Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky,
chci se zeptat. Malej měl neštovice, minulý týden v pátek to byly čtyři týdny, stroupky už nemá, ale zato má po těle dost flíčků, na zádech a bříšku nejvíc. Jsou to takové ty mapky, které zůstaly po odpadnutí stroupků. Bojím se aby to nebyly jizvičky a nezůstalo mu to. Je to normální? Má jich hodně.
Díky moc
@Nikolacek neboj, ono se to časem ztratí. U nás to trvalo cca další měsíc. ![]()
Uff, díky! Ale už jste asi normálně fungovali, ne? Chodili ven a tak?
@Nikolacek pokud už fakt nemá stroupky, tak normální režim - tedy bez nějakého extra lítání (cca 14 dní), bez chození na sluníčko).. Ale jinak fakt normálně. ![]()
@Nikolacek to chce čas, ale jinak dcerce se to úplně ztratilo až v létě když lítala po sluníčku
Syn má taky 3 týdny po a je celý flekatý a zjizvený. Měl puchýřky jakoby hlubší, než starší kluci, ti je měli ale tak před 7 lety. Neměli po týdnu nic, hned zahojení, kromě jedné na obličeji, kterou si rozškrábali. Adam si nerozškrábal nic a nejhorší jizvy má na zádech. Nějaký agresivnější virus asi. ![]()
Režim už nedodržujeme žádný, normálně mezi děti i na plavání můžeme.
@dianaa to měl syn takové krátery, dnes nenajdeš ani známku neštovic
Ahoj.Chci se zeptat.Jako děti jsme s bratrem neměli neštovice. Moje dcera je má asi 10 den a již zaschlé. Já zatím nic. Máme teď přijít do kontaktu s bratrem a já se bojím, že je můžu mít já už v sobe a prsknout je na něj…Od dcery už je nechytí, ale co já? Nebo jsem nebezpečná až když by se mi udělal první nalitý pupinek? ![]()
Bezva. Takže bych se s ním asi neměla vůbec potkat..A po jaké době už jsem v bezpečí
Po 2 týdnech?
Pokud je dostanes, nakazliva jsi az do zaschnuti posledniho stroupku, to jsou cca ty 2 tydny.