Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vokishka píše: Více
Třeba jen nechtěla pohoršit některé diskutující, že dává přednost raději literatuře, před sledováním sociálních sítí nebo telky, kde stejně navíc dávají úplný prd.
![]()
Ahoj, nerada doporučuji knihy. Miluju detektivky a skutečné příběhy z 2. světové války. Mým favoritem je Jo Nesbo. Severské krimi jsou celkově čtivé. Teď momentálně čtu českého autora Kryštofa Javůrka Sudetský dům 2.
Na podzim určitě doporučuji knihu „Proč spíme“ od Matthewa Walkera, která se zabývá psychologií spánku a jeho vlivem na zdraví. Další skvělá volba je „Muž, který si pletl manželku s kloboukem“ od Olivera Sackse, což jsou fascinující příběhy z lékařské praxe. Pokud hledáte něco k zamyšlení, „Sapiens: Stručná historie lidstva“ od Yuvala Noaha Harariho je také výborná volba.
@ibis píše: Více
Na podzim vyjde díl třetí. Už se na něho těším. ![]()
Já čtu teda celoročně ---- Bryndza, Lapena, Mornaštajnová + plno menších jmen… ted jsem dočetla Námi to končí - v kinech jede momentálně film.
Dík za tip, dost si knihy vybírám podle názvu, či přebalu
Třeba letos - Tenhle pokoj se nedá sníst…ale bože to byla kravina, dobré téma blbě zpracované ![]()
@ruzzicka píše: Více
zaujal me titul Muz, ktery…, protoze moje znama lekarka rada cte knihy z lekarskeho prostredi, ale podle databazeknih mam rozporuplne pocity, zda by to byla kniha pro ni. V kazdem pripade uvitam tipy v tomto smeru.
ja ted cekam, az mi knihovna pripravi Klostermanovy Sklare, zrejme je nikdo nemel v ruce sto let, tak jsou zarovnani ve skladu ![]()
Petra Klabouchová - U severní zdi, Prameny Vltavy
Barbora Šťastná - Samotářky, Hotel Atlantic
Petra Dvořáková - Vrány (ta mě rozbrečela)
Hynek Čapka - Neviditelné kořeny
Ahoj všem!
Snad se tu najde nějaký blázen do knih jako já. Brzy nastane čas krásných podzimních večerů s knihami, a proto jsem se chtěla zeptat zda máte nějaké doporučení?
Nejradši mám knihy o psychologii, s lékařskou tématikou, nebo čistě k zamyšlení. Klidně i rozhovory s nějakou významnou osobností, která je něčím inspirující. Romanťárny moc ne, ale pište cokoliv!