Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, také jsem to pokaždé dostala hned po šestinedělí a bez problému. Ani jedna z holek neprotestovala.Kojím dodnes a v pohodě.
Já jsem měla od porodu 3× MS a malá pije normálně. Je jí 13 měsíců. MS jsem dostala, až jsem přestala kojit v noci, cca od 10 měsíců.
Je to malá násoska ![]()
Ja jsem to u holek dostala hned po sestinedeli a jediny co jsem pozorovala bylo, ze byly trosku nervoznejsi a pily kratsi dobu(takze asi o neco min). Ale zadna tragedie to nebyla, v pohode jsem kojila Agnes az do 1,5 roku a Eli zatim kojim taky (ale tu uz zacinam odstavovat).
Hm,tak zatim vsechny pozitivni zpravy,ani jedna,ze by mleko nechutnalo,asi je to o pristupu maminy
,my zatim taky pokracujem,jinak jsem si myslela,ze to dostanu az prestanu kojit,to by se mi libilo
.Tak diky za prispevky.
Tak já mám tu opačnou negativní zkušenost. Do 4. měsíce jsme kojili jedna radost a pak ze dne na den mi dcerka začala kojení bojkotovat. Nic jsem si z toho nedělala a říkala jsem si, že to zase přejde, ale vrtalo mi hlavou, co se jí tak najednou nelíbí a nemohla jsem na nic přijít. Ve spánku pila dobře a přes den jsem hodně odsávala, abych o mléko nepřišla. No a asi po třech dnech jsem dostala MS, tak nevím, jestli už to mléko předtím chutnalo jinak, ale každopádně se dcerka už nenechala přesvědčit a kojení jsme museli vzdát. Ale pak jsme měli problémy i s UM, už jí mléko prostě nechutnalo žádné, takže jsme si užili své a vysvobození bylo zavedení příkrmů. Doktoři to samo svedli na MS, ale je to asi individuální, protože mám taky spoustu známých, které kojili i při MS bez problémů.
No prave Teo,jestli to bylo skutecne tim,mne malej spatne pil,ted se to zlepsilo,ale mel zanet v dutinach,prorezavaji se mu zuby,ja jsem zacala spinit,hrozna ryma,takze tezko rict,co se v tom mozecku odehrava,co ma za starosti a bolesti.
Tak já mám 4-měsíčního klučínka a menstruaci mám už po třetí
a zatím plně kojíme a bez problémů…
Taky jsem si asi naivně myslela, že MS dostanu tak někdy, až bude malému třeba 8 měsíců a ejhle…