Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
s přítelem jsme se domluvili na svatbě a mám si vybrat prstýnek. Našla jsem fakt hezký na Klenota ale nikdy jsem šperky nekupovala, natož šperk s drahým kamenem.
Máte s tímto obchodem někdo zkušenosti? Jsou šperky kvalitní? Kupovali jste tam někdo zásnubní/snubní prsteny nebo jiné šperky? Byli jste spokojení jak se špěrkem, tak se servisem?
Koukám na prsten se safírem a diamanty, i když je mi jasné že safír je pravděpodobně umělý a ne přírodní, ale to mi asi neva.
Kdyžtak bych si tam k tomu koupila i snubní, jednoduchý kroužek z bílého zlata. Chlap bude mít snubák titanový, tak ten budeme asi pořizovat jinde.
Není to malý výdaj, tak bych ráda nějaké zkušenosti s obchodem, než tam utratím tolik peněz.
@Gracetheworld píše:
Ahoj,s přítelem jsme se domluvili na svatbě a mám si vybrat prstýnek. Našla jsem fakt hezký na Klenota ale nikdy jsem šperky nekupovala, natož šperk s drahým kamenem.
Máte s tímto obchodem někdo zkušenosti? Jsou šperky kvalitní? Kupovali jste tam někdo zásnubní/snubní prsteny nebo jiné šperky? Byli jste spokojení jak se špěrkem, tak se servisem?Koukám na prsten se safírem a diamanty, i když je mi jasné že safír je pravděpodobně umělý a ne přírodní, ale to mi asi neva.
Není to malý výdaj, tak bych ráda nějaké zkušenosti s obchodem, než tam utratím tolik peněz.
Kdyžtak bych si tam k tomu koupila i snubní, jednoduchý kroužek z bílého zlata. Chlap bude mít snubák titanový, tak ten budeme asi pořizovat jinde.
Ahoj, přesně pro tyhle otázky je tady Heureka. Mrkni: https://obchody.heureka.cz/…enze/overene ![]()
Kupovala jsem několikrát jako dárky a i jsem sama šperky s brilianty odtud dostala. Naposledy tak 4 roky zpět, pozdější zkušenost nemám.
Naprostá spokojenost se zbožím i se službami.
Vřele doporučuji.
Hlavní je objednat se do klenotnictví na schůzku a vše vyzkoušet.
@yakuba píše:
Ahoj, přesně pro tyhle otázky je tady Heureka. Mrkni: https://obchody.heureka.cz/…enze/overene
Ahoj, na Heureku jsem samozřejmě koukala, jen jsem doufala že tu někdo bude mít zkušenost třeba se servisem a tak, ne jen strohé „obchod je OK“.
@Gracetheworld Ok, rozumím. Tak snad se tu sejde víc zkušeností. ![]()
@divine woman píše:
Vřele doporučuji.Hlavní je objednat se do klenotnictví na schůzku a vše vyzkoušet.
Ahoj, díky za doporučení. Jsem z Prahy, tak tam určitě zajdu. Váhám mezi dvěma prsteny a chci si je zkusit jak budou vypadat na mé ruce, jsou skoro stejné, jen velikost kamínku se liší.
Mají tam skladem vše co na eshopu?
@Gracetheworld Nejdřív si pořádně prostuduj stránky, co se ti líbí. Pak zavolej do obchodu a sjednej si schůzku, zeptají se tě, co si představuješ a budou to mít připravené. Bohužel, všechno nemají na skladě, ale většinu ano. Obsluha je velmi ochotná a milá. Nechali mě vyzkoušet úplně vše, na co jsem si vzpomněla
i ty nejdražší kousky. Nakonec jsem si vybrala prsten, který na skladě neměli, tak jsem ho zkoušela s jiným kamenem. Vyrobili ho do 3 týdnů a jsem moc spokojená. Je fakt důležité vidět, jak prstýnek vypadá na ruce. Já původně chtěla trochu jiný, ale ty fotky trochu matou a záleží na velikosti prstýnku a tloušťce prstu.
Bohužel moje zkušenost není z těch nejlepších.
Měla jsem vybranou kombinaci zásnubního a snubního prstýnku, přičemž ten snubní byl již velmi tenký obyčejný kroužek na to, aby na ni mohla být nějaká rytina. I proto jsme se dohodli, že necháme napsat text na ten zásnubní, na kterém zároveň byly i kamínky, a protože by případná úprava velikosti nebo výměna v kombinaci kamínek+rytina byla nemožná, osobně jsem se v obchodě stavila vybrat velikost.
A velikost jsme s paní vybrali, paní mi napsala typ i vybranou velikost na papírek. Na můj dotaz, zda se jedná opravdu o velikost 50, protože jsem měla dojem, že když mi prstýnek, který mi seděl, podávala, říkala velikost něco přes 40 (mám tenké prsty) - tak jsem byla ujištěna, že je to rozhodně velikost 50. Paní jsem věřila.
A přítel tedy dle popisku na papíru objednal a prstýnek schoval na vhodnější dobu.
A když mi jej nasadil, bylo to překvapení, že je prstýnek veliký, nesedí mi, je mi volný i přes kloub a můžu jej nasadit leda tak na prostředník. Tak to veliký prstýnek bych si rozhodně nikdy nevybrala.
Celý postoj Klenoty k situaci mě velice zklamal, jelikož odmítají celou situaci řešit, protože úprava velikosti ani výměna není možná. A navíc jsem prý byla informována o tom, že pokud se na prstýnek udělá rytina, je to výrobek na míru, který už nelze vrátit - ano, toto jsem samozřejmě věděla, i proto jsem jela osobně velikost vyzkoušet. Na to, že ale situace opravdu nebyla zaviněná mnou, absolutně nereaguji, protože to nemám jak dokázat, že mi to tak to paní na papírek opravdu napsala.
A navíc jsem se ozvala se zpožděním pár (5) měsíců a prstýnek jsem prý tady určitě nosila (Ač jsem se bránila, že jsem ho dostala teď a proto se ozývám až nyní, ani žádné známky nošení není vidět nejsou.)
Celá situace je tady pro mě evidentně bezvýchodná… Jsem z toho naštvaná.
Prstýnek jinak ale opravdu nádherný, to musím uznat.
Takže až budete vybírat velikost, tak prosím dejte opravdu pozor na to vzdávám paní píše správnou velikost. Zvláš pokud budete chtít rytinu. Ať se vám nestane jako mě, že budete mít nádherný prstýnek, který nemůžete nosit.