Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Terkams, mě nesedí míchání Atkinse, Paleo a proteinových diet
Každé je to založené na trošku jiném přístupu a každé má své výhody a nevýhody. Stejně tak bys mohla započítávat Sacharidové vlny, tam jsou taky období ketózy.
A když vezmu v potaz mé vlastní dlouholeté zkušenosti s hubnutím, stravováním, cvičením a dietami, radila bych ti - nech sestavit rozumný jídelníček někoho jiného, sama s tím bojuješ, jak píšeš, už dlouho a výsledky nejsou. Obzvlášť v té kombinaci se štítnou žlázou bych do toho sama nešla už z principu. Nicméně ti přeju hodně štěstí.
@matiee Tak já nevím, ale podle mě jde o ketogenní dietu.
Např tu článek
Jinak, měla jsem několik jídelníčků, ten poslední od opravdového profíka - opravdusuper jídelníček, sacharidů tak akorát, i večer, jen zdravé tuky a přiměřeně bílkovin, rozhodně nic pod bazál (okolo 7500kj denně) Opravdu jsem ho držela na 100% ale úbytek nebyl žádný.. ale fakt nechci rozebírat co bylo předtím. Sama jsem zastánce zdravého životního stylu, ale v kombinaci s hormony u mě prostě nefunguje na hubnutí…jen proto, že jsem student a nemám na to platit 6,5tisíce za měsíc za kupované ketovýrobky přece neznamená, že nemohu do ketózy vstoupit a udržovat si ji i bez toho, princip je stále stejný.
@Terkams podobný pocit jsem z toho měla/mám taky. Když jsem koukala na ketodiet, tak mi to vychází při 5 jídlech/dietách na nějakých 2000kj za den
(sáček má kolem 27-28g, cca 1400kj na 100g prášku, tuku kolem 3-4g na 100g - v dávce tedy cca 1g). Po 2.porodu mi váha nejde vůbec dolu, i když jsem cvičila Jillian a zapisovala si jídelníček na STOBu. Teď jsem se v tom trochu ztratila, protože nevím co dál. Ketodieta mi přijde brutus, když navýším tuky, tak otázka, jestli nějaké hubnout budu..líbí se mi paleo, ale tam jsem právě četla, jak kolikrát ubývá prý svalová hmota. Takže jsem to tak nějak nakombinovala - hodně stáhla sacharidy (jen trochu dopoledne), přidala bílkoviny a protein, dost zeleniny a zdravé tuky. Mám to kolem 6000kj a co to udělá kdo ví. Štítnou žlázu mám taky špatnou, ale když je kompenzovaná, tak si nemyslím, že by to mělo úplně zásadní vliv
po prvním porodu mi to šlo dobře a špatnou jsem jí měla už několik let předtím. U sebe mám podezření na PCOS, že v tom má prsty a mám prostě hodně špatný metabolismus ![]()
@jowana Já myslím, že právě ten podvědomý strach z tuků je u tohodle typu stravování špatný. Je třeba přijmout, že když vyřadím sacharidy komplet, tak ty tuky je musí trochu zastoupit. Nejde to nahradit bílkovinama, to je tak na oddělání zdraví. Já bych se tuků zas tolik nebála. Koukala jsem na jídelníčky pravé ketogenní ditey co předepisují lékaři dětem s epilepsií třeba a to je mazec - kus špeku, smetana k svačině..
Nějakej hermelínek je oproti tomu dietní ![]()
BTW. Nemyslím že za to může uplně tak štítná žláza, ale stres…štítná žláza se mi pokazila kvůli stresu…stresuju se sama, protože jsem pitomá (stresovala jsem se hlavně lvůli VŠ, kterou jsem před 14ti dny dodělala, takže doufám, že bude teĎ lépe
)
@Terkams nevím tedy kolik cukru má hermelín, ale smetana není zrovna ideální.. Ta má cukru dost. A pokud si das ještě nejakej bilej jogurt, nebo něco jiného s obsahem cukru, neverim ze te to nevyhodí z ketozy. Mam to vypozorovany od sebe. Takže pokud chceš frcet v ketoze, souhlasim spis s holkama. Hermelín, smetanu, či jine podobne hříchy ne
Nebo se pak stravovat formou sacharidovych vln.. ![]()
Hermelín má minimum sacharidů. já bych se ho nebála. stejně tak bych se nebála sýrů, ale smetanu určitě ne. taky záleží v jaký fázi. v první bych to vůbec nedávala
@viccca Smetanu jsem uvedla jako to, co dávají doktoři v tomhle stravování… jako ne že ti piju k svačině
I tak, smetana (33%) má ve 100ml jen tak pro info něco málo přes 3g sacharidů
Já právě nevím kolik z vás drží prostě tu Ketodietu (kupovanou) a nebo je v ketóze díky stravě - jezení tuků a bílkovin. Proto sem psala, jestli najdu někoho kdo to tak dělá. A psala jsem asi o příspěvek výš makronutrienty hermelínu, má 0,5g sacharidů na 120g
A o jogurtu mluvil kdo? Mluvila jsem o mase případně tvrdých sýrech či hermelínu (to co nemá sacharidy) se zeleninou.
Ketóza je o tom, že nejíš sacharidy, ale to že nejíš sacharidy se musí odrazit i v příjmu tuků (musí být vyšší).
@glorča Tedy ty jsi mi dala
… zlaaaaatý koktejly. Já zkusila tu kaši…no nedávam třeba ani vločkovou a jedinou kterou jsem kdy pozřela je bramborová a krupicová
…Ale díky, alespoň vím, že si vystačím s koktejlama… ty mi cutnají.:-)
Jinak zatim jsem v tom 4 dni, tak uvidim, nějak mi to moc nejde zkloubit z prací, ale snaha je, tak snad nějaký výsledky budou ![]()
Ahoj ženský…tak zase po týdnu se hlásím…v ketóze se držím už 15.den (teda 15 dní od začátku diety, ketóza nastoupila tak 3.den tuším)… dole mám cca 5,5 kg, v pase asi 4 cm…v neděli mě teda skolil nějakej střevní moribundus, takže jsem nebyla schopná pozřít absolutně nic…v pondělí jsem do sebe dostala tři dávky proteinu, aspoň že tak…a dneska už klasika 5 jídel…
@Terkams já teda piju taky protein…neochuceý a mám ochucovací tablety z Ketofitu…denně si dávám multivitamín plus navíc někdy B, někdy zinek, vlákninu v podobě psylia, piju magneisii neochucenou…takže myslím, že to mám pokrytý…nechtělo se mi fakt dávat 1500 za 1 kg jejich proteinu, já koupila asi za 800 2,5 kg… jinak koktejl doplňuju kašema, tyčinkama, omeletama a nějakou tou zeleninou…teď po té střevní se snažím být důsledná a nehřešit, ale těch prvních 14 dní jsem jedla různý šunky, hermelínky, sýry, vajíčka, občas maso a z ketózy mě to ani jednou nevyhodilo, měřím se každej den, někdy i dvakrát…v pátek jsem dokonce slupla i dvě jahody a pár borůvek a taky v pohodě…momentálně mi končí MS, takže jsem ráda, že jsem ty chutě nějak ukočírovala…
Jo a keště piju každej den bylinkovej čaj na ledviny, ptž na tolik bílkovin fakt nejsou zvyklý…
Jo a taky jsem si pekla buchtu…tvaroh, vejce, ochucovací tablety…posypala jsem to trichu chia semínkama (málo sachrů a zdravý to je jako sviňa)…a udělala jsem na to i želetinu…a jedla jsem to třeba k snídaní i večer a opět s ketózou to fakt nic neudělala…
Jako sladidlo používám kapky Candys (kupuju v lékárně, je to sukralóza)…piju někdy i dvě kafe s mlíkem denně a opět ketóza stále běží…
Takže to, co píšeš, je dle mě reálný…ketózu jde dodržovat klidně i bez těch hotových jídel, který jsou řekněme si na rovinu, určitě nacpaný chemickýma srajdama
a navíc drahý jak ludra…ale jako rychlá večeře, sváča jsou zase k nezaplacení, to uznávám…
Já jsem začala s váhou 87,5 kg a dneska jsem měla 82…mám jen 165 cm, takže kulička…možná, že kdybych fakt jela striktně jen na koktejlech nebo proteinových jídlech, byl by úbytek větší, ale i tak si myslím, že super…zdravou stravou a cvičením bych tohodle dosáhla za jednou takovou dobu…
před 2 lety jsem hubla, dala jsem dolu 14 kg, ale pak to nabrala potom, co jsem přestala pravidelně cvičit a hlídat se…za první měsíc jsem tenkrát dala dolů 4,5 kg a to bylo maximum, pak už to šlo tak po 2 kg maximáůně, někdy ani to ne…
mě žene kupředu vidina dovolené…jdeme v červenci do Chorvatska (za nměsíc) a jelikož jedeme společně s 4 dalšíma rodinama, tak nechci být na pláži jak vorvaň, tak snad ještě dolů něco dám…
![]()
a tahle dietka mi vyhovuje…do Chorvatska si určitě nějaký výrobky povezu, i když úplně striktní tam být nehodlám…ale pak nebudu mít problém se k tomu zase vrátit na nějaký čas a zase třeba něco zhubnout…chutná mi to a hlavně vidím výsledky…dneska jsem oblíkla kalhoty, který jsem před 2 týdny přes zadek nenatáhla, natož je dopla…
jo a začátku se neboj…já ani hlad nějak neměla, bolesti hlavy vůbec…byla jsem prostě odhodlaná a v pohodě to zvládla…chutě zvládám a když potřebuju něco ochutnat, ptž vařit doma dalším 4 lidem fakt někdy musím, tak to pak vyplivnu…a v pohodě…
tak s chutí do toho
![]()
Ahoj holky tak první týden za mnou a 2,5kg dole
, jinak podle váhy mi svaly zůstavají a špeky se rozpouštějí ![]()
@Masařka1980 Ahoj tak ty vlastně dodržuješ takovou tu druhou fázi diety. Aspoň se nemusíš tak trápit
Já když už jsem se hecla, tak vydržím v té první co to půjde, ale už se těším na nějaké to masíčko nebo syreček ![]()
@variska ahoj… no, po té střevní se teď snažím jet fakt jen na keto jídlech plus zelenině, uvidím, jak dlouho mi to vydrží…jinak první dva týdny jsem si občas dala nějaký to vejce, maso atd…ale hubnu i tak a myslím, že rychlost tak akorát…
mně do toho totiž strašně vlízají furt nějaký akce, narozeniny, grilovačky
…a o ketodietě ví jen manžel a naši a ségra, jinak nikdo…kamarádky ví, že držím dietu, že se hlídám, ale jakou, to jsem neříkala…ani širší rodině…takže aspoň na těch oslavách si dám maso a zeleninu, ať tam nepiju koktejly, na který by se hned někdo vyptával
…teď by do soboty nemělo být nic, ale v sobotu zase oslava a pečený prasátko, takže tam si asi taky dám…
ale zas tak dramaticky to neřeším…v ketóze jsem, hubnu a to mi ke spokojenosti stačí…jinak já jsem strašně na sladký, na oplatky a hlavně na pečený doma věci - bábovky, řezy, zákusky - peču moc ráda, baví mě to a bohužel i konzumace mě hodně dobře jde
…ale teď jsem fakt ráda, že ty oslavy zvládám bez toho sladkýho, že si fakt dort nedám a když to je opravdu k nevydržení, tak si kousnu, požmoulám v puse a vyplivnu
…šílený, já vím, ale mně to pomůže a dietě neublíží…
Ahoj Holky, tak dneska je to druhý den co se snažím vlézt do ketózy. Včera jsem měla 99,2kg. Dneska ráno 96,5kg - nechápu, asi odešlo hodně vody?? Jinak tedy ketóza trošku zabarvená je, ale nejsem v ní ještě podle mě. Včera odpo mě začla bolet hlava a žaludek jsem měla na vodě z té tekuté stravy, takže jsem si dala pak večer zapečený lilek s mozarelou a hned bylo fajn. Dneska ještě to samé, hlava bolí trošinku a žaludek mám zase na vodě..doufám, že až se přepnu do ketózy, tak tohle zmizí
Jinak se ale cítím dobře ![]()
@Masařka1980 Díky za info. Já koupila 5kg za 2000,– (vystačí na 6týdnů kdybych ho pila 5× denně což asi nebudu) a vždy si dám třeba 20g neochuceného a 5g ochuceného a stačí mi to. Jinak dneska tedy druhý den, ketóza už je lehce růžová ale asi v ní ještě nejsem. Včera jsem snídala 4 vejce + slanina, pak proteiny, a večer jsem měla lilek zapečený s mozarelou, oliv olejem a luxus. Odpoledne bolehlav. Dneska jsem snídala protein + okurku a plátek sýra a plátek slaniny a pak zase proteiny, teď si půjdu udělat zase ten lilek a večer buďto už jen protein, nebo pokud bude nutnost tak kuřecí maso
Hlava mě stále lehce bolí a žaludek zas na vodě.
Jinak k proteinu dávám 1lžičku vlákniny, denně pak nexgen vitamíny a taky jsem si včera koupila magnézii na doplnění minerálů - a opravdu mi to na bolehlav pomohlo.
Koukala jsem že jahody moc cukru v sobě nemají.) Jen 6,5g na 100g to je jak nic, to má lilek víc ![]()
Teď ze začátku se budu držet toho že si dám tak 2× teplá jídla denně (maso/sýr + zelenina) a zbytek koktejly.
Ježiš ale teď jsi mi udělala chutě!! Já miluju tvarožník - vždy sem to pekla - 2× tvarohy, vejce a ochutit ovocem a na to posypku z ovesných vloček a kakaa…dalo by se to upravit dát jen tvaroh, vejce ochutit flavdrops a jíst takhle - luxus!! Díky za tip!!!
Podle mě n té grilovačce třeba kuřecí masko se zeleninou nemůže absolutně ublížit, a zobat nějaké sýry a tak a pohoda
I proto jsem nechtěla jít do toho uplně striktně…před pár dny jsem udělala titul a všichni furt chtěj grilovačky a tak, takže mě to nebude tak trápit
když bych zvládla do konce léta z 99kg udělat 90kg, tak budu ten nejvíc happy člověk.
A prasátko si v klidu dej!! To tě rozhodně z ketózy nedostane.)
No a už jsem zjistila jak je to s příjmem tuků na této dietě ![]()
kalkulačka ketodiety
Pokud budeš jíst přiměřeně bílkovin a minimum tuků (třeba 30g) tak budeš hubnout velmi rychle (to je to, co drží holky s Ketodiet) a pokud ten deficit nenecháš tak velký a budeš jíst aspoň třeba 60-70g tuků denně, tak to půjde trošku pomaleji ale nebude to pro tělo tak náročné a bude lehčí si to pak udržet
![]()
Na té kalkulačce je to vidět krásně…vypočítá to množství tuků pro různé „rychlosti hubnutí“
@Terkams to ti asi blbne váha ![]()
@Masařka1980 já njsem mlsoun, ae strašně ráda si dávám dobré věci různé kuchyně, dobré sýry, uzeniny, postě gurmán
, takže teď mi to fakt neskutečně trhá žíly
, ale vím že musím shodit rychle, jinak jím zdravě, hodně sportuji, váhu už mám pár let taky stejnou (bývalo to horší), tak snad nebudu mít problém s udržením váhy. Já prostě nevydržím mít dlouho diety, i minule jsem shodila tak, že jsem prostě skoro nejedla a za da měsíce bylo 15kilo fuč. No tak teď už to chci doklepnout k dokonalosti a mít 55-58kg na 172cm. S touhle váhou jsem vypadala fakt dobře, než jsem měla úraz a vypapkala jsem se