Kdy dát příkrm?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Svistice píše:
Taky myslím a ještě ho může navíc zabetonovat. Já bych si co nejdýl užívala dobu, kdy se člověk bude klohnit jen s flaškou mlíka a nemusí řešit „pestrost“ příkrmových variací, krmení lžící a případný bordel kolem.
tak nějak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattynka19 píše:
UVIDÍM, zda začnu nebo ne..začala bych treba tou zeleninkou atd
Pokud pribira tak neni duvod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že zbytečně spěcháš, příkrmy se doporučují nejdřív od ukončeného 4. měsíce, mohou být i později, spousta lidí začíná až v půl roce, jsou děti, které stejně moc nechtějí. Nevím, proč to chceš tak hnát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattynka19 klidně mu zkuste dat, taky už ochutnavame. Sice jen tak po jedne, dvou lžičkach a v pohodě. To zaleži na vas, jaky z toho mate pocit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattynka19
Já mám taky nekojené dítě. A zkusila ses třeba zeptat doktorky? Nám třeba v poradně vždy řekla, začněte dávat brambor s mrkví…, další přesnídávky a kaše? My jsme začínali dávat kaše myslím kolem 6. měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvitk1 píše:
@kattynka19
Já mám taky nekojené dítě. A zkusila ses třeba zeptat doktorky? Nám třeba v poradně vždy řekla, začněte dávat brambor s mrkví…, další přesnídávky a kaše? My jsme začínali dávat kaše myslím kolem 6. měsíce.
Přesně tak, nám taky řekla Dr. kdy začít s příkrmy (malá byla nekojená, takže na konci 4m, jinak se snad začíná až v 6m),ale byla to nejdřív mrkev, pak mrkev s bramborem, snad od 5m s trochou masa, atd…kaši jsme zařadili až někdy v půl roce a pouze večer
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není to i tak, že když začnu nejdřív dávat kaše a třeba přesnídávky, že mi nebude mimi masozeleninu jíst? Jiná chuť, bude to trvat než si zvykne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím že je lepší kaši začínat. mrkev je sladka a presnídavka to same a díte si prej zvykne a pak odmíta jine jídla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvitk1 píše:
A není to i tak, že když začnu nejdřív dávat kaše a třeba přesnídávky, že mi nebude mimi masozeleninu jíst? Jiná chuť, bude to trvat než si zvykne.
Ano i to je mozne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když už, tak není lepší začít rozvařenou rýží kvůli návyku na lžičku,…nežvhned kaše?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, před týdnem jsem řešila stejný problém. Malé byly přesně 4 měsíce a doktorka zjistila, že přibyla na váze málo, tedy že je to na hraně (dle tabulek) a řekla, že mam začít dávat příkrmy, na oběd zeleninové přesnídávky a večer rýžovou kaši.. byla jsem z toho totálně vykolejená, protože mi přišlo, že je malá v pohodě, neřve mi hlady, usmívá se.. Jen občas jsem ji dala na večer UM (max 60ml), aby se dopapala, kdy mi přišla ještě hladová. Je pravda, že mi ten týden před kontrolou mlátila do prsou, různě se kroutila - asi jsem měla skutečně málo a podepsalo se to na váze. Začala jsem ji teda po lžičce dávat tu kaši. Zeleninku zatím odmítám, přijde mi to brzo. Kaše mi přišla přijatelnější, ale je pravda, že je to tak na zaplácnutí žaludku
Jinak pro tebe, přikrmovat dle výrobců můžeš od ukončeného 4. měsíce, u kojených dětí se mají připočíst ještě 2, proto nechápu, že mě do toho dětská tak nahnala!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to moc brzy i u dítěte na UM. Já tě trochu chápu, mě to taky lákalo, prostě něco nového
A kaši fakt ne, lepší je zelenina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam se taky maly budil a zacli jsme davat ryzovou nemlecnou kasicku, nepomohlo to, bylo to snad jeste horsi. A tekutin mel dost, je plne kojeny. Po 4 dnech jsme to vzdali, ted mu je 5,5 mesice a spi od 20h do 5h.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvitk1 píše:
Mateřské mléko je neskutečně sladký, takže to by pak měly všechny kojené děti problém se zeleninou. Navíc i v některých zemích sse začíná ovocem.
My začali jablkem a dalším ovocem. Po mrkví měl strašnou zácpu a po kaši bolení břicha. A začínali jsme v 5,5 měsících. Ve 4 měsících mi to přijde ještě brzy.
- Citovat
- Upravit