Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
Nevíte prosím někdo, co zabírá na zánět v uchu u kočky? Naši mají kocourka a už má cca měsíc zanícené ucho. Je vidět zaschlý hnis (sorry) a občas si ucho drbe. Ale asi je jediné řešení skočit na veterinu, co? ![]()
Díky ![]()
@verulenka Jo, na veterinu. Kdybys měla zahnisané ucho, asi bys taky šla k doktorovi…
@Pipet Jasně, já jen myslela, jestli někdo nemá tip na nějaký již ověřený lék. ![]()
Kde máte umístěné škrabadla- odpočívadla-kočičí stromy? Jsme v dokončovací fázi ve výrobě kočičího stromu a dohadujem se, kam ho umístit. Nejspíše ho dáme do obyváku, kde jsme po většinu dne všichni, ale nevím jestli je lepší někde v tichém rohu, nebo třeba u okna, aby se mohl dívat z okna, protože parapety nemáme
, nebo u sedačky
Poradíte? Děkuji ![]()
@verulenka píše:
@Pipet Jasně, já jen myslela, jestli někdo nemá tip na nějaký již ověřený lék.
s tímhletím k vetovi, bohužel ![]()
@siamka7 Díky, je to jasné, zítra chudák poputuje do přepravky a na veterinu. Je to kocour nalezenec (byť už domestikovaný, naši ho mají asi rok), ale přepravku ještě nikdy neviděl, na rozdíl od druhé kočky, kterou máme od kotěte, ta už je zběhlá
natož, aby absolvoval jízdu autem, tak doufám, že to přežije bez psychické újmy. ![]()
@Monique1 mám doma tři ![]()
Jinak nás stěhování čeká tento týden postupně co odvozím sama a v sobotu přijede auto pro velké věci a krabice. Přemýšlím, kam na ten den zašiju kocoury, když jsou to zvědavci a hrozí útěk nebo úraz ![]()
@Pipet je krásný, nevšední
Mně se líbí hrozně jak ragdollci tak cornyš-devon rexové
No, s naším zvěřincem tak leda v příštím životě ![]()
Jinak škrabadlo plánuju mít u okna v obýváku, do oken dodělat sítě, neboť nejstarší kocour (10) je taky největší zvědavec a útěkář ![]()
Ahojky
Očkujete své čičiny proti vzteklině? Kolik to tak stojí? Naše malá číča začala chodit po kastraci ven a mám strach, že to někde chytne…
Děkuji.. ![]()
Janikhlavik: máme v obýváku, když jsme jej měli v předsíni, tak na něm vůbec nebyla, teď je tam strašně moc
Ani123 : teď jsem zrovna nechala kočku naočkovat, ale jen kvůli tomu, že budeme brát kočku na hory, jinak je to bytová kočka, veterinář mi ještě doporučil, abych po příjezdu z hor kočku pro jistotu odčervila, takže jsem si ještě vzala odčervovací tablety a platila jsem necelé čtyři stovky.
@ivulka Aha
a jak tu kočku odčervujete? My jsme vždy s tím měli problém, protože ji to vždy zamícháváme do konzervy a stejně to nežere. Kdybych ji to strkala do krku, tak nevím jestli bych to přežila
Od veterináře ani náhodou, protože se bojí cizích lidí. Nechá se maximálně naočkovat a nic víc! Tabletky kupujeme u veta, jmenují se Caniverm Forte
Napadla mě ještě pasta od Gimpetu, myslám Malt Soft, ale to by těžko s tabletkou snědla… ![]()
@Ani123 my neočkujeme, neb jsou jen doma.
Ale do pasty MaltSoft jsme míchali rozdrcené tabletky, když jsme léčili prcka, to bylo jediné, v čem to snědl. Rozdrtila jsem tabeltku, na lžičku jsem dala trošku pasty, do ní vmíchala tabletku a prstem jsem kocourkovi „vmázla“ pastu s léky do koutku tlamičky ![]()
Fungovali jsme tak 2 měsíce než se vyléčil a přežili jsme to oba ![]()
@KačuliKačka Děkuji za odpověď
Zkusíme tu pastu někdy kkoupit a uvidíme, jak to té naši potvoře pojede ![]()
@Ani123 Venkovní kočku očkuju, bytovou ne. Vzteklinu bych až tak neřešila, ta už se v ČR dlouho neobjevila (ale ten náš magor je schopný lovit i netopýry a tam myslím riziko je…), spíš ty ostatní kočičí nemoci, co se očkujou - stejně je to jedna injekce. Platím myslím okolo 300,– ale nejsem si teď vůbec jistá ![]()
Pokud očkovaná není, na začátek se dávají dvě dávky s malým odstupem a pak po roce.
Je i odčervovací pasta, nemusíš schovávat odčervovací tabletku do jiné pasty.
Ale je spíš pro koťátka a tak, na dospělou kočku možná bude třeba do ní nacpat větší dávku. Dá se odčervit i kapkou za krk - ale samozřejmě je to všechno dražší než tabletka.
Já se s nima moc nemažu, chytím, vrazím tabletku co nejvíc dozadu, zavřu tlamku čumákem směrem nahoru a hladím pod bradou, dokud nespolknou.
Někdy to vyplivnou, tak další den druhé kolo ![]()
Od chovatelky má Frontline Combo proti klíšťatům, drontal, dále Purevax. Rodiče má testované na FIV, FeLV, HCM(DNA), PKD(HCM). Další očkování jsme právě teď dali tu vzteklinu, protože s ní jedeme na ty hory. jinak chovatelka říkala, že jinak není třeba nic dalšího.
Odčervení u nás probíhá tak, že jí ty dvě tabletky( váží přes 6 kilo) strčím do krku a držím tlamičku, dokud nepolkne. jednu rozkousala v tlamě a poté polkla.
Jinak bych měla dotaz, jestli jste se s tím již setkaly:
Celý den má kočka k dispozici granule: má míchané Roayal Canin + Applaws (ty obsahují 80% masa). Nechce kapsičky, konzervy. Zkoušela jsem už strašně moc druhů. někdy je schopna sníst půlku konzervy Schesir a to je vše. jinak od manžela dostává každý den jednou denně trochu pamlsku - 100% sušené maso. Nechce ani syrové přemražené maso, ani doma vařené. Vadí to moc, že je jen na granulích? Veterinář ji prohlížel a neshledal na ni nic závadného.
@ivulka řekla bych, že nevadí pokud vet. shledal, že je zdravoučká ![]()
Naše dámička taky preferuje granule, ráno sice oblízne konzervu nebo kapsičku, ale nejí vitamíny ani mlsky pro kočky, na šunku nebo syrové maso se tváří, že ji chci určitě otrávit a ani pastu Maltsoft nemá ráda (narozdíl od kocourů). ![]()
Navíc, když sní hodně masa (konzervu, kapsičku), tak pak to stejně vyzvrací, takže ona spíš oblíže tu štávu nebo želé a trošku masíčka. Zbytek dojedou ti dva žrouti.
Váži cca 4,5 kg ![]()