Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@DanielaD píše:
Jak se dnes daří všem na jihu?
Už se dávno pracuje. Teď je to většinou v režii střechařů a stále odklízení suti. Zítra budou šestý dům od nás bourat. Tak dneska jim půjdeme pomoct, kdo může, ať se nabalí a odvezou věci, které chtějí zachránit.
My teď těm našim a sousedovým střechařům jedeme koupit nějaké ovoce a ta ovocná piva na osvěžení.
@Lenka_Hal píše:
Jo a mimochodem, pocasi nam tu radi bezne, nedavno jsme meli varovani nejvyssiho stupne a tornado se uz pomalu formovalo. Zrovne mne v souvislosti s tornady rikat neco o teple USA domova, no nevim nevim.Tohle tu neni zase nijak vyjimecne, ja ziju v „Tornado Alley“.
No vidíš to, tak to mě hned zajímá víc. ![]()
Jak jsou u vás řešené škody, způsobené tornádem? Čistě ze soukromých zdrojů, nebo se podílí stát?
Teď nemyslím infrastrukturu, myslím obnovu soukromého majetku - tím spíš, že se tahle neštěstí zřejmě bohužel dějí několikrát do roka.
![]()
@lucenka píše:
Ten lovec bouřek říkal, že tam byly už delší dobu ideální podmínky pro vznik tornáda. A že si myslí, že to věděli i meteorologové, ale nezveřejnilo se to proto, že Češi by se tam na to jeli podívat. Spíš se mělo rozhlasem, elektronicky odeslat upozornění lidem žijícím v dané oblasti.
https://www.novinky.cz/…lni-40364489
A i kdyby to všichni věděli, co uděláš dopředu? Jen čekáš. Od nás se to zastavilo asi 4km. Netušili jsme nic. Elektřina nešla, signál na mobilu nebyl. SMS co jsem večer poslala našim, ta přišla v pátek ráno. Kolegyně má barák naprosto v pořádku, její ségra bydlí pár desítek metrů od ní a barák určený k demolici.
@Hanula1212 píše:
A i kdyby to všichni věděli, co uděláš dopředu? Jen čekáš. Od nás se to zastavilo asi 4km. Netušili jsme nic. Elektřina nešla, signál na mobilu nebyl. SMS co jsem večer poslala našim, ta přišla v pátek ráno. Kolegyně má barák naprosto v pořádku, její ségra bydlí pár desítek metrů od ní a barák určený k demolici.
Můžeš se maximálně tak schovat. Máš -li kam. Ja si nemyslim, ze mohl kdokoliv cokoliv ovlivnit, i kdyby o tom vedel. Barak do sklepa stejne nenacpes. Prostě přírodní katastrofa.
@Hanula1212 píše:
Třeba nebudeš sedět venku na terase, nepojedeš někam autem, nenecháš venku zvířata (samozřejmě ta která vše vejdou do domu) atd.
@lucenka píše:
Třeba nebudeš sedět venku na terase, nepojedeš někam autem, nenecháš venku zvířata (samozřejmě ta která vše vejdou do domu) atd.
Plácáš. blbě plácáš. Ti lidé to nečekali. Bylo varování před bouřkou. Teda, člověk by ti až pral něco takového prožít. Aby ses probrala.
@lucenka píše:
Ale to ti lidé udělali. Většině to vzalo střechu a propadly se stropy. Pokud ti padají na hlavu kroupy jak tenisáky, tak dobrovolně po ulici s mobilem létat a natáčet nebudeš.
Já nechápu jak někdo může diskotovat o tom,, jestli někomu finančně pomoc nepomoct, pokud byl pojištěný..
Tem kdo těm sedí za monitorem se to mluví..
Naštěsti, jsou lidi, co tam opravdu jedou a pomůžou a lidi poílají i penize, neni jim to lhostejné..
Mě by zajímalo a ted kje to blbý příklad, ale..
Kdyby tomu, kdo takto přemýšlí, že řeší, jeslti si za to můžou, nemůžou, a mají něco dostat atd.. se něco bohužel stalo v rodině, nemoc vážném jak se třeba staně, že se pak vybírání na léky, jak v teleivzi občas je ty děti, žš najednou něco, jeslti by taky tak silácky říkali, že nic od niho nechtějí..
Nemám toto ráda, když druhý něco potřebuje, tak lidi okolo jak kdyby jim to snad záviděli. Já dokonce slyšela, ale oni dostanou peníze, a dost, oni si to udělají nové
Napadlo někoho, že toto bude za dlouhou dobu, že ted musí někde pobývat bez ničeho?? Nevím prostě.. Známá takto utekla někde jenom v pyžamu a nazouvácích, když přišla domů, tak nenašla pomlu nic užitečného, jakohrnce a takové jo, ale prostě dokady pry oblečení pryč, vybavení zničené..
Já bych si musela dát facku, někde psát, že si můžou za to sami, že si neplatili pojistku…
Samozřejěm chápu, že někdo je někdo takový, že vidí, aby se nikomu nic nedalo nzadarmo a nebo bez zásluhy, ale každý je prsotě jiný.. Kdo chce pomoct at pomůže, kdo nechce, a spoň by nemusel přemýšlet, nad tím, komu pomoct a komu ne,
@sirikit píše:
No vidíš to, tak to mě hned zajímá víc.
Jak jsou u vás řešené škody, způsobené tornádem? Čistě ze soukromých zdrojů, nebo se podílí stát?
Teď nemyslím infrastrukturu, myslím obnovu soukromého majetku - tím spíš, že se tahle neštěstí zřejmě bohužel dějí několikrát do roka.![]()
No jak?
Typická americká vláda navrhne 80.000 USD pro všechny, pak jejich ministr financí vymyslí, že by pojištěnym dal méně než nepojisteným. Po dostání přes tlamu a zjištění, že i pojištění voliči budou házet hlasy se to vrátí k původnímu návrhu bez dodatku, že stejným způsobem se do budoucna budou odškodňovat vsichni, komu nestála střecha nad hlavou za korunu investice do pojistky. Takové bulíky bez mozku kazda vláda potřebuje. Hlavně ta americká 🤣 🤣. Země hurikánů, tornád, požárů. Určitě vede lidi k pocitu nezodpovednosti dlouhodobě a systematicky jako ta naše.
@Hanula1212 píše:
Ale to ti lidé udělali. Většině to vzalo střechu a propadly se stropy. Pokud ti padají na hlavu kroupy jak tenisáky, tak dobrovolně po ulici s mobilem létat a natáčet nebudeš.
Tak někteří natáčeli z okna, další to sledovali na terase a už nestihli utéct. Takže ne všichni se schovalu. Dost lidí netuší, kam se v takovém případě schovat.
V televizi jak byla ta stařenka, tak partá lidi asi 6 se sebrala a jela ji pomoct, nebo spíš v tom useku, nikdo neřešil, že pojištěná nebyla, že si za to může..
Ale tak kaýždý má jiné myšlen´někoho první napadne, že si nic neplatil proč mu pomáhat, durhý jinak..