Kocour a přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31802
31.10.16 18:35
@Žirafa 69 píše:
Dnešní článek, dooost k tématu, jen jde o psa.Příběh Františka: Přítelkyně, nebo starý pes?
http://ona.idnes.cz/…ahy-sex.aspx?…
Četla jsem, zajímavé, že komentáře na idnes jsou shovívavější než maminky tady :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
31.10.16 19:35
@Žirafa 69 píše:
Dnešní článek, dooost k tématu, jen jde o psa.Příběh Františka: Přítelkyně, nebo starý pes?
http://ona.idnes.cz/…ahy-sex.aspx?…

To mi zas hnulo žlučí, kráva :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106248
31.10.16 20:16
@Inaris píše:
Hmmm, no tak děsný.. Ono je to fakt problematické se nějak vyladit. Člověk by si myslel, že když odrostou děti, tak že ti noví partneři můžou žít hezky a vyloženě odpočinkově… Jenže taky jsem poznala, že to tak není.
Prostě jsou různí prudící lidé, kteří by sice chtěli partnera, ale nejsou ochotni přistoupit na to, že ten partner má jisté zájmy…
A tím to všecko padá. S těmi zvířaty je v podstatě stejně „lehké“, jako když víme, že nechceme pijana. Jenže člověk opravdu ledacos na začátku vztahu přehlídne a pak už je na světě problém.
Osobně bych psa pryč nedala. Protože jestli se mnou ten partner není zajedno, tak k sobě prostě nepatříme.
A opakuji „takymanželovi“, že kočku tak jednoduše vychovat nelze.

Naprosto souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
31.10.16 20:21
@Inaris píše: .............................................................
A opakuji „takymanželovi“, že kočku tak jednoduše vychovat nelze.

Opakováním se z toho nestane pravda. ;) Možná, že máš jiné zkušenosti, ale já se nesetkal s kočkou, která by se nedala naučit alespoň základní pravidla. Možná jsem, vlastně spíš manželka(ona je kočičí máma), lepší cvičitel a nebo jen máme štěstí na učenlivější kočky. Nelze to objektivně posoudit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39665
31.10.16 21:16
@takymanžel píše:
Opakováním se z toho nestane pravda. ;) Možná, že máš jiné zkušenosti, ale já se nesetkal s kočkou, která by se nedala naučit alespoň základní pravidla. Možná jsem, vlastně spíš manželka(ona je kočičí máma), lepší cvičitel a nebo jen máme štěstí na učenlivější kočky. Nelze to objektivně posoudit. :nevim:

Tak tak. Měla jsem kočku (byť já jsem celý život ta „psí máma“) 17 let a odmala ji učila tak zakladním věcem jako že se neskáče na židle/linku/stůl apod (měla svá vyvýšená místa, už jsem to asi psala) a to, že expřítel kočky nemusel, jsem taky respektovala. On ji prostě nechal být a ona si k němu obč. přišla pro pohlazení (byla nedůvěřivá k cizím celý život, přišla jen když sama chtěla),ale je fakt, že jsme spolu nežili. A i kdyby, tak třeba uklízet jí třeba wc bych po něm nechtěla, jen ji respektovat, s čímž problém neměl. A hlavně by si v životě nedovolil říct, že ji mám dát pryč, i kdybychom spolu žili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
31.10.16 21:23

@takymanžel takže bys dal ruku do ohně za to, že tvá kočka nikdy ve svém životě nevlezla ani na stůl ani na pohovku ani nikam jinam na vyvýšená místa? Nemyslím v tvé přítomnosti, mluvím hlavně o tom, kdy jsou všichni mimo domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
31.10.16 21:25
@Žirafa 69 píše:
Tak tak. Měla jsem kočku (byť já jsem celý život ta „psí máma“) 17 let a odmala ji učila tak zakladním věcem jako že se neskáče na židle/linku/stůl apod (měla svá vyvýšená místa, už jsem to asi psala) a to, že expřítel kočky nemusel, jsem taky respektovala. On ji prostě nechal být a ona si k němu obč. přišla pro pohlazení (byla nedůvěřivá k cizím celý život, přišla jen když sama chtěla),ale je fakt, že jsme spolu nežili. A i kdyby, tak třeba uklízet jí třeba wc bych po něm nechtěla, jen ji respektovat, s čímž problém neměl. A hlavně by si v životě nedovolil říct, že ji mám dát pryč, i kdybychom spolu žili.

To jo, ale furt to není pes, co se schopnosti poslouchat a respektovat povely je kočka se psem dost nesrovnatelná (samozřejmě pokud si někdo pořídí línou klobásku, tak to má značně zjednodušené) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39665
31.10.16 21:33
@Nimie píše:
To jo, ale furt to není pes, co se schopnosti poslouchat a respektovat povely je kočka se psem dost nesrovnatelná (samozřejmě pokud si někdo pořídí línou klobásku, tak to má značně zjednodušené) :nevim:

Línou klobásku :P

Jojoo, to souhlas, však jsem jí říkala „přišlas do psí rodiny, budeš kočkopes“ ;),ale i když spousta věcí - vč. řeči těla, je u koček jiná, tak se mi - především pro spokojenost nás všech (pes, ona a já, tedy v době pořízení ještě tehdy i manžel, který ji donesl a přijali jsme ji taky normálně do rodiny),ji podařilo naučit spoustě věcí. A to jsem s nimi fakt zkušenost neměla a z leckterých věcí (třeba projevy v době mrouskání) byla hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39665
31.10.16 21:37
@Heinich píše:
Kočky můžou otravovat nejrůznějším způsobem (např. neustálé celodenní pořvávání, vykonávání potřeby mimo záchůdek, příležitosné buzení v noci, ničení věcí v bytě) proto já chápu, kočka může někoho prostě otravovat a nespatřuji na tom vůbec nic k divení.

A v tomto s Tebou musím souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
31.10.16 21:39
@Nimie píše:
To jo, ale furt to není pes, co se schopnosti poslouchat a respektovat povely je kočka se psem dost nesrovnatelná (samozřejmě pokud si někdo pořídí línou klobásku, tak to má značně zjednodušené) :nevim:

U koček hodně záleží na rase, některé kočky se psům blíží třeba náš kocour a Sousedovic pudl se chovají stejně, přiběhne když ho zavolám když mu řeknu tak se mnou obejde blok, vedle nohy jedinej rozdíl je že pes štěká a kočka vříská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
31.10.16 21:50
@MartinKa36 píše:
U koček hodně záleží na rase, některé kočky se psům blíží třeba náš kocour a Sousedovic pudl se chovají stejně, přiběhne když ho zavolám když mu řeknu tak se mnou obejde blok, vedle nohy jedinej rozdíl je že pes štěká a kočka vříská.

Mainská mývalí? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
31.10.16 21:52
@Žirafa 69 píše:
Línou klobásku :PJojoo, to souhlas, však jsem jí říkala „přišlas do psí rodiny, budeš kočkopes“ ;),ale i když spousta věcí - vč. řeči těla, je u koček jiná, tak se mi - především pro spokojenost nás všech (pes, ona a já, tedy v době pořízení ještě tehdy i manžel, který ji donesl a přijali jsme ji taky normálně do rodiny),ji podařilo naučit spoustě věcí. A to jsem s nimi fakt zkušenost neměla a z leckterých věcí (třeba projevy v době mrouskání) byla hotová.
:lol: náhodou on je docela rozdíl když máš doma klobásu, která fakt nedělá nic jiného než že se jde najíst a pak si zpátky lehne do pelechu a kočku, která moc neřeší kolik jí je a co se kolem ní děje, ale je akční, naspeedovaná, má ráda lidi apod.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
31.10.16 22:00
@Nimie píše:
@takymanžel takže bys dal ruku do ohně za to, že tvá kočka nikdy ve svém životě nevlezla ani na stůl ani na pohovku ani nikam jinam na vyvýšená místa? Nemyslím v tvé přítomnosti, mluvím hlavně o tom, kdy jsou všichni mimo domov.

Už jsem to psal. Pokud bych tam nechal maso, tak určitě neodolá. Ale jinak nemá důvod lozit po stole, když ví, že tam nesmí. A na pohovku nebo na okno může. Na okně měla jednu dobu pelíšek. A divila by ses, jak rozumí, když řekneš že nesmí. A to není žádnej lenoch, jak tu někdo zmiňoval. Je to kocour, nevykastrovanej a lovec. Naopak. Myslím, že čím je kočka línější, tím je hloupější. Samozřejmě, že to asi není pravidlo. Aby mě někdo nechytal za písmenka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
31.10.16 22:09
@takymanžel píše:
Už jsem to psal. Pokud bych tam nechal maso, tak určitě neodolá. Ale jinak nemá důvod lozit po stole, když ví, že tam nesmí. A na pohovku nebo na okno může. Na okně měla jednu dobu pelíšek. A divila by ses, jak rozumí, když řekneš že nesmí. A to není žádnej lenoch, jak tu někdo zmiňoval. Je to kocour, nevykastrovanej a lovec. Naopak. Myslím, že čím je kočka línější, tím je hloupější. Samozřejmě, že to asi není pravidlo. Aby mě někdo nechytal za písmenka. :)

Nemyslím si, že by kočka byla hloupá nebo nechápala povely. Jen ze zkušenosti asi nejsem tak naivní, abych si myslela, že když se za mnou zavřou dveře, tak je kočka stejně poslušná jako pes. Že obecně nemá důvod neznamená, že někdy tam nevleze. Nehledě na to, že to taky hodně závisí na tom, jak moc tu kočku omezíš. Někomu může vadit i to, že se prochází po pohovce. Pokud jí omezíš jen kuchyňskou linku a stůl, tak to řešit nebude, pokud jí omezíš půlku baráku, tak se na to bude nejspíš dívat trošku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
31.10.16 22:18
@Nimie píše:
Nemyslím si, že by kočka byla hloupá nebo nechápala povely. Jen ze zkušenosti asi nejsem tak naivní, abych si myslela, že když se za mnou zavřou dveře, tak je kočka stejně poslušná jako pes. Že obecně nemá důvod neznamená, že někdy tam nevleze. Nehledě na to, že to taky hodně závisí na tom, jak moc tu kočku omezíš. Někomu může vadit i to, že se prochází po pohovce. Pokud jí omezíš jen kuchyňskou linku a stůl, tak to řešit nebude, pokud jí omezíš půlku baráku, tak se na to bude nejspíš dívat trošku jinak.

:mrgreen: Nikdy jsem se ji neptal, jak se na to dívá, ale ani za psa bych si ruce nepálil. Jde o to, že se v mé přítomnosti chovají příčetně. A pokud chce mít někdo jistotu, tak je prostě nesmí nechávat o samotě. Jsou to zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí