Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lenka_Hal píše:
No vidis, ja zase tebe ne (bez urazky). Nejaka mira empatie v teto profesi je podle mne nutna.
Naši starostové s děravým rozpočtem si empatii můžou dovolit jenom tak ve snu. Oni musí žít v realitě.
My už jsme měli empatického starostu, málem ho zavřeli. Empaticky se snažil zabezpečit své vyvolené a byla díra v rozpočtu města skoro 100 milionů.
@Bubla Bůčková píše:
A jinam se to řeší jo? Do Zoo, restaurace, neposlední řadě obchody, já sama si píšu max čestný prohlášení, že jsem si udělala samotest. Jo když byl čas, tak jsem šla dvakrát na ten Antigen, ale o spolehlivosti víme své že… Úplně zbytečný téma tohle
Nevim
Zatim se mne to netyka, ale v praci jsme vystavovali potvrzeni furt, lidi je pry potrebovali ![]()
@LaPaloma píše:
Naši starostové s děravým rozpočtem si empatii můžou dovolit jenom tak ve snu. Oni musí žít v realitě.
My už jsme měli empatického starostu, málem ho zavřeli. Empaticky se snažil zabezpečit své vyvolené a byla díra v rozpočtu města skoro 100 milionů.
Ja jsem ale nepsla, ze ma disponovat JEN empatii. ![]()
@Popeladym píše:
Myslím, že kdo to neviděl, představit si to neumi. Některým by to prospělo…
jo, jo, máš pravdu, já tudy jela tři dny po sobě a to jen Hodonín a Pánov a úplně stačilo ![]()
@Popeladym píše:
Tak normální člověk, tam bez testu nejede. Ale není nadto, ještě tu situaci teď drobet zkomplikovat.
ja myslim, ze nikdo nic nekomplikuje, ne? Nepripada mi vubec nic spatnyho, ze na to nekdo myslel.
A testy si urcite nikdo nedelal a taky tu nikdo nerika, ze tonekdo ma chtit a vymahat, Je to, jak psala Bubla.
Má stejné názory se mnou. A neřeší, jestli se to někomu z postižených líbí nebo ne.
https://video.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/
Pomoc má být stejná pro všechny, vláda teď ale trestá ty zodpovědné, říká Matoušek
Nemá být penalizován ten, kdo dvacet let zodpovědně platil pojištění a kterému teď vláda říká, že mu dá méně, kritizuje šéf České asociace pojišťoven Jan Matoušek. Vláda vysílá signál, aby se lidé nepojišťovali, do budoucna jim ale nebude moci platit za každou vichřici a krupobití, dodává.
tak už pojišťovnám smrdí systém podpor - to bude něco, čekám i soudní procesy
@LaPaloma pockej, vzdyt Schillerova psala na twitteru, ze se prispevek kratit o pokistne plneni nebude. To uz je to zase jinak? ![]()
@sirikit píše:
Díky a respekt.![]()
Jenom se chci zeptat - s podobnými neštěstími se opravdu pojí spousta zajímavých, i když, jak vidno v tomto vláknu, často kontroverzních otázek.
V této diskusi jsou zjevně povoleny jenom účastné příspěvky typu „je to hrozný, držte se“ a informace o tom, kdo jak pomohl a co je ještě potřeba, což je v pořádku a já to plně respektuji.
Pokud by ale někdo měl přece jenom zájem probrat i navazující témata (ano, často související i s fujky blejky politikou![]()
), má si založit příslušné vlákno, nebo bude diskuse už rovnou hodnocena jako nehumánní, neetická a jako taková nevhodná pro tento portál?
[/citace
Zaloz prosím novou diskuzi
.
@Moise píše:
@LaPaloma pockej, vzdyt Schillerova psala na twitteru, ze se prispevek kratit o pokistne plneni nebude. To uz je to zase jinak?
to psala kdy? Včera byla varianta, že se pojištěným jen doplatí případný rozdíl do těch dvou milionů. A ještě bádají nad tím, že by dali jen těm nepojištěným, pojištěný utře.
@sirikit píše:
No, jak tu prolítlo i, že pojišťovny se určitě budou bránit vyplácení pojistného a budou se snažit hodit plnění na stát - přece ve 2002 byly povodně v šíleném rozsahu a nějak se mi nedoneslo, že by pojišťovny nevyplácely náhrady.
Ale fakt nevím, vlastně až @lucenka - i když dobře, poněkud necitlivým způsobem - mě donutila o řešení těchhle katastrof přemýšlet.
Já nechci hyenovat ani pitvat ničí neštěstí, tu hrůzu přece nikdo nepopírá.
Ale jde o opravdu důležité otázky - a docela si myslím, že leckomu (i momentálně tornádem nepostiženému) může zamyšlení nad nimi ve výhledu pomoci o dost víc, než to empatické „držte se“.
Třeba ve vesnici kde bydlí bratr, je část obce v záplavové oblasti. Když chtěli lidé z měst na vesnici, začali ve velkém stavět u řeky. Jaké bylo jejich překvapení (starousedlíky, kteří jim radili, neposlechli) že jim pojisti jakákoliv banka pouze první patro
. Mezi nimi i manželé důchodového věku, kteří byly rádi že mají bezbariérový bungalov, už nemají a museli jít zpátky do města do nájmu. Škoda že někteří lidé nejdříve neuvažují.
@vokishka píše:
to psala kdy? Včera byla varianta, že se pojištěným jen doplatí případný rozdíl do těch dvou milionů. A ještě bádají nad tím, že by dali jen těm nepojištěným, pojištěný utře.
Prostě Babis unahlene neco vypustil.Sama jsem se divila, ze s tim byl ihned tak hotovej.
@Altavista píše:
U charity nikdy nevím, kam to půjde. Se známými jsme se sami rovnou rozhodli že podpoříme konkrétní lidi konkrétními věcmi, či financemi.
Jj. Mne dostal pribeh mladych manzelu, co nekolik let staveli svepomoci dum a kdyz meli kolem kolaudace, prislo toto a vicemene muzou zacit znovu
Musim se podivat, jestli jdou take podporit primo.
@LaPaloma píše:
Já se ti to rozmlouvat nesnažím. Ale tuším, že nakonec stará paní, která stejně musí do pečovateláku nebo do bytu přiděleného obcí nebo ke své dceři, bude z té sbírky nakonec nešťastná.
Ona si byt kupovat nebude, ona ho dostane. A dům stavět nebude, to si zase snad nebudeme lhát do kapsy. Pro ni je důležité, aby jí obec zajistila střechu nad hlavou a pár věcí z domu jako vzpomínku a tím to bude končit. Její dům budou obnovovat její děti z odškodného.
Stejně na tom budou možná desítky jiných starých žen.Já jsem se rozhodla, že budu posílat na účty obcí. Ne těm velkým charitám, protože si myslím, že stát nebude chtít dát dost peněz obcím na obnovu infrastruktury - to je včetně obecních bytů pro tyto případy - nejen silnic nebo elektr. vedení. Tam budou díry větší než u jednotlivců, na ty už se vybralo dost.
A ty jsi kdo? Věštkyně nebo pocházíš z té obce? Nebo jsi jenom tak zoufale potřebná utápět se ve vlastní důležitosti, že si myslíš, že něco z toho ti dává právo takhle od stolu přesně určovat kam se má kdo postavit a co má kdo udělat a svádíš to na smysl pro realitu? Viděla jsi vůbec to video s ní? Víš o kom mluvíš? Jak jsi přišla na to, že musí do pečovateláku? Jak víš, co pro ni má nebo nemá cenu? To si opravdu myslíš, že všichni pětaosmdesátníci jsou nemohoucí uzlíčky nad hrobem a neexistují mezi nimi vyjímky? Já ti něco povím, moje babička chvíli před tou pětaosmdesátkou rekonstruovala z vlastní vůle koupelnu, protože ta stará se jí už nelíbila. Pro materiál do stavebnin si jezdila sama autem, i když podle tvé představy by měla sedět v důchoďáku a u Ordinace čekat na smrt, protože tak se to přece u starých lidí sluší.
@krajta píše:
Třeba ve vesnici kde bydlí bratr, je část obce v záplavové oblasti. Když chtěli lidé z měst na vesnici, začali ve velkém stavět u řeky. Jaké bylo jejich překvapení (starousedlíky, kteří jim radili, neposlechli) že jim pojisti jakákoliv banka pouze první patro. Mezi nimi i manželé důchodového věku, kteří byly rádi že mají bezbariérový bungalov, už nemají a museli jít zpátky do města do nájmu. Škoda že někteří lidé nejdříve neuvažují.
Tak ale museli stavet za sve, ne? U hypo by to proslo tezko ![]()