Kefírová buchta - daří se vám nadýchaná?

1188
10.2.20 19:12

Kefírová buchta - daří se vám nadýchaná?

Když upeču kefírovou buchtu, tak je vždycky „sražená“, prostě si po upečení sedne a je pak hodně hutná. Máte to stejně? A jestli se vám daří nadýchaná, tak jak na to?
Díky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9244
10.2.20 19:14

Neřeknu recept, z hlavy nevím… Ale mívám nadychanou.. Všem vždycky chutna

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
455
10.2.20 19:17

Já mám kefirovou buchtu krásně nadychanou, vláčnou… Peču ji z PL mouky, cukru, vajec, kakaa, oleje, jedlé sody a acidofilniho mléka…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1185
10.2.20 19:19

Obecně pro práci s pečícím práškem platí jednoduchá pravidla: všechny ingredience pokojové teploty (vyndávám aspoň hodinu předem), zvlášť promíchat suché ingredience a zvlášť mokré, mouku promíchanou s pečícím práškem přeosít a rychle zapracovat do těsta a koláč vkládat do řádně vyhřáté trouby (kontrolka mi zhasíná cca 10 minut předtím, než vložím koláč, nestačí, že jen zhasne).

A je jedno, jestli je kefírová nebo ne:)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14556
10.2.20 19:26

Já dávám do kefírové buchty jedlou sodu. A takové věci jako přesívat mouku fakt nikdy nedělám a mám jí nadýchanou krásně.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
104
10.2.20 19:35

Me se taky každá druhá kefírová zdrcne a to jsem jinak dobrá kuchařka, běžné peču dorty, makronky…zadna jiná mě to nedělá, jen tahle…mám pocit, že záleží na kefíru, nesmím zaměnit za podmáslí nebo acidofilní mléko…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14556
10.2.20 19:40

@Lenulaa já jí dělám právě jen z acidofilního mléka…nejsem teda žádná úžasná pekařka, tak to asi bude tím, že to všechno nasypu do mísy, zamíchám a dám do trouby :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1188
10.2.20 19:44

@demian Dělám vše, jak píšeš, akorát kefír nevyndávám z lednice předem a buchtu do trouby dávám hned po zhasnutí kontrolky. Takže tohle zkusím příště jinak. Díky za tip. Jsem zvědavá, jestli to bude mít nějaký vliv :-)
@Vercsi148 Ingredience mám stejné, jen místo jedlé sody používám bio kypřící prášek bez fosfátů. Ale že by to bylo tím… nevím nevím.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1188
10.2.20 19:46

@Lenulaa Používám kefír, ve žluté krabičce, myslím, že se jmenuje valašský nebo tak nějak. A sražená je vždy… používáš jedlou sodu nebo kypřící prášek?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13198
10.2.20 19:51

A jaký máš recept? ono hodně záleží, aby se spojily ty mokré (vyšlehaly) a pak ty suché ingredience. Už to mám vyzkoušené, když jsem se na to vyflákla a lila a sypala to do mísy jak se mi chtělo, byla z toho cihla, od té doby, co mám robota a vše šlehám a dám tomu čas, se mi to nestalo.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
217
10.2.20 20:02

Nesmíš použít holandské kakao, ale obyčejné, s holandským se srazí skoro na jistotu :). A pak taky nejprve smíchat suché, pak přidat tekuté a hned do trouby, nenechat to stát, aby ta soda s kakaem neměla šanci pracovat. Při zachování těchto dvou rad + dobře vyhřátá trouba a opatrná manipulace s upečeným a nekrájet horké by se to srazit nemělo ;). Jo a klasickou jedlou sodu, nedávala bych jiné prdopeče, max. klasický, protože tam je to opravdu hodně o té chemické reakci :). A šlehat netřeba, stačí jen důkladně promíchat vařečkou, aby nebyly žmolky. Kefír jedno značka. Zkus si to hodit do gůglu, najdeš tam vysvětlené, jak je to s tím kakaem, řešila jsem to loni totiž taky, dítě nechtělo jíst nic jiného a já to pořád vyhazovala jako sražené a nepoživatelné :mrgreen:.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
104
10.2.20 20:09
@pet p píše:
@Lenulaa Používám kefír, ve žluté krabičce, myslím, že se jmenuje valašský nebo tak nějak. A sražená je vždy… používáš jedlou sodu nebo kypřící prášek?

Zkoušela jsem to i to i kombinaci obojího…nevypozorovala jsem, že by to mělo vliv

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
104
10.2.20 20:10

Recept mám tento…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6079
10.2.20 20:50

Je to pro mě buchta rychlovka, se kterou není skoro žádná práce. Nemíchám zvlášť suché a mokré, všechno míchám v jedné míse, nešlehám. Používám acidofilní mléko, holandské kakao, polohrubou mouku, kypřící prášek atd.. Peču na 170st. C. Nechávám ji zchladnout při pokojové teplotě. Nesmí se krájet horká jako jiné třené buchty. Je nádherně nadýchaná. Nikdy se mi nezdrcla :nevim: Mám starší hrníčkový recept. U nás doma se po ní jen zapráší :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
217
10.2.20 20:53

@bartsch A dáváš sodu nebo prdopeč? Protože tu reakci s acidofilním mlékem a holandským kakaem dělá soda. Prdopeč funguje na trochu jiném principu. Mi třeba kefírová buchta s prdopečem nechutná, a když dám kombinaci soda + prdopeč, tak taky ne, já to tam cítím :nevim:.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama