Kde a za kolik nakupují restaurace maso?

6565
7.2.16 13:41

kde a za kolik nakupují restaurace maso?

Trošku přemýšlím o rozšíření svého podnikání a docela by mě zajímalo kde a za kolik restaurace nakupují syrové maso. Ne mražené polotovary typu kebab atd.
Jede se v běžných restauracích na nějakou kvalitu? nebo je jim to šumák a berou to nejlevnější co seženou? Je cena masa v celkových nákladem nějaký stěžejní náklad? nebo je to tak podřadný náklad že to provozní ani moc neřeší a berou klasicky z makra atd?
Pokud by mi někdo se zkušenostmi z restaurace poradil byl bych rád.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

12317
7.2.16 13:48

V jedné restauraci jsem pracuji přes léto. Zásobuje je Nowaco a Makro - jezdí tak 2× týdně.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
766
7.2.16 13:53

Kamarádka bere maso od farmářů a ryby Makro. Ale je to teda lepší restaurace tudíž ceny vyšší. Ale mají to opravdu kvalitní a stojí to za to.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5483
7.2.16 14:02

Já beru maso z ledničky :lol: :P

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3402
7.2.16 14:13

@jakanas maso je urcite jednim ze zakladu kuchyne a tudiz i vyrazny naklad v provozu. Je otazkou jakou hospodu/restauraci chces mit. A jake zamereni. Klasicka ceska kuchyne - domluvit si reznika z okoli, nebo makro ci jine velkobchod, ktery rovnez zavazi.
Jestli lepsi maso, ryby, tak pak makro, Nowaco na ryby, atd.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8317
7.2.16 14:22

Ty chceš dšlat prodej masa do reataurací? Maso je stěžejní položka. Ale tady je vleliká konkurence, firmy se snaží jt cenou na minimum.na mase je nejnižší marže ze všech surovin.
U masa musíš striktně dodržet teplotní řetězec. Nevím, zda máš k tomu podmínky.
Určitě je snažší prodávat suchý koloniál-vyšší marže, nejsou tak přísné podmínky na skladování.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2636
7.2.16 14:58

Makro je samo o sobě drahé.
Kvalita, to je to co tě udělá dobrým podnikatelem. Když zvolíš nekvalitní surovinu, nevyjde ti z toho kvalitní potravina. Nechtěj nakupovat nejlevněji, ale kvalitně a dobře. Nekvalitních je tady víc než dost, proč někoho kopírovat? Snaž se být nejlepší, to ti moc přeju.

Maso není podřadný náklad, ale pořádný základ dobré kuchyně. Je to vysoká nákladová položka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
72
7.2.16 18:00

No většinou to asi berou z makra, je tam samozřejmě levné i drahé. Většinou se tam jezdí i pro zelí, hořčice, cukr a bla bla bla…tak to vezmou najednou, to je pak ale většinou fuj… pokud chceš mít úroveń, sehnala bych si nějakého farmáře, klidně i většího, zapátrala bych na netu, kde jsou jatka, kde berou, jak pěstují… Opravdu je to poznat. Jinak úroven restaurace se dá zhodnotit i podle nabízených nápojů. Pokud jsou majitelé prasata, tak si za přislíbení reklamní ledničky, slunečníků a přiblblejch papírovejch reklam, nechaj nacpat veškerej sortiment pití od Kokakoly. Úplně to nesnášim, když si člověk může dát jen bonaqvu, cappy nastavovanej džus škrobem a cukrem… přitom je ta nákupka drahá - 14kč kus. Přírodní mošt v papírové krabici vyjde větší porce na 7 kč. Nedávno jsem byla v cukrárně a dělali tam limonády, horké nápoje z ovoce a koření - vše za pár kaček - na nákladech, když základem je voda a chuť super! Je to čerstvé a luxusní.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6565
7.2.16 18:11

JE TU NĚKDO kdo vlastní restauraci, nebo zná nákupku? je reálné nakoupit z makra, inpostu atd. kotletu bez kosti do 60kč/kg? a podobně krkovice?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
72
7.2.16 20:04

Jestli už máš živnost tak se tam mrkni, nebo se svez s nekym, kdo makrokartu má. Asi se tam dá koupit kvalita, ale to si člověk musí zjistit odkud to maso je atd, takže pak googlovat

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
434
7.2.16 20:10

Nebo se na ceny podívej do aktuálního Makro letáku

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama