Knihy na podzim

Anonymní
21.8.24 21:54

Knihy na podzim

Ahoj všem!
Snad se tu najde nějaký blázen do knih jako já. Brzy nastane čas krásných podzimních večerů s knihami, a proto jsem se chtěla zeptat zda máte nějaké doporučení? :kytka:

Nejradši mám knihy o psychologii, s lékařskou tématikou, nebo čistě k zamyšlení. Klidně i rozhovory s nějakou významnou osobností, která je něčím inspirující. Romanťárny moc ne, ale pište cokoliv! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65204
21.8.24 22:00

To je tak tajne, ze to musis dat anonymně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16005
21.8.24 22:16
@vokishka píše: Více

Třeba jen nechtěla pohoršit některé diskutující, že dává přednost raději literatuře, před sledováním sociálních sítí nebo telky, kde stejně navíc dávají úplný prd. :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
21.8.24 22:23

Ahoj, nerada doporučuji knihy. Miluju detektivky a skutečné příběhy z 2. světové války. Mým favoritem je Jo Nesbo. Severské krimi jsou celkově čtivé. Teď momentálně čtu českého autora Kryštofa Javůrka Sudetský dům 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
22.8.24 03:52

Na podzim určitě doporučuji knihu „Proč spíme“ od Matthewa Walkera, která se zabývá psychologií spánku a jeho vlivem na zdraví. Další skvělá volba je „Muž, který si pletl manželku s kloboukem“ od Olivera Sackse, což jsou fascinující příběhy z lékařské praxe. Pokud hledáte něco k zamyšlení, „Sapiens: Stručná historie lidstva“ od Yuvala Noaha Harariho je také výborná volba.

• Citovat
  • Upravit
26862
22.8.24 07:48
@ibis píše: Více

Na podzim vyjde díl třetí. Už se na něho těším. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
22.8.24 07:52

Já čtu teda celoročně ---- Bryndza, Lapena, Mornaštajnová + plno menších jmen… ted jsem dočetla Námi to končí - v kinech jede momentálně film.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
22.8.24 07:55

@ruzzicka píše: Více

Dík za tip, dost si knihy vybírám podle názvu, či přebalu :mrgreen: Třeba letos - Tenhle pokoj se nedá sníst…ale bože to byla kravina, dobré téma blbě zpracované :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17946
22.8.24 08:16
@ruzzicka píše: Více

zaujal me titul Muz, ktery…, protoze moje znama lekarka rada cte knihy z lekarskeho prostredi, ale podle databazeknih mam rozporuplne pocity, zda by to byla kniha pro ni. V kazdem pripade uvitam tipy v tomto smeru.

ja ted cekam, az mi knihovna pripravi Klostermanovy Sklare, zrejme je nikdo nemel v ruce sto let, tak jsou zarovnani ve skladu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
22.8.24 08:20

Petra Klabouchová - U severní zdi, Prameny Vltavy
Barbora Šťastná - Samotářky, Hotel Atlantic
Petra Dvořáková - Vrány (ta mě rozbrečela)
Hynek Čapka - Neviditelné kořeny

• Citovat
  • Upravit
Ounou
4.9.24 21:31

Beneš-Mé cesty do hlubin mozku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat