Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
no já fakt nevím.člověk aby se dnes bál kde čeho.ten pneumokok mi mudr.řekla,když byla linda malá,že je pro ni celkem zbytečná zátěž.že na tak malé dítě až moc zdravá ![]()
do školky chodí dva roky a z toho byla jen 3× na ATB.a to jen proto,že jí kašel jde rovnou na průdušky.
nikdo mi to nechce věřit:-)
ale uvažovala jsem o tom.jenže malá už mimo rizikovou skupinu a tudíž to už pro ni nemá cenu?bude mít v září pět let.
jak to teda je? jste na to očkovaní?
vlacku, mozna by bylo lepsi procist diskuze o očkování. Názory jsou fakt různé..Ani odborníci se neshodnou.
Ano, v 5 letech už je dítě mimo rizikovou skupinu, ale neznamená, že nemůže onemocnět. Pro tyto starší děti je levnější vakcína s jinými kmeny pneumokoka Pneumo 23.
Já mám děti očkované v malém věku.Klíště jsme naopak očkovat nenechávali.Ale nikomu to nepodsouvám.
Jana206 píše:
Emilie, kdyby sis zažila u dvouletého dítěte týden po přisátí klíštěte virozu s vysokými horečkami, bolestmi hlavy a náběhem na zvracení, což by mohla být první fáze encefalitidy, tak bys možná přemýšlela jinak..
Já jsem ještě před měsícem byla rozhodnutá, že klíšťovku dětem nechávat očkovat nebudu, teď váhám a přemýšlím o ní. Klíšťat je letos požehnaně, do přírody jezdíme často, ty nervy jednou mi stačily..
Jinak prý pomáhá, aby se klíště nepřisálo, užívat vitaminy skupiny B..Ale jestli je to dokázáno nebo je to placebo efekt, nevím
Já z klíšťat hysterická nejsem, ale říkám si, co kdyby nějaká potvora byla nakažená..
Kdyby se cokoli takového dělo mým dětem, byla bych pos*ná strachy, to mi věř … obě jsou očkované.
Jenom … já jsem prostě dítě z vesnice, z lesa, každé léto jsem měla mraky klíšťat. Stejně jako sourozenci, bratránci … Žila jsem a žiju ve „žhavé zóně“ na břehu řeky. Děti neuhlídám, aby nelezly do vysoké trávy bez dlouhých kalhot a vysokých bot. Tady? Tady je vysoká tráva všude!!! Moje máma, když jde na borůvky nebo houby, nosí si domu řádově desítky. Její rekord je 65. Buď máme jako rodina protilátku už v imunitním systému (něco jako „přírodní“ očkování), nebo tady nakažený klíšťata nejsou (přeháním, prosím, neberte doslova …
resp. nakažený klíště ještě nikoho nekouslo), ale nemůže být náhoda, že po tolika kousnutích a letech nikdo z příbuzných ještě vážně neonemocněl … a jediná dvě podezření se ukázala jako falešná (důvod potíží byl jinde) …
Tím nechci říct, že nemoci podceňuju a že nejsou vážné a že není třeba činit předběžná opatření. Prosím, to ne!!!
Ráda bych se zeptala jak dlouho cca může trvat než tělo kusadla/hlavičku či co vstřebá. Naší 1,5 roku staré dceři zůstalo právě cosi (hlavička/kusadla) po klíštěti na hlavě. Volali jsme na dětské (protože byl víkend), dr. řekla, že máme být doma, že to samo vypadne. Dnes je to 14 dnů a požád to tam má. Kůži podrážděnou nemá ani na hlavě v místě, kde klíště bylo, ani kdekoliv jinde (hlídáme dle doporučení doktorky, aby se neobjevil migrující světlý flek), teplotu také nemá - ani zvýšenou, ale má rýmu ano - může s tím souviset? Předem díky za odpovědi.
že v kusadlech nic není. Kudy se infekce ze střev asi do těla dostane?
Zdravím, dnes jsme blbě vytáhli klíště a zůstali tam kusadla a bojíme se aby se něco nestalo.Je to moje sestra je jí 5 roků a bojím se
.Co mám dělat? PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ ![]()