Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56295
30.6.21 18:21
@jednoslunicko píše:
A oni v Troubkách vůbec něco od pojišťoven dostali? Vždyť v záplavovém území tě nikdo na záplavu nepojistí. Si myslím.

Vsak uz je to okolo 20 let zpatky. Pokud meli starsi pojistku, tak byli. Znam cloveka, ktery zije ve ctyrce, ktera je dneska uz temer nepojistitelna a starsi funkcni pojistku ma a pojistovna mu plnila. Pravda, vyhrozovali vypovedi.
Zalezi na pasmu. Do trojky se da i dnes pojistit normalne, jen je to drazsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56107
30.6.21 18:28
@Moise píše:
Ja zazila..dokonce opakovane, naposledy s pomerne velkymi skodami :? Presto si myslim, ze to, co se ted deje, neni nejstastnejsi.

No není. a co,? Necháme je pod mostem? Hele, v pojišťovně to zacaluje zajišťovna. proste je to hromadné neštěstí. Nereálné dosud v naší zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
30.6.21 18:29
@jkra píše:
No není. a co,? Necháme je pod mostem? Hele, v pojišťovně to zacaluje zajišťovna. proste je to hromadné neštěstí. Nereálné dosud v naší zemi.

Nic takoveho jsem nenapsala 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56107
30.6.21 18:30
@fera21 píše:
Co jí vadí? Jí nevadí, že dostanou dotace. U ní se nedostatek empatie neprojevuje tím, že se nedokáže vcítit do momentálního pocitu jiných. Ona trpí fixní ideou, že ví a zná všechno nejlíp, dokáže věci domyslet do všech důsledků a nikdo ji akorát neposlouchá. Bohužel má poměrně černobílé vidění světa (mladí jsou nezkušení, důchodci patří do důchoďáku). Takže ona nedokáže soucítit s babičkou, která přišla o střechu nad hlavou. Jí vadí, že babka neskáče tak, jak Paloma píská.

Jo, nenakluse do duchodaku. V roce 2002 nikdo kolem po povodní do duchodaku nešel. Bydlela jsem měsíc v novém bytě a měla v srpnu 2002 termín porodu. hrozny. jsem teď ráda, že mi barák stojí a jen ať jim vláda pomůže. Z našeho se sype na místa, která mi vadí velmi. tohle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56107
30.6.21 18:31
@Moise píše:
Nic takoveho jsem nenapsala 8o :roll:

No a jak bys to řešila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13005
30.6.21 18:39
@jednoslunicko píše:
No paráda! Aspoň pojistná hydroizolace a latě - s tím už se dá chvíli vydržet :srdce:

Chvili? Tady ve vsi si jeden domaci kutil opravuje chalupu, uz to ma takhle pres rok :mrgreen: Minulej tejden po tydnech necinnosti dal ochranej pas nad okap, tak treba do vanoc polozi i krytinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
30.6.21 18:40
@Moise píše:
Vzdyt ma pravdu :nevim:

A v čem? Jaká je pravděpodobnost, že ti barák v ČR smete tornádo?
Do minulého týdne to bylo naprosto absurdní.

• Citovat
  • Upravit
74217
30.6.21 18:41
@jednoslunicko píše:
No paráda! Aspoň pojistná hydroizolace a latě - s tím už se dá chvíli vydržet :srdce:

To už máme taky. Teď se čeká na střešní okna. Nebudou ty, které jsme chtěli (dvojokno). Čekalo by se 3-6 měs., protože nejsou na to rámy nikde, tak to né. Čekat se nebude. Budou dvě do každého pokoje, jak jsme chtěli, ale dají je ob trám. Hlavní je, že budou okna. Ještě vyřešit ten zbytek oken.
A pokládat snad budou v pondělí tašku. Už je dovezená, ale prý to dřív nestíhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
30.6.21 18:43
@jkra píše:
No a jak bys to řešila?

Ja jsem nikde nenapsala, ze by k nim nemela proudit pomoc. Samozrejme, ze mela. Prijde ti v pohode, jak je prezentovana? Mne ne. Ale uz se tady nicemu nedivim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
30.6.21 18:43
@jkra píše:
Jo, nenakluse do duchodaku. V roce 2002 nikdo kolem po povodní do duchodaku nešel. Bydlela jsem měsíc v novém bytě a měla v srpnu 2002 termín porodu. hrozny. jsem teď ráda, že mi barák stojí a jen ať jim vláda pomůže. Z našeho se sype na místa, která mi vadí velmi. tohle ne.
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
30.6.21 18:46
@Kelsey píše:
To už máme taky. Teď se čeká na střešní okna. Nebudou ty, které jsme chtěli (dvojokno). Čekalo by se 3-6 měs., protože nejsou na to rámy nikde, tak to né. Čekat se nebude. Budou dvě do každého pokoje, jak jsme chtěli, ale dají je ob trám. Hlavní je, že budou okna. Ještě vyřešit ten zbytek oken.
A pokládat snad budou v pondělí tašku. Už je dovezená, ale prý to dřív nestíhají.

No to jsou moc pěkné zprávy!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.6.21 18:50

Je to teprve začátek oprav. Alespoň nějaký posun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
30.6.21 18:51
@LaPaloma píše:
kolik - neřeknu, ledaže se začnete chlubit i vy, nakonec jsem zavrhla ty velké charity, tam už je dost a vybrala jsem si jako příjemce pečovatelský dům Hodonín, jelikož si myslím, že nedostanou tolik dotací
Nezažila - záměrně jsem nekoupila pozemek v dosahu řeky. Hrozí nám spíš ty vichřice a jiné běžné škody typu požár. Viděla jsem jenom Prahu po 100leté povodni, taky nic moc.
A jelikož odškodné budeme hradit všichni stejným dílem, tak by bylo spravedlivé, aby to do budoucna dostávali i poškození vodou, co nestaví v záplavové oblasti a jsou pojištěni. Samozřejmě bych neměla nic proti pro neodškodňování lidí, co si schválně staví v záplavové zóně.

V roce 2002 nám dům uprostřed města zaplavil potůček, který má běžně koryto cca 5m hluboko pod úrovní povrchu. Voda nám v domě zůstala 14 dní. Pojištění bylo, ovšem dům byl téměř na stržení. Na základě této zkušenosti stjim pevné za tím, že v případě takovýchto pohrom mají pomáhat všichni všem, tedy stát. Nikoli cpát miliony na Hrad.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
30.6.21 18:53
@jkra píše:
Jo, nenakluse do duchodaku. V roce 2002 nikdo kolem po povodní do duchodaku nešel. Bydlela jsem měsíc v novém bytě a měla v srpnu 2002 termín porodu. hrozny. jsem teď ráda, že mi barák stojí a jen ať jim vláda pomůže. Z našeho se sype na místa, která mi vadí velmi. tohle ne.

Přesně moje zkušenost! :hug:

• Citovat
  • Upravit
Altavista
30.6.21 18:55

Ono hlavně, tady ta pomoc je z toho důvodu, že najednou je postiženo opravdu velké množství lidí, to není pár domů, kde se to ještě nějak zaflikuje, mohou být u příbuzných a postupně se to opraví. Po cestě toho tornáda tam prostě najednou bylo nic a co s tolika lidmi?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný