Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, já doufám taky. I když spíš až v září. Ale já se už těším. Pokud Jonáše ovšem vezmou do školky a nezůstanu doma ještě mnohem dýl. ........... Ale tak na hřiště můžeš i po práci. ![]()
Aladina píše:
No, já doufám taky. I když spíš až v září. Ale já se už těším. Pokud Jonáše ovšem vezmou do školky a nezůstanu doma ještě mnohem dýl. ........... Ale tak na hřiště můžeš i po práci.
Jo tak to jo…No já taky doufám, že jí vezmou..A budu dělat na směny ![]()
Budu ta co se na lidi mračí
![]()
Omlouvám se zakladatlce za mimo tematické poznamky .. ![]()
Též se omlouvám. Už nebudu psát mimo mísu.
LIZ-tu diskusi jsem četla. Nemrač se. ![]()
Lizbeth píše:
Mě docela překvapuje, že si lidé před svatbou neřeknou alespon výhledově , zda děti ano či ne a zda jim to vadí..Myslím, že přestože jste si to neřeli, tak se nemůže nikdo manželovi divit..Většina lidí ( samozřejmě né všichni) prostě děti mají, tudíž jeho postoj je lépe obhajitelný než tvůj..
Opravdu to chce prohovořit mezi vámi více do hloubky.
My jsme se o tom před svatbou bavili, ale prostě jsme si neřekli hned po svatbě budou, ani opak. On ví, že mám děti moc ráda- pracovně. Ale ke kočárkům se nehrnu. Po návštěvě jeho sestřenice, co má mimčo, jsme se o tom hodně bavili, to bylo před svatbou. Já jsem říkala, že bych to asi nezvládla a manža si mě jen přitáhl a dal pusu „Ále zvládla“, vždycky když protestuju, to „zamluví“
Aladina píše:
Sarus - A nechceš děti teď nebo vůbec? Jestli děti nechceš, asi by to měl manžel vědět.Já jsem děti chtěla a manžel to od začátku věděl. Byla to jedna z věcí, kvůli kterým bych nešla do vážného vztahu. Kdysi jsem chodila s někým, kdo měl v rodině vážnou dědičnou - smrtelnou nemoc. Děti mít radši nechtěl - i když je to genetická nemoc a jde eventuelně zjisit v prenatálním životě a člověk se podle ní může zařídit. Milovala jsem ho a i tak bych s ním byla. Jenže i tak bych dítě chtěla. Vlastní nebo adoptovat - to už jsou ale jiný úvahy.
Aladina, já nevím
Nechtěla jsem, teď nad tím uvažuju,ale jen kvůli manželovi, který má teď takové poznámky a příběhy od kolegů, atd.
Nakonec to vypadá, že chlap co chce děti dokáže být stejně nesnesitelný jako ženská co chce děti ![]()
Asi si vážně dejte pevný termín a pak hup na to..
Lizbeth píše:Aladina píše:
No, já doufám taky. I když spíš až v září. Ale já se už těším. Pokud Jonáše ovšem vezmou do školky a nezůstanu doma ještě mnohem dýl. ........... Ale tak na hřiště můžeš i po práci.Jo tak to jo…No já taky doufám, že jí vezmou..A budu dělat na směny
Omlouvám se zakladatlce za mimo tematické poznamky ..
Budu ta co se na lidi mračí
Ok, aspoň tu neřeším, jen svoje problémky ![]()
Lizbeth píše:
Nakonec to vypadá, že chlap co chce děti dokáže být stejně nesnesitelný jako ženská co chce děti
Asi si vážně dejte pevný termín a pak hup na to..
Já bych dokonce řekla, že je to prostě u nás nějak naruby ![]()
Kamarádka se se mnou včera rozčilovala, říkala, co ona by za to dala, kdyby manžel chtěl, těšil se plánoval co by s prckem dělal.A mě to zrovna vadí. Cítím se postavená před „hotovou“ věc. Vynadala mi za všechny, co mimčo chtějí a nejde to.
No bezva mi poradila ![]()
Samozřejmě jde ještě o to , jak by to šlo, je možné, že to takhle budem dál zkoušet dlouho. Podle toho, co tu čtu na diskuzích.
Fajn, teď mi ještě navrhněte termín, abych já si to mohla promyslet a manžel byl spokojený???
![]()
Zkoušela jsem, že bych zkusila ještě jednu VŠ, ale 3 roky prý už teda čekat nechce.
Pokud je hodně natěšenej, tak bych mu zkusila navrhnout alespon rok ( maximálně dva)..A pokud na to přistoupí, tak at slíbí, že se do té doby nebudete o tom bavit a mít připomínky a různé propovídky..Prostě klíííídek.
Když si ale myslíš, že by s tebou byl, i kdybys nechtěla děti - proč jste to pokaždý zamluvili? Tys mu neřekla: NECHCI.
V tom ti nikdo neporadí. Ale zas už jsi přišla na Emimino a chceš termín - takže já říkám od dovolené v srpnu. ![]()
jestli můžu, něco přidám…
jsem už stará rebeka (40), první děti jsem měla ve 24 a 25letech, první plánované, druhé plod lásky - náhoda, jsou od sebe rok a tři měsíce, byl to masakr, dvoje pleny, dva kočárky atd…za 4 roky jsem šla do práce si odpočinout…a pak postupem času jsem doháněla, co jsem si myslela, že jsem zameškala - VŠ 2X, kariéra, tituly, dobrý vedoucí flek, prachy..všechno super..pak se něco zlomilo a měla jsem pocit, že už tak nějak všechno mám, nic mě nečeká, nuda, pořád stereotyp. A přemýšlela jsem nad životem, zjistila jsem s větším odstupem - 15let, že čas, který jsem strávila s dětmi doma na MD, učila je všechno, co mámy učí, byl ten nejužitečnější a nejsmysluplnější. Ostatní je jen balast. A tak teď mám 9 měsíční mimino, je to báječné a do práce se mi vůbec nechce, užívám si to.
Jasně, že každý to má jinak, neporadím ti, třeba se všechno vyřeší tak nějak samo…každopádně hodně štěstí
Lizbeth píše:
Pokud je hodně natěšenej, tak bych mu zkusila navrhnout alespon rok ( maximálně dva)..A pokud na to přistoupí, tak at slíbí, že se do té doby nebudete o tom bavit a mít připomínky a různé propovídky..Prostě klíííídek.
O víkendu si o tom promluvíme. Zkusím navrhnout a uvidím.
Aladina píše:
Když si ale myslíš, že by s tebou byl, i kdybys nechtěla děti - proč jste to pokaždý zamluvili? Tys mu neřekla: NECHCI.
V tom ti nikdo neporadí. Ale zas už jsi přišla na Emimino a chceš termín - takže já říkám od dovolené v srpnu.
Aladina, já vůbec nevím, co by udělal, když bych řekla : NECHCI. Ale já to tak radikální nemám. Nechci říkat nikdy, jen si to teď neumím představit. A i když řeknu, že teď nechci, tak to zlehčuje. Bere to jako všichni, že po svatbě to následuje. Což je normální, ale já to asi normálně nemám
už se do toho zamotávám.
Aladina, jinak je mi jasné, že mi v tomhle nikdo úplně poradit nemůže. To si musíme vyřešit sami. Ale jsem moc ráda, že si tu můžu poslechnout názor vás ostatních, nezaujatých. Nemám o tom moc s kým mluvit, tak i to mi pomůže.
Četla jsem si i opačnou diskuzi, kdy žena chce dítě a muž ne.A myslím, že je to vždycky těžké, když se neshodnou. V tomhle se ale dělá blbě kompromis.
Zas kdyby mi to bylo úplně jedno, tak nejsem na e-miminu.
Příspěvek upraven 03.02.12 v 11:48