Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Tunrida píše:
To je hlavně o tom, že si čteš složení potravin. Prostě sacharidů a v době redukce i tuků nejlépe minimum.
to je nejvetsi hovadina! pokud to neni preklep! tuku hodne! bilkovin pomalu pac z bilkovin si telo umi vyrobit glukozu, pokud vynecham sacharidy = musim je nahrdatit tuky!
@Camila79 píše:
Zajímalo by mně, jestli mate někdo zkušenosti s proteinovými náhražkami. Já držím Ketodietu 6 dní, piju 5× denně koktejl, ale balení mi brzy dojde. Dostala jsem totiž jen jedno balení od mamky na vyzkoušení, ona dietu taky drží. Ráda bych v tom pokračovala, ale bohužel nemám peníze na novou sadu. Může mi někdo doporučit konkrétního výrobce a dát nějakou radu? Velmi děkuji za odpověď
Když to napíšu hodně zjednodušeně, tak si kup maso, zeleninu, vejce, zkrátka cokoliv, kde nejsou sacharidy. Sacharidy se částečně nahrazují bílkovinami, ale ideální stav je přijímat energii pouze z tuků. Těch tuků by tam mělo být relativně dost, protože to jídlo musí dávat taky nějaký energetický smysl. Zjisti si svůj bazální metabolismus a podle aktivních či neaktivních dní to upravuj.
Poté jsou další a další složitější záležitosti, jako kde bude tvé tělo brát vitaminy, minerály, trávicí enzymy, stopové prvky, ochranné látky, atd.
@Ditakl
Ten chlebik znám a je moc dobry
a kdyz to takhle kombinujes i tak normálně pěkné hubnes? Ja pravé myslela, ze musim jen to jejich jídlo ![]()
@Camila79
No ja jsem ted letka po zdi.Dnes třetí den. Prvni dva dny OK a dnes to na me padlo-desnej hlad a potřeba neco kousat.Ty omelety jsou pro me za trest, to mi víc chutná ten koktejl.No a kdyz mam hlad velkej, dam si odmerku navíc. Pak jsem spokojena.Na chvilku
Ja se teda zatim nevazim, chci zkusit podle oblečeni. Doufam, ze to proste vydrzim:)
Pri keto diete neni vubec hlad!!! bacha na to co do sebe davate ![]()
@Myžulinka
A jaký jsou ty Nugetky? Me u toho Prodietixu trocha děsí obsah bíle mouky v některých výrobcích. A ty který jíš s čím? Jak dlouho jsi držela?
@Rossia
No kdyz jíš maso a tak, tak neni.Kdyz přejdes na koktejly, je to jiný. A je tam i psychologicky efekt-nic se nekouše:))
Ano - i jojo efekt, proc nejdes do normalni diety a kupujes chemicky jedy - drahy jak prase a nicis si tim zdravi atd atd…
Tak chemicky jedy…protein ji sportovci. Polivky jsou z proteinu a dochucene. Nektere věci jsou více chemické, beru, ale tak maso se taky nedá jist pořad. A na nějaké nastartování je to myslím dobre.
@anyna1 píše:
@Camila79
No ja jsem ted letka po zdi.Dnes třetí den. Prvni dva dny OK a dnes to na me padlo-desnej hlad a potřeba neco kousat.Ty omelety jsou pro me za trest, to mi víc chutná ten koktejl.No a kdyz mam hlad velkej, dam si odmerku navíc. Pak jsem spokojena.Na chvilkuJa se teda zatim nevazim, chci zkusit podle oblečeni. Doufam, ze to proste vydrzim:)
Já ti doporučím dát si do toho koktejlu 2 lžičky psyllia - indický jitrocel. Krásně tě to zasytí, dneska jsem na to přišla, že to zkusím a výsledek super! Krásně mně ten koktejl zasytil, před tím jsem cítila po chvíli hlad.
@Camila79
To je dobry nápad
ja teda psylium úplně nemusím (leda ho výpiju fakt rychle),ale zkusím to. Popripade jinou vlákninu:)to moc dekuju za radu ![]()
@Rossia píše:
Jo holka, to nevim, taky jsem se v tom topila ale v zasade k tomu nic nepotrebujes, sacharidy si vyctes na obalu, ja je nepocitala (max. ma byt 30g/d) pokud mas ketony = jsi v ketoze! ALE!!! to neznamena ze spalujes tuky! bohu zel je to nejaky slozity s tim hubnutim, ty keto diety koupeny maj malo tuku a malo kccal takze tim sice zhubnes ale jojo te nemine, je lepsi si to nastudovat a jist zdrave cerstvy, pokud umis pocitat kccal tak mas vyhoduja chtela blbejch 5 kg dolu a uz sem sla raci na lipo nez se s tim rozcilovat
Já taky chci jen 5, maximálně 7 kilo. Zkusím asi nějakého výživového poradce, aby mi něco ušil namíru, protože je to vážně věda a už se ztrácím v záplavě informací na netu a všude jinde ![]()
Koukněte na tyto recepty, jen si nejsem jistá jestli jsou všechny low carb, tak kdyžtak raději před přípravou ověřit. http://paleosnadno.cz/…yl/low-carb/
Jinak když kombinuji je to více jako druhá fáze a hubne se také jen možná pomaleji. V dalším příspěvku zkusím vložit foto mého jídelníčku na celý den jedu na celý den na poradu tak to mám hezky připravené. ![]()
Snídaně koktejl
svačina koktejl mám to namíchané v jednom
oběd salát + balkán + kuřecí maso
svačina večerní chlebík penam dva plátky, mezi máslo, sýr, polníček, kousek kuřecího z oběda,
večeře koktejl
Všechno dohromady to má 3891 Kj, 103g bílkovin, 43,3g tuků, 27,4g sacharidů a 22,1g vlákniny.
plus min 2,5l vody
@Camila79 píše:
Já taky chci jen 5, maximálně 7 kilo. Zkusím asi nějakého výživového poradce, aby mi něco ušil namíru, protože je to vážně věda a už se ztrácím v záplavě informací na netu a všude jinde
hmmmmmmmmmm, ale prosim te, durazne apeluju, jdi nekam na doporuceni, nejlepe do spitalu k doktoru, pac dnesni „vyz.por“ maj jen kurz a vedi uplny ho.no!!! abys pak neskoncila na aru se zlucnikem a nebo hur, dneska je kazdej odbornik po 3 dennim sezeni - najdi si nekoho s doktoratem…