Zkušenosti s Keto Diet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1512
4.6.15 20:40

@matiee Hele,ale koukala jsem do receptáře Ketodiet a máte tam třeba omeletu s rajčátky a mozzarelou(už jsem si ji párkrát dělala, úžasná věc),takže mozzarelu můžeš, já kupuji v Lídlu light, není tam skoro tuk a cukrů velmi málo, mléka tam je v druhém kroku deci, na tvaroh jsem se nedívala, ale dnes jsem psala do vaší poradny a ptala se na ten jogurt, co jsem zmiňovala, a napsali mi, že je velmi vhodný i pro druhý krok místo 1 jídla, takže taky můžeš mlsat :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
4.6.15 20:49

@variska Ahoj,motání hlavy je normální, navíc v těchto vedrech to chce opravdu velmi přidat v pitném režimu, já měla první 3 dny migrénu. A proč nejedeš celé podle Ketoaktiv? Mají ještě různé dezerty, koktejly ne, ale hned jedou v 1 jídle od začátku…
Já si prvně koupila vše od Ketofit, asi 14 dní držela jen je, pak jsem si začala přikupovat něco od Ketodiet a Ketoaktiv hlavně z důvodu změny chutí. Kaše od Fitu se nedají jíst :lol:.Za měsíc mě šlo cca 5 kg dolu, teď druhý už jen 2 kg, ale jsem hodně spokojená, sama bych to nezvládla. Mám pocit, že když jsem porovnávala složení všech těchto firem, Ketoaktiv měl nejméně všech živin(bílkovin, tuku i cukru),takže bych si tam to 1 jídlo za den asi dělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
4.6.15 21:06

@glorča taky jsem si teď dala kousek kuřete a cuketu místo koktejlu, nejedu to celé podle ketoaktiv, protože mi ty základní koktejly připadají zbytečně drahé, našla jsem si jeden s podobnými parametry a o víc než polovinu levnější, jenom k tomu budu zobat mulťák. jak se znám, tak se budu vážit každý den, četla jsem jednu diskuzi a tam nebylo vyjímkou zhubnout deset kilo za měsíc 8o, to mi připadá celkem nereálné…, prý záleží a metabolismu. Já potřebuji dát dolů 20kg, no mám ale strach jak se to podepíše na kůži…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
4.6.15 22:09

@variska Jo,jo, koktejly jsou drahé, ale Ketoaktiv je nemá, proto se ptám, proč chceš koktejl, když oni mají trošku jinou skladbu jdel. Ketodiet a Ketofit jsou založené hlavně na koktejlech. Ketoaktiv na svých jídlech, kde se střídá sladké jídlo se slaným(co jsem pochopila z jejich stránek),takže tam ani koktejl pít nemusíš. Na rychlost hubnutí má vliv hodně věcí, např. rychleji jdou kila dolů, pokud máš větší nadváhu, pár kilo jde hůř, samozřejmě i metabolismus hraje roli, pak také pravidelnost jídel, jíst opravdu nejpozději po 3 hodinách, hodně pít, a také to, když si začneš přilepšovat svým jídlem. Nejrychleji jsem hubla prvních 14 dní, kdy jsem držela striktně dietu, bez ničeho navíc, bez tyčinek, jen koktejl a omeleta, občas kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
4.6.15 22:18

@glorča Ono ty koktejly jsou super na rychlou přípravu, při dvou dětech a spoustě zájmů to určo ocením. Hlavně musím zvládnout vařit partnerovi a dětem, to jsou muka, když to nesmím jíst, snad to nebude tak těžké odolat, až si víc zvyknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.15 09:16

@variska ahoj dietářky:-)) Tak nevím jestli je to pro inspiraci, ale za 2,5 týdne mám 5,5 kg dole. No celou dobu jsem jen na koktejlech ketofit. někdy okurka, asi čtyřikrát polévka- pouze vařená brokolice, řapík. celer, cuketa rozmixuji, osolím, pepř a mám super polévku.
Dneska ale slavím v práci narozeniny, to si vždycky vzájemně vaříme…takže dneska hřeším určitě :oops: a pak v neděli druhé kolo oslavy s rodinou, ale přála jsem si trenažer, tak začnu také s pohybem…papá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
6.6.15 23:10

@glorča Ahoj Glorčo… tak jsem ochutnala tu polévku.. musim uznat, že je hnusná :-)… koktejl mi chutná i bez tablet, ale jak mam rajskou polévku ráda, tohle mi nešlo přes jazyk… asi neam ani těch 5 porcí jako ty… leda jí zkusim nějak přilepšit. Každopádně děkuju, alespoň vím co neee. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
7.6.15 08:14

@30jitka Ahoj,jo jo, já říkala, že se nedá :lol:!Polévky je lepší si dělat svoje, ale třeba česneková jde pozřít(od Ketofit),pak mám cibulačku od Diet, ta jde taky. A co kaše, už jsi zkusila? Já dala těch 5 porcí rajské jen kvůli tomu, že mě bylo líto peněz, ale 5 porce už letěla po 3 lžících do WC :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
7.6.15 09:17

@glorča Na kaši se chystám dnes :-),tak pak napíšu… třeba bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
7.6.15 12:57

Ahoj holky, tak s dietou zdárně pokračuji, ale pořád je to mazec odolávat tomu pokušení při vaření a krmení dítěte. Koktejl mi taky slušně leze krkem, stále mám hlad, ale motivace je velká, prostě vydržím. Teď jsem mrkla na váze na procento mého tuku v těle - 35,4 no fůůůůůj… Jinak na jednom jídle jsem si fakt pochutnala - žampionová omeleta od ketoaktiv a v tom podušené kousky cukety a žampionu s kořením na čínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
8.6.15 07:28

Dobré ráno holky,
tak takhle dieta je zázrak…a na mě sedí jak ulitá. Za 3 týdny mám dole 7,3kg :dance: :dance:
Potřebuju ještě dát dolů tak 7kg určitě. Tak jsem se rozhodla si dát první fázi ještě tento týden. Protože mám strach, že v druhé fázi už bych dolů tolik nedala. I mi to v té aplikaci špatně počítali. Spočítali mi ideální váhu asi o 4kg vyšší než chci mít já. A vím, že s 69 kg, které mi tam uvedli oni, bych se fakt necítila ještě dobře, to je dost na mých 167cm si myslím. Bude mi stačit těch 65kg, ale kdyby bylo 63, tak se zlobit nebudu :)
Každopádně jsem nadšená. Chutě mě chytají jen občas, ale dá se to zvládnout. Nejlepší je jít něco dělat, ať se zaměstnám. Motivaci mám velikou, takže musím držet.
@variska tak nepij jen koktejli… Já měla ze začátku taky takovou představu, že nejvíc shubnu jen na koktejlech a chtěla jsem pít jen ty, ale to by se nadalo. Takže jím všechno.. kaše, omelety, tyčinky + koktejly a váha jde dolů suprově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
8.6.15 15:22

@areca Gratuluji, já chci taky :lol: Ale jo, mám jednu tyčku a polévku nebo omeletu každý den, dneska už je to trochu lepší, asi si zvykám, byla jsem si zaběhat, no to byl mazec, absolutně bez energie, kažý krok mučení - ale ten pocit, že spaluju špeky, ten byl super :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
9.6.15 11:14

Ahoj holky, tak se hlásím s Vámi do ketózy :) Nedavno jsem tu psala že o tom přemýšlím. Složila jsem před 14ti dny státnice a někdy během tohoto týdne / nejpozději v pondělí chci začít držet ketózu :) :)
Hodně jsem se o tom bavila s kamarádkou, která držela před pár lety Ketodiet a zhubla asi 16kg, dneska to drží znovu (po dětech zase něco nabrala) a dokázala dát dolů už 10kg a to za pomocí proteinu.
Poradila mi koupit protein od zn. Myprotein neochucený - jde o tento: odkaz
K tomu mám ještě ten samý příchuť cookies/cream, pak mám dva přeslazené Prom-in Essentials (vanilka a pistácie) - ty jsou šíleně sladké a tak jsem je doteď nepila a plánuji si je míchat třeba 1:1 s tím neochuceným. Pak mám ještě zbyteček čoko-proteinu. No a k tomu Flavdrops - to jsou kapičky ze sukralozy, které mají různé příchutě - musím doporučit, cca za 145,– a když je člověk na sachrech a třeba to kapne do ranní ovesné kaše - to je luxus! Osobně mám toffe (nejlepší), jahodu, malinu a čokoládu.
K proteinu jsem pořídila vlákninu (lžičku do každého koktejlu) a vitamíny (Nexgen pro - jedny z nejlepších na trhu).
Dnes bych si chtěla zajít koupit/objednat papírky do lékárny.

Teď otázka... máte někdo zkušenost s tím zda záleží jen na tom ketóza ano/ne a nebo i na tom co se jí?
Mám známou která pije jen koktejly (ten protein co jsem psala) - má dole 10kg
Pak mam známkou která drží ketózu bez koktejlu - ta prostě papá k snídani vejce a slaninu, k obědu krkovici a okurku atd… a ta zhubla tedy drobet méně, ale v pase dala dolů určitě přes 10cm.

Já bych ráda držela tak, že pojedu víceméně protein/koktejl a třeba 2-3× do týdne si dám při grilování zeleninu s flákotou masa nebo třeba grilovaný hermelínek - prostě jídlo, které mě v ketóze v pohodě udrží. Držíte to tak někdo?

No a jinak abych se taky pochlubila: Jsem mladá holka, která si oddělala díky stresu (který jsem si sama vytvořila) okolo studia vysoké štítnou žlázu a díky stresu i přes zdravou stravu jsem přibrala za 5 let z 68kg na nynějších 99,2kg, které jsem navážila dneska ráno. Je to vždy půl roku nic, jím zdravě a nehubnu…pak přijde zkouškové a já během 14ti dní naberu 6-8kg aniž bych změnila životosprávu…a pak zas nanovo.. jsem zoufalá..propaguju zdravý životní styl kudy chodím, a tak o této dietě nechci nic moc říkat okolí. Já sama vím, že není nezdravá, protože ketóza je prostě vedecký fakt, ale lidi by tomu těžko rozuměly..vysvětlila jsem to jen přítelovi a mamce a to mi stačí :) Takže o případné strasti a radosti s ketózou bych se ráda podělila s Vámi :)

A poslední věc…hrozně se bojím začít a odkládám to.. vím, že mi asi bude první dny hodně blbě (ze zkušenosti když jsem třeba zkoušela mít sachry jen k snídani mi už při odpolední svačině bylo zle)… a tak to v hlavě pořád odkládám a bojím se začít :( Jak bylo Vám?

@Masařka1980 Ahoj, já budu držet s proteinem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
9.6.15 12:29

Terkams - Trošku jsi smotala víc věcí ohledně svých známých, předpokládám, že ta druhá známá se stravuje stylem Paleo nebo dle Atkinsonovy diety. tam by seděly ty mastné věci.
Ketóza je to, co v těle probíhá při držení proteinové diety, ne dieta, ta je proteinová nebo ketonová. Pokud chceš držet proteinovou dietu a hubnout pokud možno z tukových zásob, je ketóza nutnost. Pokud se z ní špatným kombinováním jídel vyhodíš, držíš „jen“ dietu a dolů jde hlavně to, co nemá, tuky až v poslední fázi, nehledě na to, že pokud jsi v ketóze, nemáš pociťovat hlad…

Se zdravotními problémy se štítnou žlázou bys měla být pod kontrolou a ne si to dávkovat sama.

Grilované maso se do proteinové diety taky hodí jen některé, hermelín třeba vůbec, asi by to chtělo lépe nastudovat nebo se prostě jen zdravěji stravovat a nekombinovat to s proteinovým koktejlem, zvlášť typem, který není určený pro kompletní náhradu stravy. Tak, jak jsi to popsala, se mi to nějak nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
9.6.15 13:03

Mam dvě známé.
Jedna dodržuje ketózu (ano, ten stav kdy tělo jede na ketony) pomocí proteinového nápoje a vlákniny a multiminerálním vitamínovým komplexem, druhá pomocí jezení pouze proteinů a tuků. Obě hubnou, ta co pije jen protein rychleji, ta co jí jen běžné potraviny trochu pomaleji.

Pokud vím, tak při opravdové ketóze (té vědecky podložené) člověk má jíst proteiny (maso, tvrdé sýry) a tuky (zdravé, ale i ty nezdravé) - to, co je sebráno ze sacharidů, musí být dorovnáno právě těmi tuky, protože proteiny nelze. Každý máme nějakou rozumnou mez gramů bílkovin na kg váhy (myslím že rozumné je max 1,2-1,5g na 1kg váhy) a zbytek do bazálního metabolismu prostě chtě nechtě musí jít z tuků (nebo apsoň částečně). Jestliže 1g bílkovin má 16,7kj, tak pokud budu mít 100g a jíst 1,25g bílkovin na 1kg váhy, tak to je 125g bílkovin a to je pouze okolo 2000Kj, kdežto můj bazál bude někde okolo 6500Kj. Kde tedy vezmu aspoň další 3000Kj? Z tuků - pokud sním aspoň 80g tuků, tak do sebe dostanu 3000Kj a díky tomu nebudu podvyživená.
Podle mě pokud se z ketogenní diety vypustí tuky (což mi přijde že navrhuješ), tak jde jen o podvýživu, nebo ne?
Proteinová dieta je dle mého názoru jezení pouze proteinů a vyřazení tuků i sacharidů.

A proč hermelín ne? Co je na jeho hodnotách zlého? Na velké balení 120g má 20g bílkovin, 28g tuků a 0,5g sacharidů. Podle mě tohle je do ketogenní diety naprosto v pořádku a z ketózy mě to zaručeně nedostane.)

Zdravě se stravuji už léta, vím toho o jídle celkem dost, ale díky omezením které plynu ze špatné ŠŽ mi zdravou stravou doteď hubnout nešlo.

Dle zkoumání složení všech těchto koktejlů a proteinů mi přijde, že „koktej určený pro kompletní náhradu stravy“ je jen reklamí tah, na kterém se vydělává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková