Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21581
14.7.13 18:57

Ahoj :mavam: :mavam: Nevíte prosím někdo, co zabírá na zánět v uchu u kočky? Naši mají kocourka a už má cca měsíc zanícené ucho. Je vidět zaschlý hnis (sorry) a občas si ucho drbe. Ale asi je jediné řešení skočit na veterinu, co? :think:
Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.7.13 19:09

@verulenka Jo, na veterinu. Kdybys měla zahnisané ucho, asi bys taky šla k doktorovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
14.7.13 19:54

@Pipet Jasně, já jen myslela, jestli někdo nemá tip na nějaký již ověřený lék. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
14.7.13 20:13

Kde máte umístěné škrabadla- odpočívadla-kočičí stromy? Jsme v dokončovací fázi ve výrobě kočičího stromu a dohadujem se, kam ho umístit. Nejspíše ho dáme do obyváku, kde jsme po většinu dne všichni, ale nevím jestli je lepší někde v tichém rohu, nebo třeba u okna, aby se mohl dívat z okna, protože parapety nemáme :nevim:, nebo u sedačky :think: Poradíte? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
14.7.13 20:51
@verulenka píše:
@Pipet Jasně, já jen myslela, jestli někdo nemá tip na nějaký již ověřený lék. ;)

s tímhletím k vetovi, bohužel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
14.7.13 23:37

@siamka7 Díky, je to jasné, zítra chudák poputuje do přepravky a na veterinu. Je to kocour nalezenec (byť už domestikovaný, naši ho mají asi rok), ale přepravku ještě nikdy neviděl, na rozdíl od druhé kočky, kterou máme od kotěte, ta už je zběhlá :mrgreen: natož, aby absolvoval jízdu autem, tak doufám, že to přežije bez psychické újmy. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
15.7.13 06:20

@Monique1 mám doma tři :lol:
Jinak nás stěhování čeká tento týden postupně co odvozím sama a v sobotu přijede auto pro velké věci a krabice. Přemýšlím, kam na ten den zašiju kocoury, když jsou to zvědavci a hrozí útěk nebo úraz :think:

@Pipet je krásný, nevšední ;-) Mně se líbí hrozně jak ragdollci tak cornyš-devon rexové :-) No, s naším zvěřincem tak leda v příštím životě :lol:

Jinak škrabadlo plánuju mít u okna v obýváku, do oken dodělat sítě, neboť nejstarší kocour (10) je taky největší zvědavec a útěkář :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
15.7.13 06:58

Ahojky :mavam: Očkujete své čičiny proti vzteklině? Kolik to tak stojí? Naše malá číča začala chodit po kastraci ven a mám strach, že to někde chytne… :nevim: Děkuji.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
15.7.13 07:19

Janikhlavik: máme v obýváku, když jsme jej měli v předsíni, tak na něm vůbec nebyla, teď je tam strašně moc
Ani123 : teď jsem zrovna nechala kočku naočkovat, ale jen kvůli tomu, že budeme brát kočku na hory, jinak je to bytová kočka, veterinář mi ještě doporučil, abych po příjezdu z hor kočku pro jistotu odčervila, takže jsem si ještě vzala odčervovací tablety a platila jsem necelé čtyři stovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
15.7.13 07:39

@ivulka Aha :mrgreen: a jak tu kočku odčervujete? My jsme vždy s tím měli problém, protože ji to vždy zamícháváme do konzervy a stejně to nežere. Kdybych ji to strkala do krku, tak nevím jestli bych to přežila 8o Od veterináře ani náhodou, protože se bojí cizích lidí. Nechá se maximálně naočkovat a nic víc! Tabletky kupujeme u veta, jmenují se Caniverm Forte :roll: Napadla mě ještě pasta od Gimpetu, myslám Malt Soft, ale to by těžko s tabletkou snědla… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
15.7.13 07:41

@Ani123 my neočkujeme, neb jsou jen doma.

Ale do pasty MaltSoft jsme míchali rozdrcené tabletky, když jsme léčili prcka, to bylo jediné, v čem to snědl. Rozdrtila jsem tabeltku, na lžičku jsem dala trošku pasty, do ní vmíchala tabletku a prstem jsem kocourkovi „vmázla“ pastu s léky do koutku tlamičky :-)
Fungovali jsme tak 2 měsíce než se vyléčil a přežili jsme to oba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
15.7.13 07:46

@KačuliKačka Děkuji za odpověď :D Zkusíme tu pastu někdy kkoupit a uvidíme, jak to té naši potvoře pojede :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.7.13 08:07

@Ani123 Venkovní kočku očkuju, bytovou ne. Vzteklinu bych až tak neřešila, ta už se v ČR dlouho neobjevila (ale ten náš magor je schopný lovit i netopýry a tam myslím riziko je…), spíš ty ostatní kočičí nemoci, co se očkujou - stejně je to jedna injekce. Platím myslím okolo 300,– ale nejsem si teď vůbec jistá :oops:
Pokud očkovaná není, na začátek se dávají dvě dávky s malým odstupem a pak po roce.

Je i odčervovací pasta, nemusíš schovávat odčervovací tabletku do jiné pasty.
Ale je spíš pro koťátka a tak, na dospělou kočku možná bude třeba do ní nacpat větší dávku. Dá se odčervit i kapkou za krk - ale samozřejmě je to všechno dražší než tabletka.

Já se s nima moc nemažu, chytím, vrazím tabletku co nejvíc dozadu, zavřu tlamku čumákem směrem nahoru a hladím pod bradou, dokud nespolknou.
Někdy to vyplivnou, tak další den druhé kolo :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
15.7.13 09:36

Od chovatelky má Frontline Combo proti klíšťatům, drontal, dále Purevax. Rodiče má testované na FIV, FeLV, HCM(DNA), PKD(HCM). Další očkování jsme právě teď dali tu vzteklinu, protože s ní jedeme na ty hory. jinak chovatelka říkala, že jinak není třeba nic dalšího.
Odčervení u nás probíhá tak, že jí ty dvě tabletky( váží přes 6 kilo) strčím do krku a držím tlamičku, dokud nepolkne. jednu rozkousala v tlamě a poté polkla.
Jinak bych měla dotaz, jestli jste se s tím již setkaly:
Celý den má kočka k dispozici granule: má míchané Roayal Canin + Applaws (ty obsahují 80% masa). Nechce kapsičky, konzervy. Zkoušela jsem už strašně moc druhů. někdy je schopna sníst půlku konzervy Schesir a to je vše. jinak od manžela dostává každý den jednou denně trochu pamlsku - 100% sušené maso. Nechce ani syrové přemražené maso, ani doma vařené. Vadí to moc, že je jen na granulích? Veterinář ji prohlížel a neshledal na ni nic závadného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
15.7.13 10:27

@ivulka řekla bych, že nevadí pokud vet. shledal, že je zdravoučká :-)
Naše dámička taky preferuje granule, ráno sice oblízne konzervu nebo kapsičku, ale nejí vitamíny ani mlsky pro kočky, na šunku nebo syrové maso se tváří, že ji chci určitě otrávit a ani pastu Maltsoft nemá ráda (narozdíl od kocourů). :nevim:
Navíc, když sní hodně masa (konzervu, kapsičku), tak pak to stejně vyzvrací, takže ona spíš oblíže tu štávu nebo želé a trošku masíčka. Zbytek dojedou ti dva žrouti.
Váži cca 4,5 kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný