční situace špatná. Jsem matka samozivitelka. Moje matka je pozitivní na covid, naštěstí má lehký průběh.
Ja teď budu nucena být v karanténe i se synem ( 1.trida), v pondělí mamka bude volat svému lékaři co a jak. Dnes ji přišla SMS.

Takže se chci zeptat

• mohu jít se synem na OCR, i když od středy se otevírají školy, za podmínek 70%? Nebo od středy pouze 9 dní na OCR a za 60%? A jak je to o státní svátek 17.11.
  • nebo musím jít na nemocenskou?

Každopádně ať budu na OCR či na nemocenské tak stejně musím být doma.

Jenom podotýkám, že jsem nikdy nebyla na OCR ( vždy mi hlídala syna matka pokud byl nemocný). To že teď je situace jaká je, tak přijdu o peníze, o bonusy v práci atd. Tak pokud mám možnost jít na OCR za lepších finančních podmínek, tak půjdu.

Dekuji za odpověďi… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1663
13.11.20 21:08
@Anonymní píše:
Zdravím dámy, jenom chci říct, že nejsem žádná " dojicka", ale teď jsem v situaci kdy je pro mě finanční situace špatná. Jsem matka samozivitelka. Moje matka je pozitivní na covid, naštěstí má lehký průběh.
Ja teď budu nucena být v karanténe i se synem ( 1.trida), v pondělí mamka bude volat svému lékaři co a jak. Dnes ji přišla SMS.

Takže se chci zeptat

• mohu jít se synem na OCR, i když od středy se otevírají školy, za podmínek 70%? Nebo od středy pouze 9 dní na OCR a za 60%? A jak je to o státní svátek 17.11.
  • nebo musím jít na nemocenskou?

Každopádně ať budu na OCR či na nemocenské tak stejně musím být doma.

Jenom podotýkám, že jsem nikdy nebyla na OCR ( vždy mi hlídala syna matka pokud byl nemocný). To že teď je situace jaká je, tak přijdu o peníze, o bonusy v práci atd. Tak pokud mám možnost jít na OCR za lepších finančních podmínek, tak půjdu.

Dekuji za odpověďi… :kytka:

Myslím si že ošetřovné do konce karantény

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí