Kdy je pravý čas na miminko?

1967
8.2.13 19:45

kdy je pravy cas

Achuj holky chtela bych znam vas nazor na to kdy je spravny cas na miminko? opravdu je spatne kdyz parteri maji dluhy, ktere splaci.? Nebo jsou moc mladi? A co kdyz bydli v podnajmu? Mockrat dekuji za vase reakce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6101
8.2.13 19:49

Až uvidíš maminu s kočárkem, za kterým se budeš otáčet, až se začneš zastavovat u výloh s dětskými věcmi, až si začneš prohlížet časopisy s dětskou tématikou, až o tom prostě začneš přemýšlet víc, než nad čímkoli jiným…nebo až se prostě zaregistruješ na emiminu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
8.2.13 19:51

Kdybych měla čekat na správný čas - dluhy apod. - tak děti nemáme nikdy..
Ten správný čas je až se ty a partner dohodnete, že už…

• Citovat
  • Upravit
1967
8.2.13 19:53

@megi18 :P to je hezky receno…takze jsem jasna:-), ale co ty finance? Docela me to vrta v hlavicce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.2.13 19:53

Podle mě je fakt, že zrovna s tím vlastním bydlením se v současné době děsně nadělá. Věřím, že celý hypotéční trh se skládá na PR, které všude prosazuje, že člověk musí bydlet ve vlastním :mrgreen: No tak nemusí.
S těmi dluhy, jde o to, jak to máte nastavené, zda splácíte a máte rozpočet napnutý do poslední koruny, pak asi těžko přihodíte další výdaj, když zkrátka není z čeho brát. Jako ono je vždycky kde trochu ušetřit, o tom žádná, ale pokud to jde naplánovat tak, aby se člověk nemusel celé těhotenství třeba stresovat aby kojil, protože umělá výživa by znamenala pořádnou díru do rozpočtu, tak je to zkrátka lepší. Ale pokud je splácení na dlouho a dlouho a dokážete ušetřit, tak to byste taky mohli čekat na správný čas do smrti.

Možná se pozná, kdy je ten pravý čas i podle toho, že jste sami schopni dospěle a sebekriticky zhodnotit svoji ekonomickou situaci a zda pojme snížení tvého příjmu a zároveň zvýšení výdajů dalším členem domácnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.2.13 19:55
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
@megi18 píše: …nebo až se prostě zaregistruješ na emiminu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.2.13 19:56

Příspěvek upraven 12.05.16 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.2.13 19:56
@megi18 píše:
Až uvidíš maminu s kočárkem, za kterým se budeš otáčet, až se začneš zastavovat u výloh s dětskými věcmi, až si začneš prohlížet časopisy s dětskou tématikou, až o tom prostě začneš přemýšlet víc, než nad čímkoli jiným…nebo až se prostě zaregistruješ na emiminu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Už asi nastal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6101
8.2.13 19:57
@LayLi píše:
@megi18 :P to je hezky receno…takze jsem jasna:-), ale co ty finance? Docela me to vrta v hlavicce
…z vlastní zkušenosti, kolem mě mamniny choděj na druhej chodník už rači :lol: :lol:
no s financema se musíte rozhodnout s mužským, v tom mi ti neporadíme, to musíte vědět vy, jestli to utáhnetenebo ne. a můžu se zeptat kolik vám je a na jak dlouho máte splácení? mi třeba máme splácená na 25 let a to kdybych měla čekat, tak porodím rovnou vnoučka vlastního :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
8.2.13 19:58

Která rodina dluhy nemá pokud dítě uživíte tak není co řešit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Splácíme barák, to je hodně velký dluh, takže budeme mít dluhy ještě dalších cca 26 let :(. kdyby jsme měli čekat, tak mít děti nikdy nebudeme ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@LayLi píše:

Finance - našetřeno aspoň tolik, abyste v případě ztráty příjmu partnera mohli ASPOŇ 3 měsíce v pohodě žít dát se zachováním životního standardu. Doporučuje se však na půl roku. Takže tam. A doporučuju až budeš mít odpracovaný nějaký dny (min. pro získání PPM) v práci. Osobně bych do toho dřív ASI nešla, ale těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6101
8.2.13 19:59
@Seizdra píše:
Už asi nastal :think:

sím tě, ty jsi ani neměla čas se dlouho rozhodovat, kdy je správná chvíle, otřít se o trenky a otěhotnět, to by se mi taky líbilo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
8.2.13 20:01

@Gladys prave ze splacet budem jeste dlouho ja nemam tolik dluhu jako pritel takze bych je mela mit do roka splaceny, ale pritel to ma tak jeste na 5let..jeste tedka k tomu setrime..takze by to mozna i slo.. :think: oba si moc prejeme miminko..ale resime tu financni cast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.2.13 20:03
@LayLi píše:
@Gladys prave ze splacet budem jeste dlouho ja nemam tolik dluhu jako pritel takze bych je mela mit do roka splaceny, ale pritel to ma tak jeste na 5let..jeste tedka k tomu setrime..takze by to mozna i slo.. :think: oba si moc prejeme miminko..ale resime tu financni cast

Tak bych to odložila ještě tak na 2-3 roky, až co nejvíc poplatíte a něco našetříte do začátku pak teprve se začít snažit ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí