Kojení a krmení z lahvičky

18.10.13 15:27

Kojení a krmení z lahvičky

Ahoji,

chtěla bych se zeptat maminky na vaše zkušenosti s kojením a přikrmováním z lahviček. Hodlám kojit pokud to půjde (snad ano), ale už teď je mi jasné, že nastanou situace, kdy budu muset použít lahvičku a nakrmit miminko z lahvičky svým odstříkaným mlékem (u lékaře, ve městě, když bude hlídat tatínek :P atd. stát se může cokoli). Řeším problém jakou lahvičku koupit. Na trhu je jich několik u kterých se píše, že podporují sací reflex, MEDELA a AVENT. Jaké jsou vaše zkušenosti, opravdu lahvičky splňují to, co píší výrobci?? A která je lepší, podle vašich zkušeností?
A ještě dotaz, jak velkou láhev koupit 150ml, 250 ml?? Nemám vůbec představu kolik toho prcek vypije jako novorozenec, ani později. Chtěla bych plně kojit do 6 měsíců, pokud mi bude dopřáno.

díky moc za vaše reakce Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
18.10.13 15:41

@hančí juice
meli jsme Medelu Calm a maly par tydnu plynule prechazel mezi lahvi a kojenim. mam pocit, ze ta ma jen jednu velikost, takze tam bys to mela vyresene. jinak prvnich par mesicu mi stacily lahvicky 150ml.
predem bych koupila jednu do jistoty a kdy se s kojenim nahodou nedarilo, tak pak jsou nejlepsi cele sady. a sla bych do velke znacky, kde je sirsi sortiment - tzn. neni porblem dokoupit termo obal, savicky s jinym prutokem, pasuje to na odsavacku ci do ohrivacky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
18.10.13 15:48

Koupila jsem Medelu, pak mám Sauvinex a asi MAM a jsou mi k prdu, dítě neche žádnou lahev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
18.10.13 15:54

@hančí juice Ahojky, já mám pro malou lahvičky Avent 125ml, je jí 5měsíců a pořád stačí, ona není takový jedlík ;) K tomu pořád kojím a není žádný problém :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
18.10.13 16:07

Ahoj, já měla původně úplně obyčejné lahvičky z tesca pro případ, že by bylo potřeba a kojení moc nešlo, tak jsem dokrmovala z nich a sála pořád stejně, takže si myslím, že pokud to chceš na občasný použití, tak žádná nezpůsobí problém s kojením… může se ale stát, že ji nebude chtít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
18.10.13 16:10

@hančí juice já mám zkušenost s Medelou Calmou a dobré dítě vždy mělo raději prso než lahev, ale když prso nebylo lahev vzal.

Je to z toho těžké pít, tak se prý některým dětem stává, že se to muí naučit, ale náš malý si jídlo nenechal ujít, takže to uměl hned na poprvé.

Blbé je, že když třeba nechce nevíš zda to teče nebo neteče nebo co, protože bez sání to fakt nic nedělá a taky se nedá bez rozšroubování zkusit teplota mléka.

Ale účel to splnilo. Samozřejmě ovšem nevím, zda by s jinou lahvičkou to nebylo stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
18.10.13 16:13

Máme Aventku a malej nemá problém. Jinak já bych koupila větší protože náš malej už pije 140 ml a to do malé nenarvu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
18.10.13 16:15

A ano Calma je originalně 150 ml, ale má pak ještě jiné lahve a tam by se 250 našla, ale nevím zda ten aparát na to jde.

Nicméně novorozenec vypije 10-20 ml
Ale 150 ml lahvička nám stačila ještě v půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
18.10.13 16:26

@Myrha Noo nevím, moje dítě už v porodnici pilo okolo 150 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
18.10.13 16:32

Nepořizovat žádnou lahvičku, kojit se dá všude. Flašku jsem používala max na čaj a to byla taky chyba, protože děti umí odmalička pít i z hrníčku, což beru za příklad mého třetího syna.Njn zkušeností není nikdy dost.Beru třeba to, když je žena zaměstnaná, ale pokud jsem s miminkem doma a jedná se pouze o pochůzky, byla by chyba učit dítě na flašku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
18.10.13 16:32

@Almira-Alm Asi tak :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.13 16:38

@Jůlinka T. No já jsem z těch stydlivějších, takže kojit všude se fakt nedá :D Navíc, jsem si jistá, že nastanou chvíle, kdy miminko bude hlídat tatínek (nemusím být všude) a ten jaksi nemá čím nakojit.. ale díky za reakci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
18.10.13 16:53

Hele zakladala jsem diskuzi, kukninpres muj nick…nebo hodim odkaz. Ja teda lahvickovat nechteka, ale musela jsem, z nervu jsem prisla o mlikk a pak jsem se rozkojovala znova. Mala sala neefektivne, musela jsem po kojeni vzdy odsat, dodat v lahvicce. Mne teda mala pila tak 80 po 3.m stovku, ale ja kojim porad a ted uz se jen ze zvyku dopiji vecer stovkou a rano sedesatkou nutrilonu. Jinak 8× denne kojim, ma temer 6m a uz mame prikrmy. Jinak ja kojila vsude, u lekare, ve meste na namesti, kdyz neni pocasi, zalezla jsem do obchodu nejakeho, nakojila…nikde me nevyhodili, ba naopak. Ja kojeni beru jako dar, takze jsem na tom tvrde makala, abych kojit mohla bez lahvicky. Diky Bohu si mala na lahvicku nezvykla, meli jsme Calmu od Medely, tu ale nechtela, takze Aventku 125tku, bohate staci a mame ji do ted. A prso chce porad. Mam tam ale stale savicku s jednou dirkoj, aby ji to neteklo zas tak jednoduse:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3485
18.10.13 16:56

My máme od Aventu, s tou speciální savičkou a 2ma dírkama. Malý saje jako vzteklý :D jinak má dnes měsíc, je to hrozný jedlík a už mi vypije i 150ml. Takže máme tu větší flašku,260 ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
18.10.13 16:57

https://www.emimino.cz/…rankovani/8/?…

TADY JE TA MA DISKUZE. JSOU TAM OD HOLEK FAJN RADY, TAK KUKNI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová